Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Milan-stjärnan köper klubb - siktar på Champions League

Serie A

SV Horn ligger i den österrikiska tredjedivisionen.Nu siktar klubben på att klätta och nå Champions League då man fått in en ny ägare - nämligen Milans mittfältare Keisuke Honda.

Foto: Scanpix

SV Horn är en fotbollsförening som hör hemma i Österrikes tredjedivision. Trots att byn som ligger i landets norra del bara har ett invånarantal på runt 6500, var det över 20.000 personer som tittade på lagets förra match via tv-apparaten där de flesta var japaner. Anledningen - klubbens nya ägare är Milans mittfältare Keisuke Honda.

På sidan av sin 29-åringens egna karriär har den japanska landslagsmittfältaren gått in med sitt företag Honda Estilo och köpt upp 49% av klubben. Målsättningen med klubben ska vara att ta upp klubben i österrikiska Bundesliga och kvala in till Champions League. För att nå dit ska många spelare plockas in från det asiatiska hemlandet. Hondas företag har redan startat upp över 50 talangskolor i hemlandet, och nu är planen att dessa talanger ska få utvecklas vidare i SV Horn.

ANNONS

"Det kan vara så att någon gång 50 procent av japanska spela här", den 29-åriga sade i sin presentation skriver tidningen Süddeutsche Zeitung.

- Jag börjar bli kär i Horn. Människorna är mycket trevliga. Jag vill inte endast ta oss till Bundesliga och spel i Europa, utan även göra något för staden. Ett mål är att göra det här till ett populärt turistmål bland japaner, säger Honda till lokaltidningen Nön.

Publicerad 2015-08-13 kl 09:40
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto