Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zeidan har uppvaktats av Palestina - men vill satsa på Sverige: "Är inte intresserad i dagsläget"

Lundhs Podcast

Moustafa Zeidan har uppvaktats av Palestinas landslag.
Men Malmö FF-stjärnan själv vill satsa på Sverige.
- Drömmar finns alltid, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Lyssna på hela avsnittet i spelaren nedan.

Ett succén i IK Sirius och flytten till Malmö FF i fjol har Moustafa Zeidan gjort sig ett namn i fotbolls-Sverige.

I podcasten Lundh berättar den offensive mittfältaren att han har uppvaktats av Palestinas landslag, men att han i nuläget inte är intresserad.

Du blev uttagen till januariturnén redan när du tillhörde Sirius, men den blev inställd. Hur mycket smärtade det?
- Jo, så klart. Jag tror att jag var den som kom från den minsta klubben. Jag tror att jag slog något rekord i Sirius också, den första spelaren på typ 60 år som hade blivit uttagen. Det är klart att man såg fram emot det väldigt mycket. Det var en besvikelse att det inte blev av, säger Zeidan.

ANNONS

Hur var det att nu äntligen komma iväg på en januariturné?
- En fantastisk känsla. Jag tror att alla har en dröm att representera landslaget i Sverige. Nu har man gjort det. Det var en fantastisk upplevelse.

Hur mycket nerver var det när du stod och skulle in?
- Det var en del nerver, men jag tror att det hade varit mycket mer om man hade spelat i Sverige, eller kände att det var fullt med folk. Det var ju inte många på läktaren nu. Man kände att det var en träningsmatch. Men oavsett, inställningen var aldrig att det var en träningsmatch. Vi gick in för att vinna.

Vad var din känsla efter debuten?
- En bra känsla, trots att vi inte spelat med varandra gjorde vi det bra tycker jag. Så klart sitter inte vissa saker, men man får inte glömma att det var första matchen för alla 2023. Det är ingen som kommer från säsong, alla har haft uppehåll. Då tar det lite tid.

ANNONS

Vad är ditt intryck av Janne Andersson och Peter Wettergren?
- Bra, väldigt tydliga med vad de vill. Det är väldigt viktigt, så att man inte går runt och funderar för att man inte förstår. De är väldigt tydliga och bestämda med hur de vill spela. Man märker att de får ut det de vill. Det är ganska häftigt att se.

Hur mycket tittar du mot det riktiga landslaget och drömmer lite?
- Drömmar finns alltid. Samtidigt gillar jag inte att titta så mycket, jag vill leva mer i nuet, det är där jag kan påverka.

Som många spelare i dag har du rötter på flera ställen, du kan representera Palestina också. Hur mycket finns det i tankarna, eller är det Sverige som gäller?
- Jag har inte tänkt så mycket på det, det är klart att jag har fått förfrågan, men jag har alltid velat ge Sverige en ärlig chans. Jag känner inte att tiden är inne för att tänka på något annat. Jag har fortfarande drömmar, och det ska jag ha.

ANNONS

Det är en del från Sverige som spelar i Palestina. De har varit på dig, helt enkelt?
- Jag har fått förfrågningar. Men jag har svarat att jag inte är intresserad i dagsläget.

Fakta

381 - Moustafa Zeidan

Avsnitt 381 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Moustafa Zeidan. Malmös offensiva kraft talar om revanschsuget i klubben, om vad Henrik Rydströms krävande tränarstil kommer att ge, om varför han nobbade Bajen, om överraskningen kring tränarskiftena under första halvåret, om den tidiga MFF-succén och om när Åge Hareide petade honom helt.

Dessutom berättar Zeidan om vägen fram som spelare, om genombrottet i Högaborg, om flytten till Aston Villa som inte blev den dröm han hoppats, om när Henrik Larsson lockade honom till Helsingborgs IF, om de tuffa säsongerna med nedflyttning fyra år i rad, om varför Sirius blev ett lyft, om landslagsdebuten för Sverige och om intresset från Palestina att få honom att skifta landslag.

Publicerad 2023-02-07 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto