Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ødegaard ny landslagskapten - valet hyllas och kritiseras: "Skulle ha valt annorlunda"

VM-Kval Europa 2021-03-12 kl 18:48

Martin Ødegaard är ny lagkapten i Norges landslag.
Det valet har under fredagen hyllats och kritiserats i Norge.
- En fantastisk kille som verkligen förtjänar kaptensrollen, säger Celtic-backen Kristoffer Ajer till VG. 
- Jag skulle ha valt annorlunda, säger VG-journalisten Knut Espen Svegaarden till Nettavisen.

Foto: Bildbyrån.

Norges nye förbundskapten Ståle Solbakken, som ersatt Lars Lagerbäck, tog under fredagen ut sin första landslagstrupp med 31 spelare inför den kommande VM-kvalsamlingen, då Norge ställs mot Gibraltar den 24 mars, mot Turkiet den 27 mars och mot Montenegro den 30 mars. I Norges grupp är även Nederländerna och Lettland med. 

Solbakken meddelade samtidigt att den 22-årige mittfältaren Martin Ødegaard, som just nu är utlånad från Real Madrid till Arsenal, är ny lagkapten i landslaget. Detta då tidigare lagkaptenen Stefan Johansen har tackat för sig i landslagsdressen, samtidigt som vice-kaptenen Omar Elabdellaou är långtidsskadad.

ANNONS

- Martin är en fantastisk fotbollsspelare, men han har också en syn på och åsikter kring det som sker utanför planen. Han har, trots sin unga ålder, levt ett långt liv inom toppfotbollen i Europa, och han har gjort det med bravur på och utanför planen. Han är en solid kille med en stark mentaltitet, precis som att han är omtyckt och en bra talesperson på och utanför planen. Martin är en fantastisk representant för norsk fotboll, säger Solbakken i en kommentar på det norska fotbollsförbundets hemsida. 

Flera landslagsspelare är också positiva till kaptensvalet, däribland norske Ural Yekaterinburg-mittbacken Stefan Strandberg, 30. 

- Många utifrån tycker kanske att Martin bara är en typisk "tio-spelare" som bara är fantastisk på planen, men han bidrar med mycket mer. Han ser på fotboll extremt bra. Han är också en smart och reflekterande kille, som kommer att representera landslaget och landet på ett exemplariskt sätt, säger Strandberg till norska tidningen VG.

ANNONS

- En fantastisk kille som verkligen förtjänar kaptensrollen, fyller norske Celtic-backen Kristoffer Ajer i till VG. 

Däremot är i sin tur VG-journalisten Knut Espen Svegaarden lite kritisk till valet. 

- Jag skulle ha valt annorlunda. Att välja kapten är inte det viktigaste i världen, men för mig verkar Sander Berge mer som en kaptenstyp. Vissa spelare växer in i sina roller, och vi har sett många exempel på spelare, som inte anses vara ledare, som som tar ansvar. Det återstår att se om det händer nu, säger Sveegarden till Nettavisen. 

Tidigare norske landslagskaptenen Kjetil Rekdal, som numera är tränare i norska laget Ham-Kam, hade också velat ha en annan kapten. Inför fredagens uttagning hoppades han på mittfältaren Sander Berge som ny kapten.

- Han hade varit en av mina kandidater. Nu vet jag inte hur de här killarna är i den miljön, men för mig skulle Berge ha varit ett klart alternativ. Han är lugn, balanserad och väldigt optimistisk. Jag känner honom, så det är därför jag slänger ut hans namn. Han hade varit ett bra alternativ, sa Rekdal till Nettavisen. 

ANNONS

Ødegaard är noterad för ett mål på 25 A-landskamper med Norge. 

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto