Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rösler vill se samarbete med sportchefen: ”Meningslöst att värva spelare om inte jag samtycker”

Allsvenskan

Ett tätt samarbete med Daniel Andersson.
Det är vad MFF-tränaren Uwe Rösler hoppas på och vill se.
- Det är helt meningslöst om klubben värvar spelare om inte jag samtycker, säger han i podcasten ”Lundh”.

Foto: Bildbyrån.

Uwe Rösler tog över tränarsysslan i Malmö FF då Magnus Pehrsson tidigare i år fick sparken. I podden berättar han bland annat varför han inte tog med sig någon assisterande tränare och han säger också att klubben, redan innan han tillträtt, gjort klart med dansken Anders Christiansen, säger han i podcasten ”Lundh”.

- Affären var redan i hamn innan jag kom hit och jag är väldigt nöjd med kvaliteten som Daniel (Andersson) värvade med Anders Cristiansen. Han är en fantastisk spelare.

Men om du blickar framåt: kommer du att vara involverad i spelarbudgeten eller kommer du berätta för Daniel vilka spelartyper du vill ha?

ANNONS
- Vi diskuterar våra behov för nästa säsong i termer av positioner och struktur i vårt lag. Det är helt meningslöst om klubben värvar spelare om inte jag samtycker. Vi agerar med sunt förnuft mot varandra, men självklart kommer jag med respons på värvningar och vilka som ska få lämna.

Nu har du varit här ett par månader och har en bra bild över klubben och truppen. Vad har du sagt till Daniel Andersson att du behöver för att utmana AIK år 2019?
- Just nu är vi i en period där vi är oerhört fokuserade på varenda match. Givetvis har jag och Daniel pratat om potentiella rekryteringar till nästa år. Självklart har vi pratat om hur programmet kan se ut med eventuella Europamatcher i februari. Men just nu är mitt fokus enbart på de tio kvarstående matcherna. Vad som händer därefter och nästa säsong får vi ta efter det gällande rekryteringar, förberedelser och mål

ANNONS

206 - Uwe Rösler

Avsnitt 206 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Uwe Rösler. Malmö FF:s tyske tränare har fått fart på klubben sedan han tog över i juni och talar om att balansera spel i Europa och allsvenskan, om överraskningen när MFF ringde, om vilka mål som satts upp, om att han utvärderat spelartrupp och ledarstab och hur snacket går med sportchefen Daniel Andersson. Dessutom berättar Rösler om tränarkarriären som startade i Norge, om klivet till England där han varit nära framgångar men inte nått ända fram, om att man måste vänja sig vid att få sparken, om sitt ledarskap där hårtork inte är uteslutet, om vilken fotboll han vill spela och om att Malmö FF är en bra plats att göra avtryck. Rösler talar om sin spelarkarriär, om synen på den moderna fotbollen som stöpt om hans Manchester City, om cancern som hotade att ta livet av honom och om hur han präglats av att växa upp i DDR.

Publicerad 2018-10-24 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto