Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Lewicki om hårda klimatet i Tyskland: "Blev utskälld när jag hade Puma-skor på frukosten"

Klimatet i tyska klubbar kan ibland vara hårt.
Det har Malmö FF:s Oscar Lewicki fått erfara.
- Det var tufft emellanåt, säger han om sin tid i Bayern München i podcasten Lundh.

Malmö FF:s centrale mittfältare Oscar Lewicki gästar den här veckan Fotbollskanalens podcast Lundh. I det avsnittet berättar Lewicki, som tillhörde den tyska storklubben Bayern München mellan 2008 och 2011, om det bitvis hårda klimatet som finns i Tyskland.

- Det var tufft emellanåt. Jag tror det var det var första veckan när jag ner till frukosten och hade på mig ett par Puma-skor, så sitter B-lagstränaren där och blir rosenrasande och skäller ut mig på tyska. Men jag fattade ingenting. Så tog han med mig ner i materialrummet sedan och gav mig fem par Adidas-skor som jag skulle ha efter det. Klart att det var tufft emellanåt, man är väldigt direkt där. Det är inget sugar coating utan är man dålig får man höra det, säger Lewicki.

Var det där du blev praktiskt lagd?
- Ja det kan ha varit det, men jag vande mig och anpassade mig snabbt. I den åldern är man lite mer för sig själv, man brydde sig inte så mycket om andra utan det var individen som skulle glänsa. Man måste vänja sig vid att om du gör en felpass är det inte säkert att din lagkompis tar tillbaka bollen. Men jag tyckte jag anpassade mig bra.

Men det måste ha varit en omställning ändå när du kommer från Sverige till en sådan miljö. Hur förhåller man sig till det?
- Man anpassar sig helt enkelt. Som sagt klarade jag det bra och är man bra på planen får man respekt från de andra gratis. Det är så det fungerar i fotbollsgrupper, men rent generellt är det väl lite snällare i Sverige.

Tycker du att det bygger… Hur ser du på att utskällningar ska bygga en som spelare?
Jag tror tyskar är mer vana vid det. De har lite mer respekt för lärare och tränare, äldre personer. Hade man tagit tio svenskar och tio tyskar så hade det nog passat fyra svenskar och åtta tyskar. Det är en fråga om vad man är van vid.

132 - Oscar Lewicki

Avsnitt 132 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Oscar Lewicki. MFF-mittfältaren berättar om reaktionen när Allan Kuhn fick sparken, om kraven i MFF, om spelarmötet efter chockförlusten mot Östersund, om nya tränaren Magnus Pehrsson, om hur han resonerar kring sitt kontrakt som går ut 2017 och vad han vill uppnå under årets säsong med klubblaget. Dessutom om besvikelsen i EM, om att tappa sin landslagsplats, om varför vinterturnén är extra viktig för honom och skillnaderna mellan Janne Andersson och Erik Hamrén. Lewicki berättar även varför han nobbade Bayern München, om att han tror sig passa bäst i Tyskland eller England, om varför han tränade hoppspänst som ung, om varför han valde Häcken, om att han ibland får spela intresserad när lagkompisarna vill kolla dyra prylar och varför det är för sent att börja dricka alkohol.

Publicerad 2017-01-11 kl 06:10

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER