Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bärkroth om första tiden i Polen: "En otroligt proffsig klubb"

Polen

Nicklas Bärkroth lämnade IFK Norrköping i somras för spel i Lech Poznan.
Efter en tuff start har det blivit allt mer speltid och han är nöjd med första halvåret i Polen.
- Det är en otroligt proffsig klubb jag har kommit till och det märker man på flera sätt, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Efter ett par starka säsonger i IFK Norrköping valde Nicklas Bärkroth i somras att lämna allsvenskan för spel i Polen och Lech Poznan. Väl där fick han en tuff start och åkte tidigt på en fotskada som höll honom borta från spel under några veckor.

- Jag missade de första fyra matcherna i ligan på grund av en fotledsskada så det var ju självklart lite tråkigt. Jag hade varit här i några veckor och fick skadan precis i anslutning till premiären. Men efter det har jag kommit in i det på ett bra sätt tycker jag, säger han till Fotbollskanalen.

Hittills har det blivit fyra starter och elva inhopp i ligan. Bärkroth berättar att det tog ett tag att anpassa sig till den nya miljön men att bitarna nu börjar falla på plats.

ANNONS

- Först och främst var det en stor skillnad att byta kultur och komma till ett land där man pratar ganska dålig engelska. Hela den biten tog ett tag att vänja sig vid. Men det är en otroligt proffsig klubb jag har kommit till och det märker man på flera sätt. Det är en nivå upp om man säger så.

Hur är nivån på ligan jämfört med allsvenskan?
- Jag skulle nog säga att kvalitén är snarlik. Jag tycker väl att nivån är lite högre om man ser till hela ligan och det går lite snabbare här. Men de bästa lagen i allsvenskan hade absolut gjort det bra här. 

Nicklas Bärkroth debuterade redan som 15-åring i IFK Göteborg. Han har prövat på spel i utlandet tidigare då han under 2012 tillbringade ett halvår på lån i portugisiska UD Leiria. Därefter vände han hemåt och etablerade sig på allvar i allsvenskan med spel i Brommapojkarna och IFK Norrköping. Bärkroth berättar att tiden i Portugal var en nyttig erfarenhet inför flytten till Polen.

ANNONS

- Då var jag yngre, runt 19-20, och kom från en situation när jag egentligen inte hade spelat särskilt mycket seniorfotboll. Nu när jag tog det här klivet var jag en etablerad spelare i allsvenskan och hade gjort flera säsonger som ordinarie. Det är väl egentligen den stora skillnaden och det märker jag av nu. Man är på en högre nivå, vilket krävs eftersom vi har många bra spelare här. Det är en storklubb och fansen förväntar sig att vi ska vinna varje match så det var skönt att ha den tryggheten i kroppen att man varit ordinarie ett tag.

En match återstår innan juluppehållet i den polska ligan. Även om Nicklas Bärkroth inte varit bofast i startelvan känner han stort förtroende från tränaren och ser fram emot våren.

- Jag vet att klubben tror på mig och att tränaren är nöjd hittills. Det är väl några procent till som ska utvecklas och förhoppningsvis blir det mer speltid framöver.

ANNONS
Publicerad 2017-12-16 kl 14:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto