POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
1v

Succé i OS blev misslyckande i EM: ”Vi utvecklade inte vårt spel jättemycket”

Sverige tog silver i OS 2016.
År 2017 blev dock respass redan i kvartsfinal i EM.
Vad hände under ett år? Fridolina Rolfö ger sin bild av vad som skedde.
- Man visste ungefär hur Sverige ville spela, säger hon i podcasten Lundh.

Sverige skörade framgång i OS år 2016. Landslaget tog sig ända till final, men där blev Tyskland en för svår nöt att knäcka. Året efter i EM 2017 hade många förhoppningar om nya framgångar. Men då blev det respass redan i kvartsfinalen mot Nederländerna, som sedermera vann mästerskapet. Vad hände? Landslagsanfallaren Fridolina Rolfö förklarar.

- Om vi ser till de två mästerskapen så skulle jag nog säga att vi inte utvecklade vårt spel jättemycket mellan de två mästerskapen. Man visste ungefär hur Sverige ville spela. Under OS hade vi en tydlig idé och körde på det hela vägen, vi hade ett otroligt bra försvar och kontrade in de få mål som vi gjorde det mästerskapet. Vi spelade liknande i EM, byggde kanske vidare lite på det, men fick inte riktigt ut 100 procent av det. De kanske visste lite hur vi ville spela och kunde förhindra det på ett sätt. Det skulle jag säga var den största skillnaden. I kvartsfinalen fick vi dessutom möta ett Holland som vann mästerskapet. Det kan handla lite om otur också, att man fick dem tidigt i detta fall, som blev vårt fall, säger hon i podcasten Lundh.

Ni kan få Holland redan i en åttondelsfinal i VM…
- Absolut. Det är möjligt. Vi får se.

Hur mycket har du lekt med slutspelsträdet? Man kan ju även gå vidare som trea.
- Inte så jättemycket. Det är klart att man kollat på vad som är möjligt och hur det ser ut, men fokus har legat på gruppspelet, de första matcherna vi har eftersom det är tillräckligt att se över i och med att det är lag som vi inte mött tidigare.

Hur är det att ställas mot ett lag som man aldrig mött och där man inte heller stöter på spelarna i ligaspel, att det är okänt och ni bara ska vinna?
- Kul! Jag tycker bara att det är roligt. Visst, man kanske inte är lika förberedd som mot andra länder, som Tyskland som vi ska möta nu, men det är kul. Vi vet inte så mycket om Chile, vi vet att de spelar lite mer av den sydamerikanska fotbollen, att de är tekniska. Thailand har man inte så bra koll på i och med att de inte har varit i så många mästerskap tidigare. USA har man mer koll på. Jag hoppas att vi får mer hjälp med scouting och är förberedda till 100 procent inför de matcherna.

FAKTA

225 - Fridolina Rolfö

Avsnitt 225 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Fridolina Rolfö. Bayern München-spelaren berättar om jakten på en plats i VM-truppen, om skadorna som stört henne, om vad Sverige måste få till för att lyckas i Frankrike, om vad som skiljer ett OS-silver (2016) från en EM-flopp (2017), om vad Peter Gerhardsson betytt för landslagets spel och om SvFF:s budget som inrymmer en semifinalplats.

Dessutom talar Rolfö om betydelsen av publikmatchen på Friends, om hoppet att Janne Anderssons besök på landslagets träning ska leda till bättre relation med herrlandslaget, om vikten att försöka påverka bristen på jämlikhet och känslorna när det rör på sig ute i fotbolls-Europa med både sponsoravtal och publikrekord.

Naturligtvis berättar Rolfö om tiden i Linköping, om varför allsvenskan inte är aktuell just nu, om drömmen att en gång spela för Kungsbacka, om varför hon gjort klart med nästa klubb och om betydelsen av guldet i F19-EM.

Publicerad 2019-04-12 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå