Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sembrants VM-krav på landslaget: ”Jag vill gå hela vägen”

Sverige (dam)

Linda Sembrant har tagit VM-brons och OS –silver.
I sommarens VM vill hon se bättre resultat:
- Jag vill gå hela vägen. Det är därför vi är med, säger mittbacken i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

I sommar väntar VM för Sverige och under lång tid har Svenska Fotbollförbundet haft inskrivet som mål att landslaget för damer ska ta medalj i varje mästerskap. Även om man tog OS-silver 2016 så floppade man i både VM 2015 och i EM 2017 och det är inte alls givet.

Till VM i Frankrike har ändå mittbacken Linda Sembrant en hög målsättning:

- Jag vill gå hela vägen. Det är därför vi är med. Vi jobbar inte med att sätta sådana nivåer. Det är en oerhört röd tråd i vad vi vill i vår vardag, men även att det ska generera något långsiktigt. Vår sinnesstämning är inte att det är nivåer på det. Vi kommer att gå all in varje dag.

ANNONS

Vi såg i EM för två år sedan att det skrällde med oväntade lag som gick fram. Hur ser du på ovissheten?
- Det är häftigt, om man tänker på vårt lag också. Jag tror att vi kan slå alla lag, men det går att förlora mot alla lag också. Där har fotbollen växt, utifrån de resultat vi sett de senaste åren. Det känns väldigt spännande att det känns väldigt öppet. Vi har en stor tro på att vi kan gå väldigt långt, men vi vet också att det handlar om detaljer. Utifrån resultaten som har varit märker man att fotbollen har tagit stora kliv och att många länder har gjort det.

Vad känner du över Sveriges lottning med USA, Thailand och Chile?
- Bra lottning. Vi gillar att möta USA i gruppen. Vi har gjort det i fem VM i rad eller något. Sedan är det två lag som vi aldrig har stött på, det är spännande. Men jag tycker att det är en bra lottning.

ANNONS

Om du ser till utvecklingen i internationell fotboll så känns det som att Sverige tappar, konkurrensen har ökat och tryckt ner Sverige lite på världskartan, och det är kanske inte givet att man ska ta medalj, som förbundet har inskrivet som ett mål. Hur ser du på Sveriges chanser att hänga med i den utvecklingen?
- Det går otroligt fort. Jag tror att om man jämför serierna så är det tuffare, de har det otroligt tufft hemma i damallsvenskan. Det finns otroligt mycket muskler utomlands, och vi får det svårare att hänga med. När jag stack från Sverige hade vi otroligt många stora spelare i damallsvenskan, men nu är det omvänt. Jag tror att allsvenskan hemma får det svårt. Jag tror att fler kommer ta klivet utomlands men kanske att man kommer hem till damallsvenskan, vilket vi sett lite mer av. Men utifrån var vi är, där det står att vi ska ta medalj, vilket det säkert stått länge… men någonstans är det inspirerande också. Kolla på Frankrikes spelartrupp – och de har ingen medalj. De är rankade topp tre men har inte fått hem en medalj. Där någonstans har vi lyckats med mycket, vilket vi ska vara stolta över. Någonstans vill man ha något som triggar en, vi är ändå ett land som har tagit mycket medaljer, och vi vill att det ska fortsätta så, men det krävs otroligt mycket, så klart.

ANNONS

När VM blåses av 7 juli i sommar, vilken placering har Sverige då?
- Det återstår att se. Men vi har en stor tro på oss. Varje dag kommer vi att gå all in för att stanna kvar ända till den 7:e.

Final, helt enkelt, i Lyon?
- Det är dit vi vill.

221 - Linda Sembrant

Avsnitt 221 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Linda Sembrant. Montpellier-försvararen talar om det tuffaste året i karriären, om varför klubblaget halkat efter Lyon pch Paris SG, om presidentens missnöje, om kontraktet som går ut och om kraven på henne som lagkapten.

Givetvis pratar vi om kommande VM i Frankrike, om hur det märks i hennes hemland att VM är på gång, om vad som är godkänt för Sverige, om att det enda som gäller för henne är guld, om den ökande konkurrensen i internationell fotboll, om hur Peter Gerhardsson utvecklat spelet och därmed får ut mer av spelarna och om att hon fortfarande inte klarat av att se självmålet från OS-finalen 2016.

Sembrant talar även om allsvenskans dalande status, om storklubbarnas satsningar, om konfikten med SvFF om ersättning och varför hon tror att hon får oerhört svårt att sluta spela fotboll.

Publicerad 2019-03-11 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto