POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Toivonen om Adam Johnsons sexbrott: ”Alla blev väldigt chockade”

Adam Johnson dömdes till fängelse för att ha haft sex med en minderårig flicka.
Dåvarande lagkamraten Ola Toivonen minns turerna.
- Vi var skakade där i omklädningsrummet, säger Toivonen i podcasten "Lundh."

För två år sedan greps den tidigare Sunderland- och Manchester City-spelaren Adam Johnson misstänkt för att ha haft sex med en minderårig tjej. Johnson dömdes senare till sex års fängelse och fick omdelbart sparken från Sunderland, vilket fick enorm uppmärksamhet både i England och i övriga fotbollsvärlden.

Vid tidpunkten var både Sebastian Larsson och den här veckans poddgäst Ola Toivonen lagkamrater med Johnson.

Matchhjälten mot Frankrike i VM-kvalet, som då var utlånad till klubben, hymlar inte med att domen var något det pratades om i laget.

- Det var ju "Seb" som berättade då. Eller jag läste ju innan och frågade Seb vad som egentligen hände. Vi visste ju inte det han hade gjort, han hade ju nekat till allting. Så vi visste bara det klubben visste. Men sen när allt lades ut på bordet där blev väl alla väldigt chockade. Det var två, tre dagar där då vi verkligen pratade om det, att ”ja, det är sjukt det här”. Det var ju livetweets från domstolen där utanför, mellan Newcastle och Sunderland och vi fick ju reda på allting, säger Toivonen i podden.

Det var ju ändå en som var i omklädningsrummet med er. Plötsligt erkände han ju något som han tidigare hade förnekat och dömdes till fängelse.
- Precis, men samtidigt en av alla gubbar i omklädningsrummet liksom, som satt där och skojade och berättade historier. Han har vunnit Premier League och gör mål på straff i Newcastle-derbyt liksom, och några månader senare döms han till fängelse.

Hur omskakat blev det i omklädningsrummet?
- Vi var skakade där i omklädningsrummet, av vad som kom ut. Eftersom han hade nekat och att klubben verkligen hade tagit hand om det, trodde de. Men så vändes alla kort och då blev det konstigt.

153 - Ola Toivonen

Avsnitt 153 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ola Toivonen. Toulouse-spelaren berättar om hur fransmännen ser på VM-kvalet mot Sverige, om att det var skönt med en paus från landslaget men att han aldrig tvekade om comeback, om hur imponerad han är av Janne Anderssons och Peter Wettegrens jobb och spelidé, om gliringarna han fick av andra spelare när hans tidigare granne Erik Hamrén var förbundskapten, om EM-nobben och huruvida Hamrén var ärlig nog. Dessutom talar Toivonen om det svåra steget från att vara U21-stjärna till att spela i A-landslaget, om när han lärde sig att det fanns än värre vinnarskallar, om målet som tog Sverige till EM 2012, om hur det är att vara veteran i landslaget, om hur dagens unga stjärnor spelar på ren glädje men ännu inte prövats av några större motgångar och hur han ser på stämpeln som han fått som arrogant på planen. Toivonen talar även om att spelare bara är handelsvaror, om att han ångrar att han inte bråkade med PSV Eindhoven för att komma till Liverpool, om hur Sunderland skakades av när lagkompisen Adam Johnson dömdes till fängelse, om varför han nobbade Kina, om skälet till att en allsvensk comeback inte är trolig och varför han brinner för en fotbollsskola i Degerfors.

Publicerad 2017-06-11 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå