Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Förre landslagskeepern: "Jag hatar Åge Hareide"

UEFA Nations League

I en ny bok om Åge Hareide går Norges tidigare landslagsmålvakt Thomas Myhre till attack mot den förre HIF- och MFF-tränaren.
- Jag föraktar honom, säger Myhre enligt VG.

Foto: Bildbyrån

Den tidigare Helsingborg-spelaren Arild Stavrum har skrivit en biografi om tränaren Åge Hareide, som just nu är förbundskapten för Danmarks herrar. Tidigare har Hareide tränat just HIF och även Malmö FF, men också varit förbundskapten för Norges herrar.

I boken, som heter "Åge Hareide - ett fotbollsliv", tar Stavrum bland annat upp den tidigare målvakten Thomas Myhres tankar om tränaren. Myhre hade Hareide som tränare under sin karriär, både i det norska landslaget och i Viking 2010. Och det är just en situation i Stavanger-klubben som avgjort keeperns syn på Hareide, vilken är långt ifrån positiv.

ANNONS

- Jag hatar Åge Hareide, säger Myhre i boken enligt VG.

Det är en händelse under ett träningsläger i Spanien 2010 och efterspelet till den som ligger till grund för Myhres ord. Under lägret hävdar Myhre att han blev drogad och lurad på en stor summa pengar och att Hareide sedan höll det emot honom för att bli av med målvakten.

- Åge använde alla medel han hade. Det var extremt cyniskt. Jag kom in i tränarrummet en gång och då sa han: "Vad är det du tror att du gör här inne?". Nästan mobbning.

I ett sms till tidningen VG skriver Hareide:

"Jag har ingen kommentar till detta".

Thomas Myhre, som har lagt sina handskar på hyllan, representerade klubbar som Everton, Glasgow Rangers, Besiktas, Sunderland och Charlton under sin karriär.

Publicerad 2018-10-23 kl 10:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto