Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lundh: Hamrén måste älska att jobbet blev svårare

DOHA. Vinterturnén var för att inventera framtiden.
Fast spelarna ville annat.
Erik Hamrén måste bara älska att han jobb blev svårare.

Mörkret sänkte sig över Al Sadd Sports Club och ljuden från uttryckande polisbilar överröstades bara av böneutroparna från minareterna i Doha.
Erik Hamrén kunde unna sig att berömma både några unga (Erdin Demir, Oscar Hiljemark och Jiloan Hamad) och en del veteraner (Anders Svensson och Tobias Hysén).

Den kostymklädde förbundskaptenen var på ett väldigt gott humör efter Sveriges avslutning av vinterturnén.
Fattas bara, Sverige slog Qatar med 5-0 efter en andra halvlek som blev en rejäl kröning på vistelsen i emiratet.
Jimmy Dumraz sköt hål på motståndet och sedan läckte det som ett såll.

Ja, det var ett svagt lag som VM-arrangören 2022 skickade ut inför cirka 100 utlandssvenskar och ett par hundra lokala fans på den fina och tajta arenan för 15 000, men det går knappast att kritisera Sveriges landslag för att man gjorde det enda man kan göra: piska dem – och det rejält.

ANNONS

Trots allt har Sverige gjort 7-0 på två matcher och har man varit med på några turnéer så har man sett svenska landslag göra svaga insatser mot landslag i den här klassen och sämre.
Då är det härligt att se hur ett ungt, hungrigt och taggat landslag inte slår av på takten trots klar ledning.

Jimmy Durmaz sköt äntligen efter paus och det gav 1-0 och det visade vägen. Tobias Hysén fick sedan visa sin skärpa och kyla och skickade in två mål och Värnamo-maffian fick utdelning när Oscar Hiljemark fick spela fram Viktor Claesson till ett viljemål och Simon Thern krönte sin debut med ett vasst mål.

Erik Hamrén kliver i natt på flyget hem till vintern och kylan i Sverige och han måste sova gott i ekonomiklass, även utan en whiskey eller något piller.
För inventeringen av framtidens landslagsmän var inte bara spännande, den var sensationellt lovande och många vill vara med redan nu. Konkurrensen om att komma med till EM blir inte mindre efter det här.

ANNONS

För även om förbundskaptenens jobb blir mycket svårare av att Oscar Hiljemark, Erdin Demir och Jiloan Hamad kliver fram och visar att de vill vara med, så är det väl en förbundskaptens dröm att det är trångt i porten till landslaget.
Ju fler spelare det finns att välja på ju bättre blir landslaget, och därmed också möjligheterna till framgångar.

För när ett nordiskt landslag excellerat på träningar och i matcher så har det kommit rapporter om Rasmus Elm, Zlatan Ibrahimovic, Sebastian Larsson, Jonas Olsson, Martin Olsson och många, många fler som är i spel och har framträdande roller.
Om alla känner flåset så lär de höja sig med tanke på EM.

Räcker att kolla in Tobias Hysén och Anders Svensson. Inte bara för att deras värden varit på topp, deras inställning har varit hundra och de vill verkligen vara med.

ANNONS
Precis som ett batteri mogna och vassa ynglingar som har siktet på att nå långt med sin fotboll.

Den sista februari spelar Sverige mot Kroatien och det är sista matchen för Erik Hamrén att testa spelare inför EM, och det skulle inte förvåna om någon från Qatar-resan är med då, och jag tänker inte på Anders Svensson och Tobias Hysén.
Blir garanterat en svettig uttagning för Hamrén, men då är hans jobb som bäst.

*****

Ofta brukar det vara någon eller några spelare som faller igenom på en vinterturné, och antingen inte platsar eller inte har tränat inför resan, men inte i år.
Erik Hamrén var inne på samma tema och det är bara att hålla med förbundskaptenen: en vass turné präglad av intensitet, tempo och förvånansvärt hög kvalitet från spelarnas sida både i träning och i match.

*****

Simon Thern kan spela på kanten – och göra mål.

ANNONS

*****

Qatar har erbjudit landslaget bra förutsättningar förutom vinden, och om man bara kan dra hit bättre motståndare, och kanske även fler matcher, så är det ett vasst alternativ framöver.
Å andra sidan hade tre, fyra matcher i King’s Cup i Thailand mot danskt och norskt eller sydkoreanskt motstånd inte varit något dumt alternativ. Klart är att vinterturnéerna lär återkomma.

*****

Undrar om Oscar Hiljermark verkligen kan tänka sig en flytt redan i januari? Är det inte alltid bättre att komma till en klubb när försäsongen börjar? Inget snack om att hans insatser måste väcka än mer intresse.

*****

Mycket skämtande om Viktor Claessons mål, men fjärdedomaren gav honom det.

*****

Sett till hur man bygger i Doha så är det inte svårt att föreställa sig att Qatar kommer att klara av alla krav till VM 2022. Frågan är om klimatläget är sådant att man tycker det är okej att kyla ner arenor för 50 000 åskådare när det är 45 grader varmt?

ANNONS
Publicerad 2012-01-23 kl 18:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto