PROFFSKOLLEN: EM närmar sig - så är formen på svenskarna

Proffskollen

Markus Rosenberg var millimeter från säsongens tionde mål och Viktor Elm prickade stolpen. Här är veckans proffskoll.

Markus Rosenberg, Werder Bremen.

NORGE

Erdin Demir, Brann 5/0
Demir var tillbaka på samma låga nivå som under inledningen av säsongen. Han fick sämst betyg av alla spelare på planen när Brann förlorade med 1-2 mot Haugesund. 3/10 satte VG i betyg på svensken.

Markus Jonsson, Brann 0/0
Höftproblemen hindrar alltjämt Jonsson från säsongsdebut.

Andreas Landgren, Fredrikstad 5/1
Backar som drar iväg långskott har blivit rejält på modet den senaste tiden. Landgren försökte redan i den tredje matchminuten sig på ett skott från 35 meter i mötet med Odd Grenland men bollen gick utanför målramen. Landgren byttes ut i den 66:e minuten med betyget 5/10 av VG.

Maic Sema, Haugesund 5/0
För andra matchen i följd var Sema bänkad från start. I mötet med Brann (seger 2-1) fick han hoppa in i den 68:e minuten. Han gjorde dock inget större avtryck i matchbilden under de minuter han var inne på planen och speltiden var för kort för betygsättning av VG.

Jesper Westerberg, Lilleström 5/0
Lilleström förlorade med 2-3 mot Molde och Westerberg blev syndabocken vid Moldes 1-0 i den 28:e minuten, då det var han som upphävde den offsidefälla som gjorde att Davy Angan kunde kruta in 1-0 från 16 meters håll. Westerberg fick av VG det sämsta betyget av alla spelare på planen, 3/10.

Johan Andersson, Lilleström 5/1
Andersson skapade inte mycket kreativt under den tid han var inne på planen i matchen mot Molde (förlust 2-3). Han byttes ut i den 78:e minuten och fick nöja sig med 5/10 i betyg av VG.

Fredrik Stoor, Lilleström 1/0 (utlånad från Vålerengen)
Stoor säsongsdebuterade för Lilleström när laget förlorade med 2-3 mot Molde. Han hade dock svårt att övertyga och fick nöja sig med betyget 4/10 av VG.

Mattias Moström, Molde 5/1
Moström var bänkad från start när Molde vann med 3-2 mot Brann. och den tidigare AIK-mittfältaren blev nyckelfigur när Molde vände underläge 1-2 till seger 3-2 under matchens sista fem minuter. Moström, som fick hoppa in i den 55:e minuten, kvitterade först till 2-2 i den 85:e minuten genom ett snyggt skott från målområdesgränsen och därefter var han inblandad i lagets segermål två minuter senare, där till slut Daniel Chima Chukwu liggande tryckte in bollen i röran framför Branns mål.

Ole Söderberg, Molde 0/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt bakom Espen Bugge Pettersen när Molde förlorade med 2-3 mot Lilleström.

Mattias Andersson, Odd Grenland 3/0
På avbytarbänken från start mot Fredrikstad (oavgjort 1-1) men fick göra ett inhopp i den 76:e minuten och med bara tre minuter på planen fick han en jättechans att göra segermålet för Odd genom ett kraftfullt skott men Jon Knudsen gjorde en magnifik räddning.

Daniel Örlund, Rosenborg 5/0, 2 hållna nollor
Andra nollan för säsongen för Örlund när laget vann med klara 3-0 mot Tromsö och tog därmed över serieledningen från just Tromsö. Stabilt och förtroendeingivande spel, samtidigt som han inte hade allt för många svåra lägen att bestyra. 5/10 i betyg av VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg 5/2
Säsongens klart främsta insats av Dorsin, som dessutom blev utsedd till planens bäste spelare av VG. Dels gjorde han 2-0 i den 72:a minuten mot Tromsö och var också den som slog inlägget till Jonas Svenson som gjorde 3-0 i den sista matchminuten. Målet i den 72:a minuten gick till som så att Tromsö fick aldrig bort bollen i eget straffområde och till slut hamnade den hos Dorsin som vände på en femöring och satte bollen i bortre hörnet. Dorsin betygsattes med fina 7/10 av VG.

Rade Prica, Rosenborg 5/1
Prica spelade från start och hela matchen mot Tromsö och det var inget fel på ambitionsnivån. Han försökte med allt – skott, nickar och även en bicykleta men bollen ville inte som Prica ville och han lämnade planen utan mål. 4/10 i betyg mot VG.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 4/0
Avstängd i matchen mot Stabaek (seger 2-1) efter det röda kort han fick visat för sig i lagets senaste match.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 5/1
Inget mål men väl en assistpoäng till Raskaj, då det var han som slog fram bollen till islänningen Steinthor Thorsteinsson som gjorde 1-0 i den 50:e minuten. Raskaj byttes ut med tre minuter kvar och fick betyget 5/10 av VG.

Benny Lekström, Tromsö 5/0, 3 hållna nollor
Lekström gjorde sin svagaste insats för säsongen när Tromsö tappade serieledningen efter en 0-3-förlust mot Rosenborg. Han betygsattes med 4/10 av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 0/0, 0 hållna nollor
Reserv bakom Lekström för tillfället.

Fredrik Björck, Tromsö 5/0
Spelade hela matchen mot Rosenborg och kom själv till ett bra avslut i den 24:e minuten men fick ingen riktig kraft i skottet och det blev ett lätt ingripande för Daniel Örlund. Björck var annars stabil i defensiven och tillhörde de bättre spelarna hos Tromsö. Betyget blev 5/10 hos VG.

Björn Andersson, Viking Stavanger 0/0
Utanför matchtruppen mot Strömsgodset (förlust 0-1).

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Ingelsten är på väg att jobbba sig tillbaka efter den skada han haft men det lär dröja ett tag till innan han är redo för spel. Missade matchen mot Strömsgodset (förlust 0-1).

Daniel Arnefjord, Ålesund 5/1
Miserabel insats av Arnefjord mot Hönefoss, där han får ta på sig målen som betydde 2-1 och 3-1 för Hönefoss. Vid 2-1-målet drullade han med bollen så att Riku Riski kunde snuva honom på den och kruta in bollen i nätet. Och vid 3-1 hade Arnefjord kunnat stoppa Riski men blev allt för enkelt bortgjord i närkampen. Usla och klart underkända 2/10 i betyg av VG.

Samuel Dirscher, Alta, 1/0, 0 hållna nollor
Återigen fick Dirscher vara reserv till Lukasz Jarosinski och bevittna när polacken släppte in tre mål mot Bärum i en match som slutade 3-3.

Jacob Nilsson, Alta 3/0
Nilsson spelade från start mot Bärum men byttes ut i den 82:a minuten när Alta spelade 3-3 på hemmaplan inför 777 åskådare.

Peter Magnusson, Sandefjord 2/0
För tredje matchen i följd blev det en bänkplats från start för Magnusson. Han byttes in i den 71:a minuten när Sandefjord spelade 1-1 mot Start.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 3/0
Dimitriadis spelade säsongens första 90 minutersmatch när Sandefjord fick oavgjort mot Start.

Peter Rosendal, FK Mjölner 2/0, 2 hållna nollor
Mjölner vann med 1-0 mot Stabaeks andralag förra tisdagen och Rosendal inledde med en hållen nolla. Och han följde upp nollan i helgen genom en ny nolla mot Mo i en match som också slutade 1-0.

DANMARK

Mikael Nilsson, Bröndby 14/0
Har aviserat att han lämnar Bröndby till nästa säsong. Satt hela matchen på avbytarbänken mot Midtjylland (förlust 0-2).

Johan Wiland, FC Köpenhamn 27/0, 13 hållna nollor
FCK vann med 2-1 mot Horsens. Wilands nolla var intakt till den 66:e minuten, då en annan svensk, Ken Fagerberg överlistade svensken med ett skott i bortre hörnet efter att han brutit fram på högerkanten.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 21/0
Spel från start under hela matchen mot Horsens i helgen. Utmärkte sig inte nämnvärt men gjorde heller inte bort sig.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 4/0
Skadad och missade matchen mot Horsens.

Ken Fagerberg, Horsens 8/1
Fagerberg gjorde sitt första mål för Horsens när han fick förtroendet från start mot FCK. Han var också ytterst nära att göra ytterligare ett mål men då smet bollen hårfint utanför ena stolpen.

Rawez Lawan, Nordsjälland 23/2
90 minuter på avbytarbänken när Nordsjälland vann med 2-0 mot Ålborg.

Filip Pivkovski, Nordsjälland 0/0
Utanför matchtruppen mot Ålborg.

Joe Sise, Nordsjälland 0/0
Skadad och det gör att Sise får vänta på debuten för sin nya klubb.

Andreas Johansson, Odense 22/3
Missade matchen mot AGF Århus på grund av en fibersprängning i ena låret och kommer att bli borta i 14 dagar och också missa nästa match mot Silkeborg.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 5/0
ABK spelade 1-1 mot Vestsjälland. Asanovski spelade från start och hela matchen på ABK:s mittfält.

Nicolas Sandberg, FC Vestsjälland 4/2
Sandberg fortsätter leverera stort hos Vestsjälland. Han gav sitt lag ledningen redan i den åttonde minuten mot AB Köpenhamn i en match som slutade 1-1.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 3/0, 1 hållen nolla

IFK Mariehamn spelade i mitten av förra veckan 1-1 mot KuPS. Simon Nurme vaktade målet i den matchen. Säsongens första nolla för Nurme kom i helgen när IFK Mariehamn vann med 2-0 mot Haka.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 0/0, 0 hållna nollor
Reserv bakom Nurme både mot KuPS och Haka.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 3/0
Olofsson fick förtroendet i 90 minuter mot KuPS och Haka. Stabila insatser utan att utmärka sig.

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 2/0
Wiklöf spelade från start mot KuPS i mitten av förra veckan. Han byttes ut i den 82:a minuten men hade då hunnit med att spela fram Petteri Forsell till dennes 1-1-kvittering redan i den 18:e minuten. En öronskada gjorde han missade helgens segermatch mot Haka (2-0).

Saihou Jagne, IFK Mariehamn 2/0
Den tidigare AIK-anfallaren spelade från start mot KuPS i mitten av förra veckan men byttes ut i den 59:e minuten. I helgen mot Haka blev det också spel från start men inte heller denna gång fick han 90 fulla minuter in spelkontot, då han byttes ut i 87:e minuten.

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 7/1
Levadia Tallins andralag vann med 4-1 mot Tartu. Hagberg spelade hela matchen men höll sig denna gång utanför målprotokollet.

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 29/10
Alkmaar vann med 2-1 mot VVV Venlo. Elm spelade från start och under hela matchen. I den 55:e minuten slog han en kort hörna som ställde till stor oreda i Venlos försvar men det mynnade till slut inte ut i något mål. Elms insats betygsattes med 6,5/10 av goal.com.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar, 2/0
Johansson började matchen mot VVV Venlo på avbytarbänken men byttes in i den 69:e minuten. Hann inte sätta något större avtryck i matchbilden under de minuter han var inne på planen.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 22/0, 5 hållna nollor
Är på väg tillbaka från den axelskad han haft och räknar med att kunna träna för fullt i slutet av denna vecka.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 30/16
Det gula kortet senast gjorde att Toivonen var avstängd mot Nijmegen i helgen.

John Guidetti, Feyenoord 23/20 (Utlånad från Manchester City 0/0)
Som FotbollDirekt avslöjade på måndagen hade Guidetti drabbats av matförgiftning som gjorde att han missade lagets segermatch borta mot Ado den Haag.

Petter Andersson, Groningen, 30/4
Spelade från start men byttes ut i den 75 minuten utan att ha gjort något större väsen av sig i mötet med Ajax på bortaplan (förlust 0-2).

Emil Johansson, Groningen, 5/0
Ljumskproblemen fortsätter stoppa Johansson från spel.

Viktor Elm, Heerenveen, 30/3
1-1 blev det för Heerenveen mot Vitesse. Men Elm var mycket nära att ordna segern för Heerenveen men stolpen hindrade honom från att göra sitt fjäde mål för säsongen.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 3/0, 0 hållna nollor

Nordfeldt fortsätter få förtroendet hos Heerenveen. Efter att ha visat på tydlig rostighet under de två inledande matcherna gjorde han en riktigt fin insats mot Vitesse. Bland annat gjorde han en kvalificerad räddning när Bonno Wilfried testade honom från nära håll fem minuter före halvtid.

Samuel Armenteros, Heracles 30/4
Trägen vinner! Så hårt som Armenteros har slitit den här säsongen fick han äntligen lite lön för mödan genom ett mål när Heracles vann med 3-2 borta mot de Graafschap. Och det var Armenteros som tog laget tillbaka in i matchen via ett kvitteringsmål till 1-1 i den 18:e minuten när han tryckte in en målvaktsretur från nära håll. Han byttes ut i den näst sista matchminuten.

Emir Bajrami, Twente, 20/4
Fick finna sig i att sitta 90 minuter på avbytarbänken när Twente vann med 1-0 borta mot Excelsior.

Rasmus Bengtsson, Twente, 13/0
Återigen spel från start för Bengtsson men mot Excelsior fick han en smäll i mitten av den första halvleken och byttes ut efter en halvtimmes spel.

Alexander Gerndt, Utrecht, 21/6
Sjätte målet för säsongen för Gerndt som spelade från start mot RKC Waalwijk. Med fem minuter kvar av matchen var det han som gjorde slutresultatet 2-0, då han fick bollen till skänks i straffområdet och skickade in bollen distinkt i det nedre högra hörnet. En fin revansch för Gerndt som tidigare under matchen bränt en jättechans i den 56:e minuten när Waalwijks målvakt Jeroen Zoet gjort en kanonräddning. Gerndt fick dock inte slutföra matchen, då han byttes ut i den 87:e minuten.

Johan Mårtensson, Utrecht, 24/1
Mårtensson var tillbaka i truppen mot RKC Waalwijk men satt på bänken inledningsvis. Med åtta minuter kvar fick han dock hoppa in men fick alldeles för kort tid på sig att göra något som helst intryck.

Marcus Nilsson, Utrecht, 12/0
En meniskskada stoppar Nilsson från spel och i värsta fall är säsongen över för hans del.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0
Har haft problem med järnbrist och saknar viktig matchträning. Har bestämt sig för att lämna klubben i sommar.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht, 1/0
Jobbar sig alltjämt tillbaka från sin skada och är inte redo för matchspel riktigt än.

Behrang Safari, Anderlecht, 20/0
Nyckelbensskada stoppar svensken från spel i ett par månader.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 7/0
Avsliten hälsena och säsongen är över för försvararen.

Michael Almebäck, Club Brügge, 25/0
Fick sitta 90 minuter på avbytarbänken mot Anderlecht (förlust 0-1).

Patrick Amoah, White Star Woluvé 5/3
White Star spelade 1-1 borta mot Roselare. Ingen speltid för Amoah denna gång.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn 26/0

Bänkad från start mot Norwich men fick hoppa in i den 62:a minuten. 6/10 i betyg av Skysports och omdömet: ”Härlig touch efter att ha hoppat in”.

Marcus Olsson, Blackburn 8/0
Spelade hela matchen mot Norwich och gjorde en riktigt stabil insats. 7/10 i betyg och omdömet: ”Täckte varje meter av planen”.

Sebastian Larsson, Sunderland 31/7
Larsson hade inte marginalerna på sin sida i mötet med Aston Villa. Han brände två chanser som gick hårfint utanför målramen och serverade James McClean i matchslutet som tvingade fram en fin räddning av Shay Given. 6/10 blev betyget hos Skysports och omdömet: ”Farlig på fasta situationer”.

Jonas Olsson, West Bromwich 25/2
West Bromwich vann med 1-0 borta mot Liverpool och Olsson var i allra högsta grad bidragande till segern. Inte minst när han blockerade bort i ett givet mål för Andy Carroll i alldeles i matchens slutskede.

Alexander Kacaniklic, Fulham 3/0, (tidigare utlånad till Watford 12/1)
Sjuk och eländig och går på en penicillinkur för tillfället. Missade således matchen mot Wigan i helgen.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 8/0, 3 hållna nollor (utlånad från Tottenham 0/0, 0 hållna nollor)
Shamrock tappade värdefulla poäng i toppstriden i och med att laget ”bara” nådde 2-2 mot nästjumbon Bray Wanderers. Redan efter 37 minuters spel hade Jansson släppt in två mål men höll därefter nollan och lade grunden till en upphämtning för Shamrock. Poängtappet gör dock att laget nu är tre poäng bakom Sligo Rovers.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 17/0
Tränar igen efter knäoperationen. Något mer spel denna säsong lär det dock inte bli.

Mikael Lustig, Celtic 3/0

Satt på avbytarbänken från start när Celtic vann med klara 3-0 borta mot Motherwell. Han hoppade in i den 77:e minuten och fick några minuters värdefull speltid med sikte på EM.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna, 19/0
Bologna mötte Milan. Antonsson satt hela matchen på avbytarbänken.

Andreas Granqvist, Genoa, 23/1
Genoa mötte Siena och förlorade med 1-4. Granqvist spelade som brukligt hela matchen i lagets backlinje. 5/10 blev betyget hos goal.com.

David Stevic, Genoa 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för spel med A-laget.

Albin Ekdal, Cagliari 24/1
0-3 blev det för Cagliari mot Parma. Ekdal fanns på planen i hela matchen. 5/10 i betyg hos goal.com.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Jobbar sig tillbaka efter den skada han haft men närmar sig en comeback för varje dag. Dock utanför matchtruppen mot Parma (förlust 0-3)

Tibor Cica, Cesena 0/0
Får vänta ett tag till på spel för Cesena.

Carlos Garcia, Juventus 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för A-truppen. Är just nu hemma i Stockholm.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 27/24
Nytt tungt poängtapp för Milan när det blev 1-1 mot Bologna. Och det var ”Ibra” som räddade poängen åt sitt lag genom ett mål i den allra sista matchminuten.

Agon Mehmeti, Palermo 1/0
Utanför matchtruppen när Palermo spelade 2-2 mot Cesena.

Joel Ekstrand, Udinese, 11/0
Tillgänglig för spel igen efter de ljumskproblem han haft. Ekstrand fick inleda på avbytarbänken mot Chievo men hoppa in redan i den 40:e minuten.

David Löfquist, Gubbio 5/1 (utlånad från Parma 0/0)
Löfquist satt större delen av matchen på avbytarbänken mot Sassulo men fick hoppa in på stopptid.

Linus Hallenius, Padova, 12/3 (utlånad från Genoa)

Skadekänning håller Hallenius utanför Padovas matchtrupp för tillfället och fanns således inte med när Padova förlorade med 0-6 mot Pescara.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 12/0
Inledde matchen mot Borussia Dortmund på avbytarbänken men fick hoppa in i den andra halvlekens 69:e minut. Kunde inte göra något större avtryck i matchbilden under de dryga 20 minuter han var på planen.

Marcus Berg, Hamburg SV, 12/1
Berg hela matchen för Hamburg utan att glänsa utöver det vanliga när laget spelade 1-1 borta mot Nürnberg.

Mikael Ishak, FC Köln, 10/0
Utanför matchtruppen när FC Köln spelade 1-1 mot Stuttgart.

Per Nilsson, Nürnberg, 3/0
Utanför Nürnbergs matchtrupp i mötet med Hamburg SV (oavgjort 1-1).

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 31/9
Rosenberg var på vippen att göra sitt tionde mål för säsongen när Werder Bremen mötte Bayern München. I den 25:e minuten fick han ett jätteläge med huvudet bara fem meter från mål men lyckades ändå med konsttycket att nicka över målramen. Han byttes ut i den 81:a minuten.

Denni Avdic, Werder Bremen II, 10/0, Werder Bremen, 0/0
Tillbaka i A-truppen i helgen men satt hela matchen mot Bayern München på avbytarbänken.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 11/0
Tillbaka i matchtruppen hos Wolfsburg när laget mötte Mainz på bortaplan och för en gångs skull blev det rejält med speltid för den skånske anfallstalangen. Han byttes in redan halvtid men utmärkte sig inte nämnvärt under de 45 minuter han fick spela. 0-0 slutade mötet med Mainz.

Matias Concha, Bochum 1/0, Bochum II 1/0
Skadekänning håller Concha utanför Bochums lag för tillfället. Funderar på sin framtid i klubben och det ryktas om en hemflytt till Djurgården.

Freddy Borg, Hansa Rostock 13/5
Nu har det börjat gå lite grus i målmaskineriet för Borg efter kanonstarten i sin nya klubb. Hansa Rostock förlorade med 0-3 borta mot St Pauli och Borg som fick inleda matchen som avbytare men hoppa in i den 58:e minuten förmådde inte att förändra matchens utgång.

Esad Razic, Oberhausen 9/0
Ingen Razic synlig i matchtruppen när Oberhausen förlorade med 0-1 mot Vehen.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 29/0
Lyon mötte Toulouse på bortaplan och i onsdags och vann med 3-0. Källström spelade hela matchen. Mot Lorient i helgen, när det blev seger med 3-2, byttes Källström ut i den 82:a minuten.

Dusan Djuric, Valenciennes 4/0
Valenciennes förlorade med 0-1 mot Montpellier. Men Djuric blev inte så värst stor del av förlusten, då han satt hela matchen på avbytarbänken.

Petter Hansson, Monaco, 16/0
Utanför matchtruppen när Monaco förlorade med 0-1 mot Le Havre.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 7/0
90 minuter på avbytarbänken mot Athletic Bilbao.

Henok Goitom, Almeria, 30/6
Missade 1-1-matchen mot Cartagena.

Eldin Cakovic, Burgos 3/0
Efter att ha skadat sig i mitten av februari har Cakovic kämpat sig tillbaka och i helgen gjorde han comeback när Burgos mötte Arandina på bortaplan. Han fick förtroendet från start och spelade i hela matchen.

PORTUGAL

Nicklas Bärkroth, Uniao Leiria 7/0 (utlånad från Benfica)
Uniao Leiria förlorade med 2-3 mot Vitoria Guimaraes och laget är sist i portugisiska ligan. Bärkroth började matchen på avbytarbänken men fick hoppa in i den 57:e minuten.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos, 23/2
Olympiakos, som redan säkrat titeln i den grekiska ligan vann med klara 4-0 mot PAS Giannina i veckan och lät då spelare som inte fått så mycket speltid få chansen. Mellberg var således ställd utanför laget. Mellberg fick dock spela i säsongens sista match, då Olympiakos vann med 2-0 mot fyran Atromitos.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos 9/0
Oense med klubben och vill skriva på för en ny klubb. Missade således lagets två sista grundseriematcher för säsongen.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 11/0
Utanför matchtruppen när Bursaspor vann med 3-2 hemma mot Istanbul BB i slutspelsserien om Europa League. Tidigare AIK-anfallaren Teteh Bangura satt hela matchen på avbytarbänken.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 24/2
Eskisehirspor spelar i samma slutspelsserie om Europa League som Buraspor. I helgen mötte Eskisehirspor Sivasspor och det blev 1-1 som slutresultat. Zengin spelade hela matchen.

Johan Elmander, Galatasaray, 32/12
Elmander spelade hela matchen men höll sig utanför målprotokollet när Galatasaray förlorade med 1-2 i mästerskapsgruppen mot Fenerbahce. Galatasaray har dock två poäng till godo just på Fenerbahce i striden om ligatiteln.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 35/7
Holmén hade en omtumlande match mot Bursaspor. Först gjorde han ett självmål i den 25:e minuten. Ett mål som betydde 1-1 och tog Bursaspor tillbaka in i matchen. Bursaspor gick därefter fram till 3-1 innan just Holmén putsade slutresultatet till 3-2 genom ett mål i ”rätt” bur. Han hann också med att få ett gult kort innan domaren blåste av matchen.

Emir Kujovic, Kayserispor, 18/8
Kayserispor har spelat klart i ligaspelet och spelar nu en fortsättningscup på säsongen kallad Spor-Toto Cup. Efter den inledande förlusten blev det seger med 2-1 mot Gaziantepspor. Huruvida Kujovic deltog i matchen eller ej har i skrivande stund tyvärr ej gå att få fram.

CYPERN

Fredrik Risp, Ethinkos Achna, 5/0
Ethinkos Achna vann med 2-1 mot Olympiakos Nicosia i nedflyttningsgruppen. Risp spelade hela matchen för Ethinkos.

Nino Osmanagic, Doxa Katokopias 29/0
Doxa spelade i onsdags mot PAEEK och vann med 6-2. Osmanagic spelade hela matchen.

Michael Adzic, Doxa Katokopias 4/0
Har inte spelat en match sedan i oktober med den cypriotiska klubben.

MALTA

André Grabowski, Floriana 21/6
Grabowski spelade från start i helgen mot Hibernians, höll sig utanför målprotokollet och byttes ut i den 86:e minuten.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 14/1
Lukanovic var bänkad från start mot Petrolul Ploiesti men fick hoppa in sista 20 minuterna.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, 7/0
Wernbloom fortsätter spela från start hos CSKA Moskva men han fortsätter också dra på sig gula kort. Denna gång, mot Dynamo Moskva, blev han varnad i den 29:e minuten. Han var den ende spelaren i CSKA som blev utbytt och det skedde i den 78:e minuten.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 25/4
Farnerud fick vila denna helg, då Young Boys skulle ha mött Xamax Neuchatel som har gått i konkurs.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor
Gustafsson alltjämt bergfast på avbytarbänken hos Salzburg.

Rasmus Lindgren, Salzburg 17/1
Ingen Lindgren synlig i Salzburgs matchtrupp mot Josko Ried(seger 2-0).

USA

Markus Holgersson, New York Red Bulls 7/0

Holgersson spelade hela matchen när New York Red Bulls förlorade med klara 1-4 mot DC United. New Yorks mål gjordes av Thierry Henry.

Adam Johansson, Seattle Sounders 1/0
Seattle har inte spelat sedan 14 april och spelar nästa match på söndag.

Björn Runström, New England Revolution 1/0
New England har också vilat sedan 14 april och spelar nästa match på lördag.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Erkan Saglik, Emirates 0/0
Saglik får vänta ett tag till på sin debut. Inget spel i helgen för Emirates.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al Hilal, 7/5
Grundserien är över för Al Hilal. Nu spelar laget en mästerskapscup över två matcher mot Al Ittihad. ”Chippen” var inte med i första matchen mot Al Ittihad som slutade 2-2.

Publicerad 2012-04-24 kl 20:34