BELGIEN
Molins är på väg tillbaka efter sin korsbandsskada men det lär dröja ytterligare en tid innan han är aktuell för spel.

Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0

Behrang Safari, Anderlecht, 14/0
Fick finna sig i att tillbringa hela matchen på avbytarbänken när Anderlecht mötte Club Brügge och vann med 3-0.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 1/0
När ligan startade om i helgen var också Stenman tillbaka efter de skadeproblem han haft under hösten. Han spelade från start och spelade hela matchen när Brügge förlorade med 0-3.

Michael Almebäck, Club Brügge, 19/0
Almebäck fanns också med på planen under samtliga 90 minuter när Club Brügge fick ge sig med 0-3 borta mot Anderlecht.

Marcus Andreasson, Lierse, 1/0
Utanför matchtruppen när Lierse vann med 2-1 mot Gent.

Patrick Amoah, White Star Woluvé 2/2
Det tog två matcher i den gamla klubben. Sedan var Amoah i målform igen. Han gjorde lagets båda mål, det första på straffspark, när White Star spelade 2-2 mot nästjumbon Sint-Niklaas.

ENGLAND
Tillbaka i ligan på allvar efter de lårproblem han haft och spelade 90 minuter när Blackburn vann hemma mot Fulham med 3-1. Fina 7/10 blev betyget hos Skysports och omdömet: "Arbetade outtröttligt på vänsterkanten och försvarade och anföll med rejäl sisu".

Martin Olsson, Blackburn 12/0

Sebastian Larsson, Sunderland 17/5
Sunderland föll med 0-1 mot Chelsea men Larsson briljerade vid ett par tillfällen. Vid det ena rensade han bort en boll på mållinjen när Frank Lampard forcerade in bollen mot Sunderlandmålet i en tilltrasslad situation. Larsson dök upp som sista Sunderlandspelare i exakt rätt ögonblick. I den andra halvleken stod han för ett mycket fint nummer när han frispelade James McClean med ett mycket snyggt inlägg men denne missade trots att han hade tomt mål. Larsson fick mycket fina 8/10 i betyg av Skysports och omdömet "outtröttlig på mittfältet".

Jonas Olsson, West Bromwich 17/1
Vadproblem fortsatte att hindra Olsson från spel när West Bromwich förlorade med 1-2 mot Norwich.

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0
Var på väg att få chansen i A-truppen men har åter glidit en bit ifrån densamma igen.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0, 0 hållna nollor
(tidigare utlånad till Chesterfield 2/0, 0 hållna nollor och utlånad till Darlington 6/0, 3 hållna nollor).
Tillbaka hos Newcastle efter utlåningen till Chesterfield.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0, 0 hållna nollor
Väntar alltjämt på sin chans hos "Spurs" eller att bli utlånad till en annan klubb.

SKOTTLAND

Okbensskadan fortsätter stoppa Majstorovic från spel. Denna gång missade han segermatchen mot Dundee United (2-1). Tidigare AIK-spelaren Mohamed Bangura missade också matchen på grund av skada.

Daniel Majstorovic, Celtic, 14/0

Mikael Lustig, Celtic 0/0
Lustig platsade inte heller i matchtruppen i helgens match mot Dundee United. Tung inledning på tillvaron i sin nya klubb med andra ord.

ITALIEN
Antonsson har spelat till sig en ordinarie plats med råge hos Bologna och har snabbt dessutom blivit en av lagets kuggar i försvarsspelet. På måndagskvällen spelade Bologna 1-1 mot Napoli på bortaplan. Goal.com utsåg honom till planens främste spelare och tilldelade honom betyget 7/10.

Mikael Antonsson, Bologna, 9/0

Andreas Granqvist, Genoa, 12/1
Snabb revansch för det snöpliga självmålet senast, då han i den 49:e minuten kvitterade till 1-1 i matchen mot Udinese. Till slut blev det seger med 3-2. Granqvist spelade hela matchen och tilldelades 7/10 i betyg av goal.com.

David Stevic, Genoa 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut för Genoa.

Albin Ekdal, Cagliari 10/0

Cagliari mötte Juventus på bortaplan och spelade 1-1. Ekdal fanns med från start och spelade hela matchen. Goal.com var inte alls nöjd med den tidigare BP-spelarens insats och tilldelade honom låga betyget 5/10. "Den tidigare Juve-spelaren hade en hemsk match, där han visade upp dåligt passningsspel och bollkontroll. Var ofta frustrerad av Juventus dynamiska mittfältsspel och gjorde inget avtryck i matchbilden". Tidigare Mjällbyanfallaren Moestafa el Kabir började matchen på avbytarbänken men hoppade in i den 74:e minuten.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Besväras fortfarande av en skada och får vänta ytterligare en tid på sin debut.

Tibor Cica, Cesena 0/0

Får vänta ett tag till på sin debut.

Carlos Garcia, Juventus 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för spel i A-laget.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 15/12

Milan mötte Inter och förlorade med 0-1. Zlatan gjorde inte alls någon bra insats och samspelet med inte minst Pato fungerade överhuvudtaget inte. Såg ut att vara på gång men den här matchen var ett tydligt kliv bakåt. Fick nöja sig med måttliga 6/10 i betyg av goal.com som blanda annat skrev följande i omdömet: "Försökte sig på ett klack-avslut som förde tankarna tillbaka till EM 2004. Han blev till slut Milans sista hopp men hade inte förmåga att göra skillnad på matchens utgång".

Agon Mehmeti, Palermo 1/0
Helt utanför matchtruppen när Palermo förlorade med 0-1 borta mot Chievo.

David Löfquist, Parma 0/0
Utanför matchtruppen i det Parma-lag som vann med 3-1 hemma mot Siena.

Joel Ekstrand, Udinese, 7/0
Ekstrand var tillbaka i startelvan när Udinese förlorade med 2-3 borta mot Genoa. Fick måttliga 5,5/10 i betyg av goal.com och han byttes ut i den 78:e minuten. Fick dessutom visat ett gult kort för sig i den 48:e minuten.

Linus Hallenius, Padova, 5/0 (utlånad från Genoa)
Padova mötte Samporia och förlorade med 1-2. Hallenius bänkad från start men fick hoppa in redan i halvtid.

André Möllestam, Lumezzane, 1/0

Ingen Möllestam i matchtruppen när Lumezzane förlorade med 0-2 mot Benevento.

TYSKLAND

Uppehåll i Bundesliga fram till helgen 20-22 januari 2012.

Matias Concha, Bochum 0/0
Uppehåll i Bundesliga 2 fram till helgen 3-5 februari 2012.

Andreas Johansson, Bochum 9/0

FRANKRIKE

Lyon startade om säsongen med att förlora med 0-1 borta mot Montpellier. Källström spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i den 36:e minuten. 5/10 i betyg av goal.com.

Petter Hansson, Monaco, 13/0

Utanför Monacos matchtrupp när serien startade om. Monaco inledde strålande med en trepoängare via 1-0 borta mot Istres och lämnade därmed jumboplatsen bakom sig.

Kim Källström, Lyon, 18/0

SPANIEN
För andra matchen i följd fick Bakircioglu tillbringa hela matchen på avbytarbänken. Denna gång blev det seger med 2-0 borta mot Osasuna.

Henok Goitom, Almeria, 18/3

Goitom spelade från start och hela matchen när Almeria spelade 1-1 borta mot Alcorcon.

GREKLAND

Mellberg spelade från start och hela matchen när Olympiakos befäste serieledningen via 3-1 mot Levadiakos.

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 3/0

Olof Mellberg, Olympiakos, 12/0

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos 2/0
Tillbaka efter utlåningen till Rosenborg och spelade i helgen sin andra ligamatch för säsongen. Spelade hela matchen när Giannina slogs tillbaka på bortaplan med 1-0.

TURKIET

För andra matchen i följd fick Svensson tillbringa 90 minuter på avbytarbänken när Bursaspor förlorade med 1-3 mot Besiktas. Tidigare AIK-anfallaren Teteh Bangura fick hoppa in i den 72:a minuten.

Gustav Svensson, Bursaspor, 7/0

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 12/0
Fick sitta hela matchen på avbytarbänken mot Genclerbirligi (förlust 1-2).

Johan Elmander, Galatasaray, 18/8
Elmander var tillbaka i toppslag när Galatasaray vann med klara 5-1 mot Karabukspor. Elmander stod för två av de fem fullträffarna, låg bakom den straffspark som sattes av Felipe Melo och spelade fram till ytterligare ett mål. Hos motståndarna Karabukspor spelade tidigare HIF-anfallaren Luton Shelton hela matchen.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 20/3

Holmén fanns med på palen under hela matchen när laget förlorade med 0-1 mot Orduspor på bortaplan.

Emir Kujovic, Kayserispor, 5/0
Kujovic fick börja på avbytarbänken när laget spelade 1-1 mot Gaziantepspor. Han fick hoppa in med fem minuter kvar.

KROATIEN
Vinteruppehåll i den kroatiska ligan till helgen 18-19 februari 2012. Dinamo leder ligan efter 17 omgångar med sex poängs marginal ned till tvåan Hajduk Split.

Luka Mijaljevic, Istra 6/1

Istra har valt att bryta kontraktet med Mijaljevic som nu söker en ny klubb.

CYPREN

Ingen debut för sin nya klubb den senaste helgen efter flytten från Bulgarien och Levski Sofia.

RUMÄNIEN

Vinteruppehåll i den rumänska ligan fram till 25 februari.

SCHWEIZ

Vinteruppehåll i den schweiziska Superligan fram till helgen 4-5 februari.

Walid Atta, Dinamo Zagreb, 0/0

Fredrik Risp, Ethinkos Achna, 0/0

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 7/0

Alexander Farnerud, Young Boys 17/4

Dusan Djuric, FC Zürich 13/3
Vinteruppehåll i den schweiziska Superligan. Det ryktas om att Djuric lämnar för en annan klubb under januari månads transferfönster.

Benjamin Kibebe, Kriens 2/0
Vinteruppehåll i den schweiziska Challenge League fram till 17 februari.

ÖSTERRIKE

Vinteruppehåll i österrikiska Bundesliga fram till 11 februari 2012.

Rasmus Lindgren, Salzburg 9/0

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor

AZERBAJDZJAN
Uppehåll i Azerbajdzjanska Premyer Liqa till helgen 10-12 februari 2012.

John Pelu, FK Revan Baku, 9/2

IRAN
Ingen Mourad i Mes Kermans trupp när laget startade om säsongen mot Shahrdari och vann med 1-0.

George Mourad, Mes Kerman, 6/1

QATAR
Al Ahli förlorade med 0-2 mot Al Arabi. "Chippen" spelade från start men i den 88:e minuten var sagan all för landslagsmittfältaren för denna gång, då han blev utvisad.

Christian Wilhelmsson, Al Ahli, 12/0 (utlånad från Al Hilal i Saudiarabien)

Publicerad 2012-01-17 kl 13:45