Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zeidan valde bort Hammarby: "Malmö en större klubb - magkänslan sa att det var bästa valet"

Lundhs Podcast

Moustafa Zeidan gjorde stor succé i Sirius.
Både Malmö FF och Hammarby var intresserade att värva honom.
- Magkänslan sade till mig att Malmö var bäst. Malmö är större som klubb också, säger Moustafa Zeidan i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån.

Lyssna på hela avsnittet i spelaren nedan.

Efter ett halvår i Malmö FF tar Moustafa Zeidan nya tag inför 2023 med sin nya klubb. Den offensive spelaren har gott hopp om att det ska gå bra för både honom och laget.

- Det är en väldigt bra känsla. Jag har debuterat i landslaget, det är en ny tränare i klubblaget. Jag tror att alla är taggade och revanschsugna. Det är en väldigt bra känsla, säger Moustafa Zeidan i podcasten Lundh.

Hur tungt var det under hösten när det inte gick så bra sportsligt som folk är vana vid i Malmö FF?
- Så klart klubben och fansen är vana vid att vinna. Spelarna också. Det är väldigt tufft att det inte går som man vill. Men det är en ny säsong och det är det som vi siktar på. 

ANNONS

Går det att sätta fingret på vad som inte fungerade?
- Det skulle jag inte säga. Det är väldigt mycket som spelar roll. 

Hur var det för dig som kom in under en tränare som snabbt försvann, det var en sportchef som hade värvat dig och sedan en tredje tränare. Vilka snack hade du med Milojevic innan du kom till Malmö?
- Vilket sätt han ville spela mig i, vad han förväntade sig av mig. Ganska mycket om det.

 Var det just det som övertygade dig om att välja Malmö FF?
- Både ja och nej. Man har alltid haft en dröm om att spela i MFF.

Har du haft det?
- Ja. 

Trots att du är från Helsingborg?
- Ja, det är kanske många som blir irriterade på det här. Men jag har alltid tyckt att Malmö är en fantastisk klubb, Sveriges största spelare genom tiderna har spelat här också. Malmö är ett coolt lag att spela i. 

ANNONS

Du gjorde det bra i Sirius, det talades om Hammarby och andra. Hur många klubbar var ute efter dig när du valde Malmö?
- Det var lite smårykten. Men det var Malmö och Hammarby som var högst upp. 

Vad fick dig att gå på Malmö och inte Hammarby? Du hade dina kusiner, både Abbe och Imad (Khalili), i Hammarby.
- Jag kände att jag ville gå min egen väg. Magkänslan sade till mig att Malmö var bäst. Malmö är större som klubb också. 

Hur reagerade du när Milojevic fick gå?
- Det är klart att man blev lite förvånad. Det gick ändå helt okej för laget då. Men det är klart, det är sådant som händer i fotboll. Man får bara ställa om. 

Samtidigt lite jobbigt när man är ny som spelare och tränaren försvinner. Hur känner du?
- Det är klart, han var en av anledningarna till att jag valde Malmö. Då blev Andreas tränare, och han var också en av anledningarna. 

ANNONS

Sportchefen, Georgson.
- Exakt. Efter det gick det också bra, det var inget fel med det. 

Du hade en fantastisk vår i Sirius och fick en flygande start i Malmö med både mål och poäng. Hur kändes det?
- Den är ganska obeskrivlig, den känslan. När man kommer till ett så stort lag och allt går som man vill, allt flyter på. Man lever på riktigt i en dröm. Men det är svårt att det håller en hel säsong. Det är klart att det blir lite upp och ner, lite berg- och dalbana. Man måste hålla skallen där hela tiden. 

Det är lätt att säga – hur gör man det?
- Det är lätt att säga, men man får aldrig ge upp. Fortsätta jobba på det, att inte tappa huvudet. Att försöka göra det man gör på planen hela tiden. 

Hur var det när Åge Hareide tog över? Du gick från att vara invärvad dyrt och gjorde det bra till att inte vara med över huvud taget?

ANNONS
- Det är tufft. Ibland händer det i karriären. Det gäller bara att försöka jobba sig igenom det och inte ge upp. Jag slutade aldrig kämpa, oavsett om jag fick tio minuter, en kvart eller fem minuter, att försöka ge 200 procent. Sedan är det klart att när det inte går så bra för laget blir det svårt att påverka också. Man har inte samma självförtroende då. 

Vem snackar du med i ett sådant läge, när du är invärvad som stjärna och plötsligt blir lite sidsteppad?
- I vanliga fall kanske man tar snacket med tränaren. Men jag fattade också att Åge kom in i ett väldigt stressat läge också. Vi hade en massa Europamatcher, det blir väldigt tufft att ha den diskussionen. Man försöker att bara respektera det och köra. 

Du tog aldrig Åge till sidan och frågade varför du inte spelade?
- Nej. Jag förstod att han ville köra på sitt sätt, vilket var fine för mig om det skulle gynna laget. 

ANNONS

Men när det inte gjorde det…
- Så klart, då ställde jag frågan också. Jag behövde veta vad jag behövde göra för att spela. Jag fick också ett svar. 

Vad sade han?
- Hemligt. 

Hemligt?
- Det är hemligt. Det är mellan mig och Åge.

Publicerad 2023-02-06 kl 07:05

Fakta

381 - Moustafa Zeidan

Avsnitt 381 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Moustafa Zeidan. Malmös offensiva kraft talar om revanschsuget i klubben, om vad Henrik Rydströms krävande tränarstil kommer att ge, om varför han nobbade Bajen, om överraskningen kring tränarskiftena under första halvåret, om den tidiga MFF-succén och om när Åge Hareide petade honom helt.

Dessutom berättar Zeidan om vägen fram som spelare, om genombrottet i Högaborg, om flytten till Aston Villa som inte blev den dröm han hoppats, om när Henrik Larsson lockade honom till Helsingborgs IF, om de tuffa säsongerna med nedflyttning fyra år i rad, om varför Sirius blev ett lyft, om landslagsdebuten för Sverige och om intresset från Palestina att få honom att skifta landslag.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto