Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sembrant hyllar Gerhardssons spelidé: ”Häftigt att vi får ut så mycket av varje spelare”

Sverige (dam)

Linda Sembrant har haft flera förbundskaptener under tiden i landslaget.
Hon menar att Peter Gerhardsson är den som haft tydligast och bäst spelidé.
- Jag tycker att det är häftigt att vi får ut så mycket av varje spelare, säger försvararen i Podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Linda Sembrant har spelat i landslaget under en längre tid och haft flera förbundskaptener under tiden i landslaget. Landslagsspelaren säger i Podcasten Lundh att Gerhardsson och hans tränarstab är väldigt duktiga och extremt noggranna.

- Det var de direkt när de klev in. De satte direkt ett spår i vad de ville och har hela tiden en röd tråd i alla träningar. Det hänger på hela tiden. De pratar mycket om detaljer. Det tycker jag har varit jäkligt kul, det är en fotboll som är väldigt kul att spela. De är väldigt metodiska och fotbollskunniga.

Hur stor skillnad är det mot Sundhage? Din kollega Caroline Seger tyckte när jag intervjuade henne att Pia var mer av en inspiratör men att det nu är mer fokuserat på en röd tråd och taktik.

ANNONS
- Det är klart att de är väldigt olika. Pia var en otroligt stor inspiratör som har gjort väldigt mycket för oss och för damfotbollen. Där skiljer de sig, i träningarna, vad vi gör och hur vi pratar. Men struktur är något som de verkligen är inne på och som vi jobbar med dagligen. Även roller. De är väldigt tydliga. När de kom in undrade jag vilket system vi spelar, jag visste inte, för det är inte det som är nyckeln för dem. Det är rollerna. Där är de otroligt tydliga med vad som väntas av varje individ, vilket har gett en trygghet till alla och gjort att alla känner att de kan prestera, och att det är tydligt vad Peter och Magnus vill ha ut.

Vad är det de vill ha ut, hur vill de att ni ska spela?
- Det är väldigt metodiskt. Från lagdel till lagdel, jobba oss fram och vara så bollhållande vi bara kan vara i matcherna och styra tempot och ta oss fram och skapa målchanser på egen hand. Det är väldigt metodiskt.

ANNONS

Det är mer spelande än chansartat? Ett mer bollägande än att slå långt?
- Ja, det är det absolut. Det är mer bollhållande, att ska vara med kontroll. Det är detaljer i passningarna, vilken fot den ska sitta på och hur man vinner tid taktiskt sett till hur motståndarna är. Det är hela tiden med oss, de taktiska delarna och att ha kontroll i vårt passningsspel.

Hur ser du på kvaliteten på spelarna som finns i truppen och den spelidé som Peter Gerhardsson har – går det ihop?
- Jag tycker att det är häftigt att vi får ut så mycket av varje spelare. Vi kan jämföra med de franska spelarna, de har en fantastisk teknik och är individuellt skickliga, vi är inte i närheten. När de ser en match vi spelar tycker de att vi inte har någon teknik, nästintill.

Säger de så?
- Det kan komma någon pik eller kommentar: ”vad i helvete är det där?” Men vi har mycket annat där de inte är i närheten i vad vi gör. Det vi jobbar mycket med här är de taktiska delarna, och att ha en funktionell teknik, något jag växte upp med. Du måste inte ha världens bästa teknik, men du ska kunna hantera båda dina fötter och ta emot bollen med båda fötterna och leverera en passning. Det är ganska kul att höra och se olikheterna.

ANNONS

När du snackar med Peter Gerhardsson, vad gillar han hos dig och vad vill han se att du utvecklar?
- För min egen del tror jag att det handlar om min speluppfattning, mitt sätt att spela upp bollen, hur jag positionerar mig. Att få ut det och sätta upp min nästa lagdel i situationer och hitta spelare som kan bli rättvända och hota backlinjen. Mitt passningsspel offensivt, och även att jag styr mycket i backlinjen, jag snackar mycket. För min del handlar det mycket om att jobba med de här delarna, att hela tiden leverera och prestera. Nu är jag 31, jag tror att det handlar om att bara leverera och prestera hela tiden.

221 - Linda Sembrant

Avsnitt 221 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Linda Sembrant. Montpellier-försvararen talar om det tuffaste året i karriären, om varför klubblaget halkat efter Lyon pch Paris SG, om presidentens missnöje, om kontraktet som går ut och om kraven på henne som lagkapten.

Givetvis pratar vi om kommande VM i Frankrike, om hur det märks i hennes hemland att VM är på gång, om vad som är godkänt för Sverige, om att det enda som gäller för henne är guld, om den ökande konkurrensen i internationell fotboll, om hur Peter Gerhardsson utvecklat spelet och därmed får ut mer av spelarna och om att hon fortfarande inte klarat av att se självmålet från OS-finalen 2016.

Sembrant talar även om allsvenskans dalande status, om storklubbarnas satsningar, om konfikten med SvFF om ersättning och varför hon tror att hon får oerhört svårt att sluta spela fotboll.

Publicerad 2019-03-16 kl 07:00

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto