Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rösler gör allt för att Rosenberg ska fortsätta: ”Viktig för mig som tränare"

Allsvenskan

Markus Rosenberg har sagt att han lägger skorna på hyllan efter den här säsongen.
MFF-tränaren Uwe Rösler vill dock att veteranen fortsätter.
- Han är väldigt viktig för mig, säger han i podcasten "Lundh".

40:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela tv-versionen av podcasten med Uwe Rösler i spelaren ovan.

Markus Rosenbergs karriär lider mot sitt slut. 36-åringen gör sin sista säsong och efter de kvarstående matcherna i år kommer han att lägga skorna på hyllan.

Dock hoppas MFF och tränaren Uwe Rösler att Rosenberg fortsätter i den himmelsblå tröjan. Malmö-tränaren menar att han är en viktig spelare för laget och att han är i toppen av sin karriär

- Jag beundrar honom för det faktum att han har det inre drivet. Det kan du inte träna dig till. Du har det eller så har du det inte. Du älskar spelet, eller så gör du det inte. Markus har det, och det kan man se i exempelvis Besiktas-matchen. Han kan alltid resa sig vid speciella tillfällen och han kan gå bortom den "röda linjen". Markus kan inte göra det hela tiden och det begär vi inte av honom. Han är väldigt viktig för mig som tränare och för laget, men också för klubben. Jag försöker övertyga Markus att han är i toppen av sin karriär och att han åtminstone ska spela ett år till för att ge honom själv och klubben en försiktig övergång till ett nytt liv, säger Uwe Rösler i podcasten ”Lundh”

ANNONS

Vad tror du chanserna är för att vi ska kunna se honom på Stadion ett år till?
- Det vet jag inte. Jag kan inte ge dig några indikationer på det heller. Just nu tror jag han är i en position där han samlar in all information från mig, Daniel (Andersson, sportchef), Niclas (Carlnén, vd) gällande nästa år. Därefter tror jag han tar sitt beslut och jag tror han kommer fatta rätt beslut tillsammans med sin familj.

206 - Uwe Rösler

Avsnitt 206 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Uwe Rösler. Malmö FF:s tyske tränare har fått fart på klubben sedan han tog över i juni och talar om att balansera spel i Europa och allsvenskan, om överraskningen när MFF ringde, om vilka mål som satts upp, om att han utvärderat spelartrupp och ledarstab och hur snacket går med sportchefen Daniel Andersson. Dessutom berättar Rösler om tränarkarriären som startade i Norge, om klivet till England där han varit nära framgångar men inte nått ända fram, om att man måste vänja sig vid att få sparken, om sitt ledarskap där hårtork inte är uteslutet, om vilken fotboll han vill spela och om att Malmö FF är en bra plats att göra avtryck. Rösler talar om sin spelarkarriär, om synen på den moderna fotbollen som stöpt om hans Manchester City, om cancern som hotade att ta livet av honom och om hur han präglats av att växa upp i DDR.

Publicerad 2018-10-25 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto