Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-stjärnans känga till Malmö kommun: "Lite skillnad på elitidrott och vanlig idrott"

Allsvenskan

Anders Christiansen saknar en träningsanläggning exklusiv för Mamö FF.
Nu ger MFF-stjärnan en känga till Malmö kommun.
- Det är lite skillnad på elitidrott och vanlig idrott, säger Christansen i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

Anders Christiansen.

Det har hänt saker med Malmö FF:s ekonomi sedan Anders Christiansen anslöt första gången 2016. I samband med Champions League-kvalificeringar och titlar har MFF inte några direkta problem på pengafronten.

Och det mesta har förändrats, menar spelaren. Men det finns en sak Christiansen fortfarande tycker Sverige ligger efter med.

Vad saknar du nu?
Ett träningskomplex.

En riktig träningsanläggning som bara är för Malmö FF helt enkelt?
- Ja, exakt. Något som kommunen inte bestämmer över. Jag måste bara säga att det är riktigt svenskt, och nu kanske jag får alla svenskar på mig, men det är riktigt svenskt av kommunen att, det ska såklart finnas plats för alla och vara lika, men det är lite skillnad på elitidrott och vanlig idrott. Och det får man acceptera. Men ibland känns det som att något annat lag som tränar på kvällen har bättre eller lika stora rättigheter som vi har.

ANNONS

Hur påverkar det er att Malmö kommun har synpunkter?
- Jag kanske är ute på djupt vatten nu, för så bra koll har jag inte. Men om du har ditt eget träningskomplex, vi spelade en träningsmatch mot Alkmaar, och jag tror att om det är någon spelare som går härifrån till Alkmaar så säger man "varför tar du ett steg ner?". Men där hade de en egen anläggning med sex-sju gräsplaner, fyra-fem konstgräsplaner, en anläggning för P12 till A-laget med alla förutsättningar och en jättebra miljö. Och inte behöva ta hänsyn till om där är belysning på planen, om den ska vara vattnad eller om där ska vara värme eller inte värme i den, det bestämmer de själva.

Christiansen fortsätter:

- När jag var nere i Gent så hade de precis byggt två träningsplaner, ett stort gym, hotellrum, sovrum. Och det var många som sa till mig "varför drar du till Gent? Det är ju inte bättre än här".

ANNONS

Fakta

351 - Anders Christiansen

Avsnitt 351 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Anders Christiansen. Den danske mittfältaren talar om att fortfarande älska att spela fotboll, om betydelsen av att vara uppskattad i Malmö FF, om att älska kraven som följer som MFF-spelare, om den enorma utvecklingen av klubben, om att nästa steg är en egen träningsanläggning, om att jaga förbättringar som 32-åring och om orättvisan kring hur Malmö FF behandlas jämfört med konkurrenterna.

Dessutom berättar han om att den stoppade flytten till Saudiarabien fortfarande gör ont, om hur han hamnade snett i Belgien, om att säljas utan att känna till det, om att försöka nå VM i Qatar med Danmark, om att vara en del av EM-truppen, om de skakande händelserna med Christian Eriksen, om varför det svenska landslaget halkat efter det danska och om att han vill bli kvar inom fotbollen.

Publicerad 2022-05-20 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto