PROFFSKOLLEN: Kolla in spelarna som kan vara på väg hem

Proffskollen

Proffskollen går igenom alla kända svenska utlandsproffs.Kolla in läget med spelarna och du kan kanske lista ut vilka som kan vara på väg hem till allsvenskan och förstärka ditt lag.

NORGE

Erdin Demir, Brann 6/0
Demir spelade hela matchen mot Vålerengen (förlust 1-2) och visade på fin ambitionsnivå men hade svårt att övertyga rent spelmässigt. Var på väg mot en helt okej insats när han i den 89:e minuten försökte filma till sig en straffspark och en utjämningsmöjlighet till 2-2 men i stället får han en frispark mot sig. Fick dessutom titta på domarens gula kort under matchen och VG valde att sätta knappt godkända 4/10 i betyg. Bara två andra spelare hos Brann bedömdes gjorde en lika svag insats.

Markus Jonsson, Brann 0/0
Höftproblemen hindrar alltjämt Jonsson från säsongsdebut.

Andreas Landgren, Fredrikstad 6/1
Landgren fick vara med om en riktigt stökig match mot nykomlingen Sandnes Ulf. Det blev förlust med 3-4 i en match som innehöll det mesta, bland annat två straffsparksmål - ett för vardera laget. Och Landgren var nära att göra 4-3 med åtta minuter kvar efter en hörna men hans skott gick över målramen. Tre minuter senare avgjorde Sandnes Ulf matchen, då Fredrikstads Benjamin Dahl Hagen var olycklig och gjorde ett självmål. 4/10 blev VG:s betyg på Landgrens insats.

Maic Sema, Haugesund 6/0
Efter ett par matcher på avbytarbänken blev det spel från start när Haugesund besegrade Viking på bortaplan med 2-0. Sema gjorde dock en slätstruken figur och var nästan helt osynlig i den andra halvleken. Han byttes dessutom ut med kvarten kvar och tilldelades betyget 4/10 av VG.

Jesper Westerberg, Lilleström 6/0
Westerberg fanns med i Lilleströms startelva när laget förlorade med 0-1 mot Strömsgodset. Han byttes dock ut redan i halvtid utan att utmärka sig nämnvärt under den första halvleken. 4/10 satte VG i betyg.

Johan Andersson, Lilleström 6/1
Spel under hela förlustmatchen mot Strömsgodset blev det för Andersson. I den 13:e minuten fick han en jättechans att göra sitt andra mål för säsongen men hans skott från 16 meter gick strax utanför målramen. Han noterades för ytterligare ett par avslut men inga som utgjorde ett rejält hot mot Strömsgodsets seger. 4/10 i betyg av VG.

Fredrik Stoor, Lilleström 2/0 (utlånad från Vålerengen)
Andra matchen för säsongen för Stoor efter ankomsten från Vålerengen och matchrosten verkar alltjämt sitta i för den tidigare Hammarby-försvararen. I den sjunde minuten bjöd han Strömsgodsets Ola Kamara på en jättechans efter att han fumlat med bollen rejält i eget målområde men en lagkamrat kom till undsättning för Stoor och blockerade Kamaras skott. Osäkert intryck överlag av Stoor som fick nöja sig med underkända 3/10 i betyg av VG och var tillsammans med islänningen Palmi Palmasson sämste spelare på planen.

Mattias Moström, Molde 6/2
Moström verkar ha hittat formen på allvar hos Molde. För andra matchen i följd skrev han in sig i målprotokollet. Denna gång, mot Sogndal, gav han sitt Molde ledningen i den 20:e minuten med en enkel bredsida på ett inlägg från vänster av Magne Simonsen. Förutom målet hade han dock svårt att skapa något konstruktivt och byttes ut med tio minuter kvar mot piggare krafter. Molde förlorade till slut med 1-2 och Moström fick betyget 5/10 av VG.

Ole Söderberg, Molde 0/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt bakom Espen Bugge Pettersen när Molde förlorade med 1-2 mot Sogndal.

Mattias Andersson, Odd Grenland 3/0
Skadekänning på framsidan av ena låret gjorde att Andersson var utanför Odds matchtrupp mot Stabaek (seger 2-0). I värsta fall är han borta i 3-4 veckor skriver Odd på lagets hemsida.

Daniel Örlund, Rosenborg 6/0, 2 hållna nollor
Örlund fick arbeta hårt för traktamentet i bortamatchen mot Ålesund (oavgjort 2-2). Han tvingades till ett par riktigt fina räddningar och var tämligen chanslös på båda målen han släppte in. Det sista målet var riktigt surt, då det kom i den sista matchminuten när Rosenborg såg ut att ha avgjort matchen i den 87:e minuten genom ett mål av Steffen Iversen. VG:s betyg på Örlund blev 5/10.

Mikael Dorsin, Rosenborg 6/2
Efter den fina insatsen senast blev det bara 13 minuters spel för Dorsin mot Ålesund. Orsaken var en lätt känning i baksidan av ena låret och han valde att kliva av. Och för första gången sedan 2009 missar han en tävlingsmatch för Rosenborg. Han tvingas nämligen vila från veckans cupmatch mot Tiller så att han ska kunna vara tillgänglig mot Stabaek i nästa omgång av Tippeligaen. Det är andra gången sedan 2004 som Dorsin inte är tillgänglig på grund av skada för Rosenborg.

