Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Larsson: ”Planen är att jag ska vara tillbaka i landslaget i vår”

Sebastian Larsson har ännu inte kunnat medverka i landslaget under Janne Anderssons ledning.
- Jag har inga planer på att tacka för mig i landslaget, jag vill verkligen tillbaka, säger han i Lundhs podcast.

En skada har hållit Sebastian Larsson borta från spel i landslaget. Sunderland-mittfältarens senaste framträdande i blågult var under EM i somras.

Larsson var Erik Hamréns mest använda spelare - men under Janne Andersson har det ännu inte blivit någon landskamp för den skadedrabbade mittfältaren som hoppas vara med i truppen vid nästa samling i mars.

- Då är planen i mitt huvud att jag ska vara med igen. Det är bara att göra allt för att det ska bli så. Så nej, jag har inga planer på att tacka för mig. Det har varit konstigt att följa landslaget från sidan. Matchen mot Holland tror jag var den första på nio år som jag såg från sidan, jag har inte missat någon trupp eller samling på nio år. Så det var skitkonstigt att för första gången på nio år sitta hemma och titta på landslaget. Sedan var det också en ny tränare och mycket nytt runt omkring. Det kändes ganska konstigt, och jobbigt.

Varför var det jobbigt?
- För att jag var van att vara där, jag ville ju vara där fortfarande. Det var ju inte så att jag hade tagit ett beslut att sluta i landslaget eller göra något annat. Jag var skadad och var deppig för det. Första matchen var jobbig att sitta och kolla på. Dels för att man var lite nervös för att man ville att det skulle gå bra och att vi skulle få en bra start på det hela. Men sedan har man sett några matcher nu.

Vad tycker du om det du ser?
- Kul! Det allra roligaste var egentligen Bulgarien hemma. Okej, Bulgarien gjorde ingen fantastisk match, men vi har haft problem mot sådana motståndare förut. Det enda du har att spela mot är de du har framför dig. Men de bitarna jag tyckte att man såg där, att det var så många som tog ansvar, så många som försökte göra saker.

I podden berättar Larsson även om att han haft kontakt med både Peter Wettergren och Janne Andersson.

Vilka signaler har du fått av Janne Andersson och Peter Wettergren?
- Inte så många signaler egentligen. Den kontakt jag har haft med Peter var ju till att börja med för att ringa och meddela att jag var skadad, för det ville jag göra själv innan det kom ut i media, tala om att jag tyvärr inte skulle vara tillgänglig under hösten. Sedan har vi haft lite kontakt under tiden. Han har undrat hur det är och jag har uppdaterat honom när det har gått framåt.

- När jag sedan ringde för att meddela att jag var tillbaka i full träning igen, så att de visste om det, då pratade jag med Janne en stund också. Vi hade aldrig pratat med varandra förr. Vi hälsade på varandra och pratade lite om matcherna som hade varit och hur han hade sett på den perioden, och inte så himla mycket mer med det.

FAKTA

130 - Sebastian Larsson

Avsnitt 130 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Sebastian Larsson. Landslagsmittfältaren är tillbaka efter en operation och berättar om den ständiga kampen att hänga kvar med Sunderland, om den eviga tränarkarusellen i klubben, om känslan i att slåss för sin överlevnad och hänga kvar, om varför det blivit färre svenskar i Premier League, om Zlatans succé och om när ”den galne" Paolo Di Canio petade Larsson och hittade på att han svensken bråkat med en ledare. Larsson talar även om varför han valt bort mindre ligor, om att han helst vill stanna i England när kontraktet går ut i sommar, om de påstådda kontakterna med AFC, AIK och Blåvitt och om att dörren till Sverige inte är stängd men att det dröjer några år till innan han vänder hem. Dessutom säger Larsson att han siktar på VM-kvalet i mars, att han vill vara med på resan mot VM i Ryssland, om det svåra i att följa landslaget från sidan, om kontakterna med Janne Andersson, att han är van vid kritiken och vet själv när han är bra och inte och att han inte kommer att sluta gestikulera på planen. Larsson ger sin syn på EM-fiaskot, Hamréns tid, kritiken mot förbundskaptenen och det givna med att Zlatan skulle ha stor makt i landslaget och över förbundet. Sebastian Larsson blickar tillbaka på sina 16 år i England, om hur många från tiden som ungdomsproffs som är kvar i elitfotbollen, om det omöjliga i att ge råd till unga talanger, om när han insåg att han inte skulle platsa i Arsenal, om den största triumfen och om hur Premier League utvecklats med enorma pengar och allt mer turister på läktarna.

Publicerad 2016-12-29 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons