Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sembrant om Montpelliers fiaskosäsong: ”Nog det värsta året jag varit med om i ett klubblag”

Division 1 Féminine

22 poäng bakom serieledaren och en fjärdeplats i ligan.
Montpelliers säsong har varit långtifrån vad lagkaptenen Linda Sembrant förväntat sig.
- Det har varit den tuffaste säsongen hittills, säger hon i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån/TV4.

Linda Sembrant är inne på sin femte säsong i Montpellier och den har inte riktigt infriat de förväntningarna som laget ställde på sig självt inför säsongen och efter 17 omgångar ligger laget på en fjärdeplats i ligan - 22 poäng bakom ledande Lyon. Lakaptenen Sembrant tycker att det förväntade topplaget misslyckats både vad gäller det rent spelmässiga och när det kommer till vad som syns i tabellen. 

- Det har varit den tuffaste säsongen hittills sedan jag kom ner. Det gäller både resultat och prestation. Det har varit tufft. Vi har inte varit vana vid det, vi har varit där uppe och fajtats. Lyon har tagit hem segern hela tiden och vi har fajtats med PSG. Något år har vi tagit Champions League-platsen, något år har de gjort det. Men i år har vi verkligen misslyckats. Det är nog det värsta året jag har varit med om i ett klubblag, säger hon i podcasten "Lundh".

ANNONS

Vad beror det på?
- Vi har inte fått till det. Vi har bytt mycket spelare och inte fått kontinuitet. När det går emot är det viktigt att alla jobbar för det, men det är svårt när det dras åt olika håll. Vissa ser laget före jaget, helt enkelt. Det har varit tufft.

Hur är det att vara kapten när vissa sätter jaget före laget?
- Det är svårt, för det är väldigt mycket emot hur jag är som spelare och människa, hur man är i ett lag.

Hur hanterar du det? Slänger du upp dem mot ett skåp?
- Det är mer att jag försöker få folk att se att om inte laget presterar bra så kommer de inte prestera bra själva heller. För att de själva ska lyckas måste laget lyckas, det är mycket större chans i alla fall. Man vill nog prestera inför VM och är så ivrig på sitt. Men de matcher där vi har lyckats har vi gjort det bättre kollektivt.

ANNONS

Ni är långt efter både PSG och Lyon och är ute ur cupen. Är det en säsong man redan kan skriva av?
- Det är tufft. När vi klev in i cupen efter jul torskade vi direkt, då fick man en ny smäll när man tänkte att vi skulle försöka gå till final i cupen. Det har kommit grej på grej. Men någonstans måste man försöka hålla det uppe hela vägen in. Nu har vi fem matcher kvar. Vi måste avsluta bra för oss spelare, för klubben, för presidenten – han är ju inte nöjd.

Hur har han framfört det?
- Det känner man, att det inte är de gladaste minerna.

Känner du av det mer som kapten?
- Ja, ibland. Vi blev inkallade på ett möte. Men han är ju ny, vår president gick bort för ett tag sedan.

Louis Nicollin, som var väldigt omskriven, så ni har en ny president.
- Det är hans son.

Är han lika färgstark?
- Jag gillar hela den familjen otroligt mycket. De är väldigt varma och vänliga människor. Det ger lite familjekänsla i klubben. Men när presidenten gick bort var det som en chock för alla. Det var inget vi förväntade oss skulle hända då. Han var 74, och det var när klubben fyllde 40. Han gick bort på sin födelsedag. Då var klubben lite i chock. Men hans son var redan inne i det sedan tidigare. Han har tagit över allt.

ANNONS

Det var han som kallade er till ett möte?
- Exakt. Han har sagt att det inte har varit bra nog. Men han har ju all rätt till det. Det vet vi själva, att det inte är tillräckligt utifrån förväntningarna från klubben.

221 - Linda Sembrant

Avsnitt 221 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Linda Sembrant. Montpellier-försvararen talar om det tuffaste året i karriären, om varför klubblaget halkat efter Lyon pch Paris SG, om presidentens missnöje, om kontraktet som går ut och om kraven på henne som lagkapten.

Givetvis pratar vi om kommande VM i Frankrike, om hur det märks i hennes hemland att VM är på gång, om vad som är godkänt för Sverige, om att det enda som gäller för henne är guld, om den ökande konkurrensen i internationell fotboll, om hur Peter Gerhardsson utvecklat spelet och därmed får ut mer av spelarna och om att hon fortfarande inte klarat av att se självmålet från OS-finalen 2016.

Sembrant talar även om allsvenskans dalande status, om storklubbarnas satsningar, om konfikten med SvFF om ersättning och varför hon tror att hon får oerhört svårt att sluta spela fotboll.

Publicerad 2019-03-13 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto