Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Då ska Norge behandla frågan om VM-bojkott

VM-Kval Europa 2021-03-12 kl 20:28

Flera norska klubbar vill se Norges landslag bojkotta VM i Qatar.
Den 20 juni kommer frågan att behandlas, meddelar nu Norges fotbollsförbund. 

Foto: Bildbyrån.

Norges nye förbundskapten Ståle Solbakken presenterade under fredagen sin första landslagstrupp inför det kommande VM-kvalet i slutet av mars, men möjligen kommer Norge inte att delta i världsmästerskapet i Qatar 2022. 

Flera norska klubbar har under senaste tiden höjt sina röster om att Norges A-landslag borde bojkotta Qatar-VM med anledning av hur migrantarbetare behandlats i landet genom åren. I slutet av februari släppte ansedda tidningen The Guardian en ny analys, som visade att fler än 6 500 migrantarbetare har avlidit sedan Qatar fick värdskapet för tio år sedan.

ANNONS

Nu rapporterar norska nyhetsbyrån NTB att Norges fotbollsförbund kommer att ha ett möte den 20 juni om en VM-bojkott. Förbundets styrelse tog under fredagen ett beslut om det. 

- Vi måste belysa alla aspekter av frågan om en eventuell bojkott och göra en bra sammanställning. Det kommer att vara en brett sammansatt kommitté, som vi ännu inte har valt, som kommer att behandla frågan, säger det norska fotbollsförbundets president Terje Svendsen enligt nyhetsbyrån. 

Under den kommande landslagssamlingen ställs Norge mot Gibraltar den 24 mars, mot Turkiet den 27 mars och mot Montenegro den 30 mars i VM-kvalet. I Norges kvalgrupp är även Nederländerna och Lettland med. 

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto