Svenskduo nätade för Lech Poznan

Polen

Lech Poznan tog emot Pogon Szczecin i polska ligan.
Då slog de svenska landslagsmännen Mikael Ishak och Jesper Karlström till med varsitt mål.
Matchen slutade 2-2.

Det laddade toppmötet mellan Lech Poznan och Pogon Szczecin innehöll dubbla svenska inslag.

Jesper Karlström gav först Lech Poznan ledningen i den 26:e minuten. Och det var ett snyggt mål. Han hängde med i ett anfall och fångade upp en andraboll och drog sedan till med ett tungt distansskott som letade sig in via stolpen. Målet var Karlströms första ligamål för Lech Poznan för säsongen.

Mikael Ishak hade chansen att utöka till 2-0 på straff i den 40:e minuten - men svensken missade.

Pogon kom tillbaka och reducerade i den första halvleken och i den 63:e minuten gjorde man 2-1.

Men Pogon fick bara jubla för en kort stund. I den 65:e minuten klev nämligen straffsumparen Ishak fram. Bollen skarvades vidare till anfallaren, som befann sig i målområdet, och han kunde trycka in bollen i mål till 2-2. Fullträffen innebar en räddad poäng för Lech Poznan.

Poznan ligger trea i den polska ligan. Pogon placerar sig på fjärdeplats.

Publicerad 2023-04-02 kl 21:41