Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SvFF-basen halverar sitt arvode från förbundet

Lundhs Podcast

Karl-Erik Nilsson är invald som vice president i Uefas exekutivkommitté.
Därför kommer SvFF-ordföranden att gå ner till halv ersättning från Svenska Fotbollförbundet.
- Den ersättningen möjliggör ju att någon annan kan jobba lite mer då, säger Nilsson i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

I början av april blev Karl-Erik Nilsson invald i Uefas exekutivkommitté. Svenska Fotbollförbundets ordförande blev dessutom utsedd till förste vicepresident av Uefa-presidenten Aleksander Čeferin.

Det betyder att Nilsson nu, utöver den ersättning han får från SvFF, kommer att få lön från Uefa. Hur mycket vet han dock inte än.

- Jag hoppas att få veta det vid septembermötet. För det finns nu en oberoende grupp med representanter helt utanför fotbollen som sitter i någon form utav arvodeskommitté och ska redogöra både för de högsta tjänstemännens ersättningar, exekutivkommitténs ersättningar, presidenter och vice presidenter, säger SvFF-basen i podcasten Lundh.

ANNONS

Vet du vart det hamnar?
- Nej, jag vet faktiskt inte det. Och jag vill inte spekulera heller. Det kommer ni att få veta, garanterat.

Nilsson berättar dock att han inom kort kommer att gå ner i den ersättning han får från SvFF.

- För att det inte ska finnas någon risk att jag uppbär ersättning på två håll samtidigt så kommer jag att från den 1/8 att gå ner med halv ersättning från Svenska Fotbollförbundet. Och den ersättningen möjliggör ju att någon annan kan jobba lite mer då.

Karl-Erik Nilsson har från Svenska Fotbollförbundet fått en ersättning på två basbelopp i månaden och fått runt en miljon om året. Ordföranden tycker att lönen har varit skälig.

- Jag tror det, jag tror det är nästan omöjligt att kombinera, säger Nilsson.

Trots att ersättningen från SvFF kommer att halveras tror Karl-Erik Nilsson att hans lön kommer att höjas totalt.

ANNONS

- Jag tror att det kommer att komma in mer från Uefa. Det är otroligt mycket för en som har jobbat inom idrotten där man i de allra flesta fall får lägga till pengar för att få ha förmånen att vara idrottsledare. Så det är otroligt bra betalt.

Hur känns det?
- Aa men det känns bra. För det är andra utifrån som har värderat och satt ersättningarna. Det hade känts betydligt sämre om jag hade varit involverad i det själv. Och det är så här det fungerar. Och jag lägger otroligt mycket tid, jag får försaka en hel del och jag får uppleva oerhört mycket fantastiskt. Jag backar inte och jag hukar inte för den ersättning jag får, jag tycker att den är rimlig. Och jag ska göra skäl för den, annars får någon sparka ut mig.

Har du något uppdrag inom Fifa också eller är det bara inom Uefa?
- Jag har inget uppdrag inom Fifa. Det är två svenskar som har uppdrag inom Fifa. Det är Thomas Bodström som sitter som ordförande i en appeal-kommitté, mosvarande en hovrätt kan man säga, och Magnus Forsblad som är ledamot i den medicinska kommittén. Det är de enda uppdrag i Fifa vi har nu.

ANNONS

157 - Karl-Erik Nilsson

Avsnitt 157 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Karl-Erik Nilsson. Svenska Fotbollförbundets ordförande blev i april 2017 invald i Uefa:s exekutivkommitté och blev samtidigt förste vice president och i podden ger han sin bild av hur Uefa ska ändras, om hur det kommer att ta tid för Fifa att reformeras, att maktkamperna inom Fifa inte är bra, om synen på VM i Ryssland och Qatar samt varför det är bra att VM utökas till 48 länder. Karl-Erik Nilsson ger sin syn på anklagelserna om att hans Uefa-position hängde på kohandel med nya Uefa-basen Alexander Ceferin, om chanserna för en nordisk EM-ansökan 2028, om hur lyxlivet för ledarna inom Uefa skurits ner, om Ceferins utspel om ett lönetak i Europa och besvikelsen över att Michel Platini fick hålla ett avskedstal. Dessutom talar Nilsson om sina fem år som SvFF-bas, om att Uefa-uppdraget kommer att ge honom så mycket pengar att han halverar sitt arvode från förbundet, om vad Europa League-finalen på Friends Arena kostade, om varför man hemlighåller vissa bonusavtal och att han inte är det minsta orolig över förbundets ekonomi.

Publicerad 2017-07-03 kl 17:06

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto