Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslagschefen synar gruppmotståndet i EM: "De ska vi slå"

Sverige (dam)

Sverige ställs mot Nederländerna i EM-premiären.
Det tuffaste motståndet i gruppen, menar landslagschef Marika Domanski Lyfors.
- Schweiz och Portugal, de ska vi slå, säger hon i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

På lördagskvällen inleds EM-slutspelet för svensk del när landslaget ställs mot regerande Europa-mästaren Nederländerna. Det tuffaste motståndet som väntar i gruppspelet, menar landslagschef Marika Domanski Lyfors.

- Nej, men Nederländerna är ju alltid väldigt bra. De har ju fantastiskt fina fotbollsspelare. De har ju faktiskt en vinnarmentalitet i laget och tar med sig det. I alla fall de spelarna som var med 2017. Men det är en sådan match där man har allt att vinna, både Nederländerna och Sverige. Men det som talar för Sverige är att vi kan gå in i den här matchen och skulle vi vinna den så ligger hela fältet öppet.

ANNONS

- Men skulle man inte vinna matchen så vet man ändå att det gäller att slå de andra två lagen. Så på något sätt har man allt att vinna i den här matchen och det är ganska skön känsla. Det är en skön känsla att möta ett väldigt bra lag i första matchen. Det har jag alltid tyckt. För man vet på något sätt att Schweiz och Portugal. De ska vi slå. 

Ja, visst är det så att man ska ta dem som världstvåa?
-
Jo, men så känner ju jag. Sen får Peter (Gerhardsson) och Magnus (Wikman) prata mer om det. Men när man ser lottningar och så vidare så önskar jag alltid att vi får ett väldigt bra lag i gruppen för då vet man på något sätt att det laget slår de andra två och sen gäller det att göra sitt eget jobb och slå de andra två som är lägre rankade. Så resonerar jag och då är man vidare från gruppen.

ANNONS
Publicerad 2022-07-09 kl 07:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto