PROFFSKOLLEN: Ömsom vin, ömsom vatten för Hollandssvenskar

Proffskollen

Svenskarna gör avtryck i Holland: Drömmål av Emir Bajrami, mål av Ola Toivonen och Petter Andersson. Men också utvisning och fiaskoinsats av Marcus Nilsson. Här är veckans proffskoll.

DANMARK

Mikael Nilsson, Bröndby 5/0
Nilsson spelade - i stort sett - hela matchen för Bröndby när laget kryssade på bortaplan mot Århus. Nilsson fick 90 minuter men kunde inte riktigt färdigställa matchen. Anledningen till detta var att Nilsson blev utvisad precis i slutet av matchen. Nilsson var missnöjd med ett domslut och knuffade således till domaren. Utvisningen påverkade dock inte resultatet - tur att den kom så sent som den gjorde. Annars hade det funnits en risk för Nilsson att bli syndabock.

Max von Schleebrügge, Bröndby 1/1
Fanns inte med i Bröndbys trupp när man kryssade på bortaplan mot Århus. Fortsatt tungt för Schleebrügge som deklarerat att han vill stanna.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 6/0, 4 hållna nollor
Efter fiaskot i Champions League-kvalet, där FCK snöpligt förlorade på hemmaplan mot tjeckiska Viktoria Plzen med 1-3 spelade återigen laget i den danska ligan. Johan Wiland fanns med från start när FCK mötte Horsens på bortaplan. Den dåliga Europamatchen tycktes inte finnas kvar i varken Köpenhamn eller Wiland och laget vann med 1-0. Wiland höll därmed sin fjärde nolla för säsongen. Han ser lika stark ut som tidigare.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 6/0
Pierre Bengtsson spelade tillsammans med Johan Wiland och förre IFK Göteborg-backen Ragnar Sigúrdsson 90 minuter i FCK:s backlinje. Köpenhamn hämtade sig någorlunda från förlusten i kvalet till Champions League (1-3) tidigare i veckan. I den 45:e minuten gjorde Cesar Santin mål på straff. Bengtsson å andra sidan gjorde en bra match i försvaret och bidrog till att Köpenhamn höll sin fjärde nolla för säsongen.

Rawez Lawan, Nordsjälland 6/0
Lawan fick till skillnad från förra omgången börja Nordsjällands match på bänken. Laget fick det tufft på bortaplan och räckte inte riktigt till mot Midtjylland. Det blev förlust med 1-2. Lawan byttes in först i den 77:e minuten i ett försök att förändra matchbilden. Lawan gick dock resultatslös och blev inte målskytt heller den här gången.

Andreas Johansson, Odense 6/1
Johansson började i vanlig ordning från start på Odenses mittfält när laget vann på hemmaplan med starka 3-1 mot Lyngby. Odenses alla tre mål gjordes i den första halvleken och man hade en komfortabel 3-0 ledning inför den andra. I den 57:e minuten byttes Johansson ut till förmån för en mer defensiv spelare. Laget bevakade ledningen och vann. Johansson gjorde en bra match och är en viktig kugge i Odense.

Louay Chanko, Ålborg 4/0

"Lollo" satt hela matchen på bänken när Ålborg spelade 0-0 mot Sönderjyske på bortaplan.

Dino Avdic, Köge 0/0
Ingen Avdic i matchtruppen när Köge tog sin första trepoängare för säsongen genom att besegra Silkeborg med 3-0 på hemmaplan.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 1/0

Asanovski fick spela sina första minuter för säsongen när AB Köpenhamn besegrade Viborg på hemmaplan med 1-0. Asanovski blev inbytt i den 81:a minuten när AB redan ledde med 1-0. Viborg tryckte i slutminuterna på för en kvittering men AB lyckades lyckligtvis hålla undan.

Ken Fagerberg, Viborg 1/0

Gjorde debut för sin nya klubb Viborg när laget förlorade på bortaplan. Byttes in i halvtid och tog därmed plats i Viborgs anfall. Mäktade dock inte med att kvittera för laget. Förhoppningsvis en skön nytändning för Fagerberg som hade det tufft att ta en startplats i Midtjylland.

Eldin Karisik, Viborg 0/0

Ingen Karisik i Viborgs trupp mot AB Köpenhamn där laget förlorade med 0-1 på bortaplan.

Valentino Lai, Viborg, 2/0

Lai spelade 90 minuter för Viborg när laget förlorade på bortaplan mot AB Köpenhamn. Trots förlusten stod Lai för en godkänd insats på mittfältet och spelade bra utan att utmärka sig avsevärt. Viborg har inlett säsongen godkänt och har tre inspelade poäng på två matcher.

NORGE

Andreas Landgren, Fredrikstad 1/0
Landgren gjorde debut för sin nya norska klubb Fredrikstad. Tog plats på Fredrikstads mittfält. Laget förlorade dock oturligt mot Tromsö med 1-3 på bortaplan. Gjorde inget jätteväsen ifrån sig i sin första match. I den 36:e minuten fyrade han dock av ett hårt skott från 25 meter men som Tromsös Robin Malmkvist hade full kontroll på. Utbytt i den 70:e minuten och 5/10 i betyg av VG.

Alexander Nadj, Lilleström 1/0, 0 hållna nollor
Ingen Nadj i matchtruppen för Lilleström när laget förlorade på bortaplan mot Molde (0-1).

Mattias Moström, Molde 15/3
Moström fanns med från start när Molde slog Lilleström med 1-0 på hemmaplan. Den blivande Kalmarspelaren gjorde kanske inte sin bästa match för säsongen och stod för en ganska anonym insats. Hade matchen igenom ett par halvchanser att sätta sitt namn i målprotokollet - men så blev inte fallet. Blev utbytt med en kvart kvar av matchen och fick ganska svaga 4/10 i betyg av VG.

Mattias Andersson, Odd Grenland 7/2

En skada håller Andersson fortsatt utanför matchtruppen. I senaste omgången fick han se Odd Grenland slå Viking Stavanger med 4-2 på hemmaplan.

Mikael Dorsin, Rosenborg 17/1
Mikael Dorsin spelade 90 minuter för Rosenborg när laget spelade oavgjort (2-2) på bortaplan mot Haugesund. Stod för en okej insats i RBK-försvaret och var några gånger med bra offensivt på sin kant för laget. Laget hade en trygg 2-0 ledning i halvtid men tappade olyckligt till 2-2. Dorsin fick 5/10 i betyg av VG, godkänt men inte mycket mer.

Mikael Lustig, Rosenborg 18/2
Mikael Lustig började - för ovanlighetens skull - på bänken i Rosenborg när laget kryssade borta mot Haugesund (2-2). Byttes in i den 59:e minuten, ett defensivt byte med avsikt att bevara Rosenborgs 2-0 ledning. Så blev inte fallet och Haugesund både reducerade och kvitterade. Lustig var dock ingen syndabock och fick ändå godkända 5/10 i betyg av VG.

Rade Prica, Rosenborg 16/11
Prica spelade ganska precis en halvlek för Rosenborg när laget kryssade (2-2) på bortaplan mot Haugesund. Blev i stort sett poängvinnare för Rosenborg. I den 20:e minuten höll sig Prica framme och kunde på en retur från Haugesunds målvakt Per Kristiansen göra 2-0 för Rosebborg. Eftersom att Haugesund i den andra halvleken kvitterade innebar det att Pricas 2-0 mål blev avgörande för bortalaget. Byttes ut i halvtid och fick 5/10 i betyg av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 19/0, 5 hållna nollor
Örlund spelade hela matchen på bortaplan för Rosenborg när man spelade oavgjort mot Haugesund (2-2). Rosenborg ledde komfortabelt med 2-0 i halvtid men bemästrade inte att behålla den ledningen. Det avgörande kvitteringsmålet såg inte otagbart ut för Örlund. En frispark som skruvade sig förbi muren. Dock ingen större blunder från den förre AIK-keepern. 4/10 i betyg av VG.

Johan Andersson, Stabaek 11/3
Andersson fanns med från start i Stabaek när kryssade på hemmaplan mot Brann (1-1). Redan i den 23:e minuten var Andersson nära att ge hemmalaget ledningen. Den gången stod stolpen i vägen. I den 62:a minuten fick han dock en chans som han inte kunde missa. Efter att en Brannspelare stoppat bollen med handen i straffområdet var det Andersson som fick förtroendet att ta hand om straffsparken. Gjorde inget fel från 11 meter och satte bollen kyligt i mål, kvitterat för Stabaek. Fina 6/10 i betyg av VG.

Marcus Bergholtz, Stabaek 2/0
Bergholtz började återigen matchen på bänken för Stabaek när laget kryssade på hemmaplan mot Brann (1-1). Cirka tjugo minuter efter att Johan Andersson kvitterat för hemmalaget byttes Andersson in. De korta tio minuterna han fick på planen gjorde ingen större skillnad för Stabaek. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Pontus Farnerud, Stabaek 17/1

Farnerud tog plats i startelvan i Stabaek när laget kryssade på hemmaplan mot Brann (1-1). Farnerud har utvecklats till att bli en av Stabaeks bästa och även viktigaste spelaren i sin mittfältsposition. Gjorde en mycket bra insats på mittfältet och belönades med 7/10 i betyg av VG. Stabaek räddades av Farneruds svenska kollega Johan Andersson som i den 62:e minuten förvaltade en straff på bästa sätt.

Fredrik Björck, Tromsö 18/2

Fredrik Björck tog i vanlig ordning plats i Tromsös försvar. Denna gång blev det en säker 3-1 seger på hemmaplan mot Fredrikstad inför nästan 4800 åskådare. Gjorde en okej match under de 90 minuterna han spelade. Fick stabila 5/10 i betyg av VG. Gjorde sin 18:e match för säsongen. Ligger på andra plats i den norska ligan. Sex poäng efter Molde med en match mindre spelad.

Marcus Sahlman, Tromsö 16/0, 7 hållna nollor
Var skadad och missade således Tromsös vinst på hemmaplan mot Fredrikstad (3-1).

Robin Malmkvist, Tromsö 4/0, 0 hållna nollor

När svenske målvaktskollegan Marcus Sahlman var skadad fick Malmkvist förtroendet från start i Tromsös mål. Matchen han spelade var mot Fredrikstad och den vanns med 3-1. Fredrikstads reducering kom i den 77:e minuten efter en hörna och Malmkvist var tämligen chanslös. Stabila 5/10 i betyg, sattes aldrig på några större prov men tog lugnt hand om det han hade att göra.

Björn Andersson, Viking Stavanger 13/1
Björn Andersson började Viking Stavangers match på bänken. Byttes in först i den 83:e minuten. När Andersson kom in såg matchen redan förlorad ut då Odd Grenland ledde med 1-3. I den 90:e minuten fick han även se motståndarna göra 1-4 och Viking Stavangers 2-4 mål på tilläggstid hjälpte inte.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0

Ingelsten är fortfarande skadad och fick se Viking Stavanger förlora med 2-4 på bortaplan mot Odd Grenland.

Fredrik Stoor, Vålerengen 9/0
Efter ett förhållandevis långt skadeuppehåll var Fredrik Stoor äntligen tillbaka i Vålerengen. Han fick även börja matchen från start på bortaplan mot Sarpsborg 08. Stoor såg i början lite svajig ut, kanske berodde på den svaga matchformen efter skadan. Men gjorde ändå en okej insats. 5/10 i betyg av VG. Skön debut för Stoor som inte spelat på ungefär två månader. Vålerengen vann till slut matchen med 2-0.

Daniel Arnefjord, Ålesund 17/0
Efter förra veckans spelledighet var Ålesund och Arnefjord tillbaka i matchandet i den norska ligan. Arnefjord började från start när laget mötte Strömgodset på bortaplan. Resultatet blev 2-2 och Arnefjord såg blek ut och inte riktigt i form. Fick 4/10 i betyg av VG, men hade inget direkt att göra på målen.

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor

Sandqvist får fortfarande vänta på sin debut i Ålesund. Satt hela matchen på bänken när laget kryssade på bortaplan mot Strömgodset (2-2).

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 3/1
Rasmus Elm var återigen i AZ Alkaamrs startelva och spelade 90 minuter. AZ gjorde en riktigt bra insats på hemmaplan mot NEC Nijmegen och vann med hela 4-0. Elm gjorde kanske sin bästa match för säsongen. Var en av de absolut bästa på planen. I den 64:e minuten fick AZ straff. Utsedd skytt blev Rasmus Elm, från elva meter gjorde han inga fel och satte bollen i mål. Fick fina 7/10 i betyg av Goal.com, en av fyra med så bra betyg. Nu uttagen i svenska landslagets EM-kval match mot Ungern.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 2/0
Wernbloom spelade tillsammans med Rasmus Elm hela matchen för AZ Alkmaar. AZ stod för en riktigt stark match och ett bra formbesked när man pulveriserade NEC Nijmegen på hemmaplan med hela 4-0. Den svenska landslagsmannen gjorde en okej insats, inte lika bra som Elm, men klart stabil. 6/10 i betyg av Goal.com. I och med segern så klättrade AZ upp på en femte plats i tabellen och skuggar täten efter tre spelade matcher.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 3/0, 2 hållna nollor
Isaksson spelade i vanlig ordning 90 minuter för PSV Eindhoven när laget bortaslog ADO Den Haag med klara 3-0. Isaksson ställdes aldrig på några direkta prov. 6/10 i betyg av Goal.com som vittnar om just en stabil, problemfri insats. PSV ligger nu precis efter det andra svensklaget, AZ Alkmaar på en sjätteplats.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 3/1
PSV Eindhovens nummer sju, Ola Toivonen spelade hela matchen för sitt lag när man utan problem bortaslog ADO Den Haag med klara 3-0. PSV:s alla tre mål kom i den första halvleken och laget kunde bevaka sin ledning i den andra. Däremot gjorde Toivonen säsongens första mål. I den 39:e minuten höll han sig framme och satte det avgörande 3-0 målet. Det blev lite utav spiken i kistan och motståndarna var aldrig direkt nära att hämta sig. 6/10 i betyg av Goal.com.

Petter Andersson, Groningen, 3/1
"Ljusvattnets Henry" fick även denna gången chansen från start i Groningen. Den nyutnämnde lagkaptenen gjorde sin klart bästa insats för säsongen när laget kryssade på bortaplan mot NAC Breda. Andersson spelade 79 minuter. I den 44:e matchminuten blev Petter Andersson poängräddare för sitt Groningen. Han gjorde 2-0 målet. I den andra halvleken reducerade och kvitterade NAC Breda, vilket gjorde Andersson till poängvinnare. 7,5/10 i betyg av Goal.com, en av de bästa på planen.

Emil Johansson, Groningen, 0/0
Emil Johansson får fortfarande ingen speltid i Groningen, denna gången kryssade laget på bortaplan mot NAC Breda (2-2).

Viktor Elm, Heerenveen, 3/0
Det går riktigt, riktigt tung för både Viktor Elm och Heerenveen i den holländska ligan. Laget parkerar sist i tabellen med enbart en poäng på tre matcher. I senaste omgången var det förlust på hemmaplan med hela 1-5 (!) mot Twente. Fram tills den 87:e minuten låg Heerenveen under med 0-4. Viktor Elm hade heller ingen bra dag och fick ganska svaga 5/10 i betyg av Goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 3/0
Förra årets svenska utropstecken i den holländska ligan var utan tvekan Samuel Armenteros. Hittills har U21-landslagsmannen inte riktigt levt upp till förväntningarna. När laget mötter Feyenoord på hemmaplan blev det 1-1. Spelade fram till och med den 83:e matchminuten. Gjorde ingen strålande insats men var på intet sätt dålig i matchen. 5,5/10 i betyg av Goal.com. Heracles har öppnat säsongen på ett godkänt vis och ligger just nu sjua i Erevidisie.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen, 0/0
Satt hela matchen på bänken för Nijmegen när laget förlorade på bortaplan mot AZ Alkmaar med 4-0.

Emir Bajrami, Twente, 2/1
Bajrami började Twentes match på bänken i krossen mot Heerenveen (5-1) på bortaplan. Byttes in i den 62:a minuten och hann bara var på planen i drygt fyra minuter innan han presenterade sig ordentligt för hemmapubliken. Bajrami drev bollen framåt från mittplan och inåt i banan och från drygt 30 meter sköt han ett stenhårt skott som borrade sig in bakom Heerenveens målvakt i krysset. Ett drömmål! Twentes tredje raka seger och laget har nu 8-1 i mållskillnad.

Rasmus Bengtsson, Twente, 1/0

Ingen Bengtsson i matchtruppen för Twente när laget krossade Heerenveen på bortaplan med hela 5-1.

Alexander Gerndt, Utrecht, 2/0

Gerndt spelade sin andra raka match för Utrecht när laget föll knappt på bortaplan mot Vitesse med 1-2. Utrecht går ganska tungt i starten av Eredivisie och har enbart spelat in två poäng på tre matcher. Gerndt å andra sidan var en av de klart bästa i laget, kan till och med bäst i Utrecht i förlustmatchen. Spelade i den 26:e matchminuten fram till anfallskollegan Jacob Mulenga som satte 1-1. Kvitteringsmålet gav Utrecht lite arbetsro men laget förlorade till slut matchen. 6,5 i betyg av Goal.com, det betyget var det högsta i Utrecht.

Johan Mårtensson, Utrecht, 2/0
Efter att i förra omgången blivit utsedd till matchens flopp blev Mårtensson bänkad. Den förra Gaisspelaren satt på bänken hela matchen och fick se sin nya klubb förlora med 1-2 på bortaplan mot Vitesse.

Marcus Nilsson, Utrecht, 3/0
Om Mårtensson var en av de sämsta på planen förra veckan ville inte Marcus Nilsson vara bättre. Nu var det hans tur att spela en riktig floppmatch. Till att börja med förlorade Utrecht med 1-2 på bortaplan mot Vitesse. Men inte nog med det, i den 86:e matchminuten fick Nilsson rött kort direkt efter en allvarlig förseelse. Som om inte det vore nog blev han även utsedd till matchens flopp av Goal.com med betyget 5,0/10. Det kunde ha börjat bättre för de tre svenskarna i Utrecht.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0

Trstena fick inte plats i matchtruppen när Fortuna Sittard slog Emmen med starka 4-1 på hemmaplan.

ENGLANDDet går tungt för Blackburn i Premier League. Efter två spelade matcher har man lika många förluster. Chocktorsken hemma mot Wolverhampton förra veckan följde man upp med en förlust på bortaplan mot Aston Villa. Olsson går precis som laget tungt. I matchen mot Aston Villa hade han det svårt mot motståndarnas vassa offensiv. Fick svaga 5/10 i betyg av Skysports och det riktas även kritik mot högerbacken från Blackburns supportrar som tycker han är för svag i defensiven.

Martin Olsson, Blackburn 2/0

Sebastian Larsson, Sunderland 2/1
Efter drömmålet i förra omgången mot Liverpool tog Sebastian "Seb" Larsson återigen plats i Sunderlands startelva. Storsatsande Sunderland fick det dock svårt på hemmaplan mot ärkerivalen Newcastle. Det blev förlust med 0-1 och Larsson blev utbytt med åtta minuter kvar av ordinarie tid. En tung förlust för ett lag som tokvärvat inför säsongen och lyckades kryssa borta mot Liverpool. Var fortfarande en av de vassare i Sunderland och fick 7/10 i betyg av Skysports.

Jonas Olsson, West Bromwich 2/0

Jonas Olsson och West Bromwich fick det som förväntat svårt i den knepiga bortamatchen mot storklubben Chelsea. Laget har börjat med tuffast tänkbara motstånd - Manchester United hemma och Chelsea borta. Återigen vart det förlust, även denna gång med 1-2. Olsson spelade hela matchen och hann även med att bli varnad i den 60:e minuten.

John Guidetti, Manchester City 0/0
Guidetti fick inte plats varken på planen eller på bänken i det lag som slog Bolton borta med 3-2. City har öppnat starkt. Guidetti ryktas vara på väg bort på lån.

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0

Kacaniklic fick stå utanför Fulhams matchtrupp när laget förlorade med 0-2 på bortaplan mot Wolverhampton.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0

Samuel Adjeis Newcastle vann i nordöstderbyt på bortaplan mot Sunderland med 1-0. Han fanns dock inte med i matchtruppen.

Ole Söderberg, Newcastle, 0/0, 0 hållna nollor

Ingen Söderberg i matchtruppen när Newcastle vann på bortaplan mot Sunderland med 1-0.

Bojan Djordjic, Blackpool 0/0

Djordjic väntar fortfarande på att komma i matchform och spelade därför inte med Blackpool när laget kryssade på bortaplan mot Brighton & Hove Albion på bortaplan (2-2).

Oscar Jansson, Tottenham 0/0, 0 hållna nollor (utlånad till Bradford i League 2 till 13 sept, 0/0, 0 hållna nollor)
Fastcementerad på Bradford Citys bänk. Fick se laget förlora på hemmaplan mot Dagenham & Redbridge med 0-1.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburger SV, 0/0

Berg satt återigen på bänken för Hamburger SV. Denna gång blev laget förnedrade på bortaplan mot storlaget Bayern München med hela 0-5.

Per Nilsson, Nürnberg, 0/0

Nilsson var inte med i truppen när Nürnberg förlorade på bortaplan mot regerande mästarna Borussia Dortmund med 0-2.

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0

Ingen Avdic i matchtruppen för Werder Bremen när laget vann på hemmaplan mot Freiburg med smått osannolika 5-3.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 3/2

Rosenberg får fortsatt förtroende från start i sin nygamla klubb Werder Bremen efter lånet till Racing Santander. Denna gång malde Werder Bremen sönder SC Freiburg på hemmaplan. Det blev hela åtta mål i matchen - slutresultatet blev 5-3, till Werder Bremen. Rosenberg spelade 62 minuter och gjorde inte en lika bra match som i premiäromgången, men ändå godkänd. 5,5/10 i betyg av Goal.com efter en Hawaii-liknande laginsats.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 0/0
Ingen Dahlén i matchtruppen när Frankfurt förlorade stort på hemmaplan i derbyt mot Eintracht Frankfurt (0-4).

Matias Concha, Bochum 0/0
Ingen Concha i matchtruppen för Bochum när laget förlorade på hemmaplan mot St. Pauli (1-2).

Andreas Johansson, Bochum 4/0
Andreas Johansson spelade hela matchen för Bochum när laget förlorade mot Union Berlin på bortaplan med 1-2. Hade ingen superdag på jobbet och gjorde precis som laget en ganska dålig insats. 4/6 i betyg av Kicker.de på en omvänd skala. Bochum ligger just nu på 14:e plats i tabellen, en bra bit efter toppen med fem spelade matcher.

FRANKRIKE

Petter Hansson, Monaco, 3/0
Petter Hansson spelade 90 minuter för före detta Ligue 1 klubben Monaco när man "bara" fick 1-1 på hemmaplan emot Amiens SC. Laget som förra året spelade i högsta ligan ligger precis över kvalstrecket från nedflyttning, där tabelljumbon Nantes har två poäng mindre och en match mindre spelad. En tuff start för Hansson och Monaco helt klart.

Kim Källström, Lyon, 3/0

Källström spelade dryga 75 minuter för Olympique Lyon när laget kryssade på bortaplan mot Brest (1-1). Hemmalaget tog ledningen i den 12:e minuten. I den 59:e minuten blev Källströms lagkamrat Koné utvisad. Men Lyon lyckades ändå komma tillbaka och kvittera tio minuter senare. Källström gjorde en helt okej insats på mittfältet utan att utmärka sig. 6/10 i betyg av Goal.com.

BULGARIENIngen Risp i truppen när Levski Sofia besegrade Montana med 1-0 på hemmaplan.

Fredrik Risp, Levski Sofia, 0/0

AZERBAJDZJAN
Ingen Pelu i FK Revan Bakis trupp när laget kryssade på bortaplan mot Simurq (1-1).

John Pelu, FK Revan Baki, 1/1

IRAN

George Mourad, Mes Kerman, 2/1
George Mourad spelade från start för Mes Kerman när laget förlorade på bortaplan Sanat Naft med 0-1 inför 17 000 åskådare. Blev utbytt i den 88:e matchminuten mot Ararat Arakelyan. Mourad kunde inte göra något åt resultatet, målet kom i den 94:e minuten, när han redan blivit utbytt. Mes Kerman ligger nu näst sist i tabellen med bara en poäng på fyra matcher.

BELGIEN
Molins är långtidsskadad och missade således lagets kryss på hemmaplan mot Mons (2-2).

Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0

Behrang Safari, Anderlecht, 2/0
Behrang Safari spelade 90 minuter rakt genom matchen för Anderlecht när laget kryssade mot Mons på hemmaplan (2-2). Trots en man mindre efter en utvisning sent i den första halvleken lyckades man både reducera och senare kvittera. Ett starkt resultat för Anderlecht som fortfarande hakar på Mechelen i den absoluta toppen av den belgiska ligan. 6/10 i betyg för Safari av Nieuwsblad.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 0/0

Fortfarande skadad och fick se Club Brügge kryssa på bortaplan mot Zulte Waregern (1-1).

Michael Almebäck, Club Brügge, 4/0
Trots näsbrottet i förra matchen var Almebäck tillbaka och spelade 90 minuter för Club Brügge när laget kryssade på bortaplan mot Zulte Wargeren. Ett helt okej resultat för Brügge. Almebäck gjorde - precis som i allsvenskan - en stabil insats i backlinjen. Var inte det klarast lysande stjärnan på planen men gjorde inte bort sig heller. 5/10 i betyg av Nieuwsblad.

Marcus Andreasson, Lierse, 0/0
Ingen Andreasson i matchtruppen för Lierse när laget kryssade på hemmaplan mot Beerschot (1-1).

Patrick Amoah, Oud-Heverlee Leuven, 3/1
Förra årets succéspelare i de lägre belgiska seriesystemen verkar ha förpassat sig själv till bänken. Trots framgången i första omgången med ett avgörande i slutminuterna och starten i matchen därefter, så sitter Amoah återigen på bänken. Fick hoppa in i den 60:e minuten för Leuven när laget föll på hemmaplan mot serieledande Mechelen. Förde en rätt anonym tillvaro i anfallet för Leuven och fick betyget 5/10 av Nieuwsblad.

KROATIEN

Walid Atta, Dinamo Zagreb, 0/0
Fortfarande skadad och inte med i Dinamo Zagrebs matchtrupp mot Osijek där Dinamo vann med 4-0 på bortaplan.

Luka Mijajlevic, Istra 0/0

Ingen Mijajlevic synlig i matchtruppen när Istra kryssade på bortaplan mot Varazdin (2-2).

PORTUGAL

Ingen Pereira synlig i matchtruppen när Maritimo förlorade på bortaplan mot Braga med 0-2.

Marcus Pereira, CS Maritimo, 0/0

SERBIEN
Ingen Milenkovic synlig i truppen när Obrenovac vann på hemmaplan mot Sumadija Jagnjilo med 2-0.

SCHWEIZ

Benjamin Kibebe, Luzern 0/0

Ingen Kibebe i matchtruppen när Luzern vann med 3-1 på hemmaplan mot Basel.

Philip Milenkovic, Radnicki Obrenovac, 0/0

Alexander Farnerud, Young Boys 5/1
Ingen Farnerud i matchtruppen för Young Boys när laget förlorade mot Thun med 0-2 på hemmaplan.

Dusan Djuric, FC Zürich 5/2

Djuric spelade drygt 70 minuter för Zürich mot Neuchatel Xamax. Efter att Bayern München vunnit mot Djurics Zürich blev även Xamax ett nummer för stort. Laget förlorade på hemmaplan med 0-2. 4/6 i betyg av sport.ch. Det går allt tuffare för Zürich nu och laget ligger fyra från slutet, tre poäng före tabelljumbon Lausanne Sports.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 3/0
Celtic spelade hela matchen för Celtic när laget tog emot St. Johnstone. Det blev en smärre chock då det skotska storlaget förlorade med 0-1 mot Johnstone, som man vanligtvis besegrar, iallafall på hemmaplan. Majstorovic gjorde ändå en bra insats i försvaret och såg till att inga fler mål blev insläppta. Blev även uttagen i den trupp som ska representera Sverige mot Ungern i EM-kvalet.

Billy Berntsson, Kilmarnock, 0/0

Ingen Berntsson i Kilmnarnock när laget spelade mållöst mot Hearts på hemmaplan.

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria, 0/0

Premiären skulle ha spelats i helgen men på grund av en konflikt mellan ligaspelarna och förbundet har den skjutits på framtiden.

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 0/0

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 5/0, 3 hållna nollor

Eddie Gustafsson - tog som vanligt - plats mellan Red Bull Salzburgs stolpar i matchen mot Sturm Graz. Det blev en överraskande 1-1-match för Salzburg. Det som förvånar mest är att Sturm Graz ligger sjua i tabellen och Salzburg fortfarande etta. Trots detta gjorde Gustafsson en stabil match i målet och hade ingen chans på den boll han släppte förbi sig.

Rasmus Lindgren, Salzburg 3/0
Lindgren fanns inte med i matchtruppen för Salzburg när laget kryssade på hemmaplan mot Sturm Graz (1-1).

FINLAND

Markus Olofsson, IFK Mariehamn 17/0
Olofsson var tillbaka i Mariehamns startelva efter att ha förpassats till bänken i den förra omgången. Denna gång tog man emot serietrean JJK och spelade 2-2 på hemmaplan. Laget ledde med 2-1 redan efter 18 minuter. Men i den 38:e minuten kvitterade JJK och resultatet stod sig matchen ut. Olofsson hann även med att bli varnad i den 74:e minuten.

ISLAND

Adam Larsson, Keflavik 14/0
Efter avstängningen i förra omgången var Adam Larsson tillbaka från start i Keflavik när laget mötte IB Vestmannaeyja på bortaplan. Motståndarna, som ligger tvåa i den isländska tabellen, blev ett nummer för stort för Keflavik som föll med 2-1 efter ett sent mål för hemmalaget i den 87:e minuten. Olofsson spelade hela matchen.

USA

Erik Friberg, Seattle 20/1
Friberg verkar återigen ha tagit tillbaka sin plats i Seattles startelva. Laget vann på bortaplan mot Dallas med 1-0. Redan i den sjätte matchminuten hann Erik Friberg med att bli varnad efter en så kallad "tactical foul". Blev utbytt i den 63:e minuten mot Brad Evans. Segermålet gjordes av Mauro Rosales i den 16:e minuten inför 11 635 åskådare. Seattle ligger nu tvåa i sin division i amerikanska MLS, sex poäng bakom Los Angeles Galaxy.

Publicerad 2011-08-23 kl 19:27