Rade Prica, Rosenborg 6/2
Prica behövde bara åtta minuter på sig för att spräcka målnollan mot Ålesund. Och på vilket sätt han gjorde det. Han klackade in bollen förbi Sten Grytebust i Ålesunds mål efter att Markus Henriksen slagit ett inlägg som överrumplat Ålesunds försvarsspelare. Prica var i övrigt aktiv värre under matchen men mattades något i den andra halvleken. Men vid ledning 2-1 och med tre minuter kvar att spela grejade han en straffspark efter att han blvit fälld i straffområdet av Daniel Arnefjord som inte alls hängde med i Pricas fintshow. Steffen Iversen hivade dock bollen utanför. Två minuter senare utjämnade Ålesund i stället till 2-2 och Rosenborg fick nöja sig med en poäng. Prica fick fina betyget 6/10 av VG. Prica kan absolut bli en joker i EM-truppen när det är finns tveksamheter hos många av de övriga tänkbara svenska EM-anfallarna.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 5/0
Tillbaka efter avstängning när Sandnes Ulf vann med 4-3 borta mot Fredrikstad. Stabil insats utan att glänsa överdrivet mycket. Återstår att se om han kan spela i nästa match, då han utgick på stopptid på grund av skada. 4/10 av VG.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 6/1
Raskaj kämpade på mot Fredrikstad och gjorde en fullt godkänd insats. Utmärkte sig heller inte nämnvärt mer än att han drog på sig ett gult kort i den 32:a minuten efter att han gått lite för bryskt fram mot Fredrikstads Sierra Leonske spelare Khalifa Jabbie. Raskaj byttes ut med sju minuter kvar och VG ansåg att insatsen var värd 5/10 denna gång.

Benny Lekström, Tromsö 5/0, 3 hållna nollor
Konkurrensen är tuff i Tromsö och det fick Lekström känna av, då han blev förpassad till avbytarbänken i matchen mot Hönefoss (0-0) efter den direkt svaga insatsen senast.

Marcus Sahlman, Tromsö 1/0, 1 hållen nolla
Efter att han fått vara reserv bakom Lekström under de fem första omgångarna fick Sahlman chansen mot Hönefoss och tog den. Han höll nollan direkt i säsongsdebuten men det var i den 26:e minuten nära att det inte skulle bli någon nolla för Sahlman, då Hönefoss Kevin Larsen krutade på allt han kunde på volley men bollen slog i ribban och ut och Sahlman kunde pusta ut. I övrigt behövde han inte göra speciellt avancerade ingripanden och VG satte godkänt betyg, det vill säga 5/10.

Fredrik Björck, Tromsö 6/0
Stabil insats över 90 minuter mot Hönefoss av Björck. Utmärkte sig inte nämnvärt och betyget blev 5/10 hos VG.

Björn Andersson, Viking Stavanger 0/0
Skadekänning höll Andersson utanför matchtruppen mot Haugesund (förlust 0-2).

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0

Ingelsten är på väg att jobbba sig tillbaka efter den skada han haft men det lär dröja ett tag till innan han är redo för spel. Missade matchen mot Haugesund (förlust 0-2).

Daniel Arnefjord, Ålesund 6/1
Trots att han orsakade en frispark i matchslutet mot Rosenborg fick han fina betyget 6/10 av VG. Därför att förutom straffincidenten, där han blev rejält bortgjord av Rade Prica, gjorde han snudd på en helt prickfri insats förutom en varning i den 82:a minuten.

Samuel Dirscher, Alta, 1/0, 0 hållna nollor
Återigen fick Dirscher vara reserv till Lukasz Jarosinski och bevittna när polacken höll nollan mot Hödd (seger 5-0).

Jacob Nilsson, Alta 4/0
Nilsson fortsätter att få förtroendet från start hos Alta. I segermatchen mot Hödd ådrog han sig ett gult kort i den 71:a minuten och byttes ut tio minuter senare.

Peter Magnusson, Sandefjord 3/0
Efter att ha varit bänkad från start under de tre inledande matcherna blev det spel från start och under hela matchen när Sandefjord spelade 1-1 borta mot Strömmen. Magnusson blev varnad i den sista matchminuten. Tidigare AIK-målvakten Tomi Maanoja var målvaktsreserv på avbytarbänken.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 4/0
Dimitriadis fick för andra matchen i följd chansen under samtliga 90 minuter när Sandefjord nådde 1-1 mot Strömmen på bortaplan.

Peter Rosendal, FK Mjölner 3/0, 3 hållna nollor
Tre matcher - tre nollor. Peter Rosendal har fått en drömstart på sejouren i FK Mjölner. Han behövde bara anstränga sig och sträcka ut sig i sin fulla längd en gång under matchen mot Lörenskog (seger 2-0) och det var när Mjölner ledde med 2-0 och Lörenskog jagade reduceringsmål. Rosendal var dock stabil och grejade sin tredje nolla på lika många matcher.

DANMARK

Mikael Nilsson, Bröndby 14/0
Petad och helt utanför matchtruppen när Bröndby spelade 3-3 mot Sönderjyske. En flytt hem till Sverige och Kristianstad i division 1 kan bli ett faktum senare i sommar.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 28/0, 14 hållna nollor
14:e nolllan för säsongen för Wiland när han inte behövde bestyra allt för mycket när FCK vann med klara 3-0 mot Ålborg.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 22/0
Har fått förtroendet på sistone av managern Carsten V Jensen. Spelade hela matchen också mot Ålborg och hjälpte laget hålla nollan.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 4/0
Skadad och missade matchen mot Ålborg.

Ken Fagerberg, Horsens 9/1
Spelade från start mot Köge i helgen men slog upp en gammal skada på framsidan av låret och utgick redan i den 33:e minuten. Det är oklart hur länge han blir borta men han missar veckans match mot Sönderjyske.

Rawez Lawan, Nordsjälland 23/2
90 minuter på avbytarbänken när Nordsjälland vann med 5-3 mot AGF Århus.

Filip Pivkovski, Nordsjälland 0/0
Utanför matchtruppen mot Ålborg.

Joe Sise, Nordsjälland 0/0
Skadad och det gör att Sise får vänta på debuten för sin nya klubb.

Andreas Johansson, Odense 22/3
Har en fibersprängning i ena låret och missade helgens match mot Silkeborg på bortaplan (oavgjort 1-1).

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 6/0
ABK förlorade med 0-4 borta mot Hjörring. Asanovski spelade från start och nästan hela matchen men blev utbytt med fem minuter kvar.

Nicolas Sandberg, FC Vestsjälland 5/2
Sandberg fick vara med om en förlust med 0-1 mot Roskilde på hemmaplan. Sandberg spelade från start men byttes ut i den 81:a minuten.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 4/0, 2 hållna nollor

Andra nollan på två matcher för Nurme när IFK Mariehamn spelade 0-0 mot Honka på hemmaplan inför 1335 åskådare.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 0/0, 0 hållna nollor
Reserv bakom Nurme både mot Honka.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 4/0
Olofsson spelade hela matchen mot Honka utan att utmärka sig mer än någon annan spelare.

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 3/0
Wiklöf var tillgänglig igen efter den öronskada han haft men fick börja matchen mot Honka på bänken. Byttes dock in redan i den 52:a minuten men gjorde inget större avtryck i matchbilden.

Saihou Jagne, IFK Mariehamn 3/0
Spelade från start mot Honka men utgick redan i den 52:a minuten på grund av skadekänning.

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 8/2
Andra målet för säsongen för Hagberg när Levadia Tallinns andralag förlorade med 1-4 borta mot FC Infonet förra helgen. Hagbergs mål var en reducering i den 51:a minuten. I helgen var det "retur" mot FC Infonet på hemmaplan. Denna gång blev det förlust med 1-3 inför 110 åskådare, då var Hagberg var utanför matchtruppen.

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 29/10
Alkmaar mötte Feyenoord på bortaplan och förlorade med 0-1. Elm fick ledigt från matchen, då han skulle bli pappa. Enligt obekräftade uppgifter fanns representanter från Liverpool på plats för att se honom spela men blev alltså snuvade på konfekten.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar, 3/0
Återigen bänken från start för Johansson men återigen ett inhopp för den tidigare Kalmar-spelaren som börjar bli allt mer varm i kläderna i den holländska ligan. Mot Feyenoord fick han hoppa in i den 77:e minuten.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 22/0, 5 hållna nollor
Är på väg tillbaka från den axelskada han haft men var utanför matchtruppen mot Roda (seger 3-1).

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 31/16
Spelade hela matchen i Eindhovens segermatch mot Roda. Trots att han nyligen varit avstängd på grund av för många varningar, vägrade han ta det försiktigt och noterades för en ny sådan i den 57:e minuten.

John Guidetti, Feyenoord 23/20 (Utlånad från Manchester City 0/0)
Har drabbats av en nervskada och i värsta fall är säsongen över.

Petter Andersson, Groningen, 31/4
90 minuter blev det för Andersson när Groningen spelade 1-1 mot de Graafschap. Efter en halvtimmes spel hade han en fin möjlighet att göra sitt femte mål för säsongen men fick se sitt avslut räddas av Yves de Winter i de Graafschaps mål.

Emil Johansson, Groningen, 5/0
Ljumskproblemen fortsätter stoppa Johansson från spel.

Viktor Elm, Heerenveen, 31/3
Heerenveen vann med 4-2 borta mot Heracles. Elm spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 4/0, 0 hållna nollor
Nordfeldt fick chansen också mot Heracles och inledde med en strålande räddning i den tionde minuten och stärkta av Nordfeldts fina spel tog Heerenveen ledningen bara tre minuter senare och var därefter i förarsätet. Nordfeldt gjorde ytterligare en fin räddning strax före paus på ett avslut av Samuel Armenteros. Det krävdes en straffspark för att överlista Nordfeldt när Willy Overtoom reducerade till 1-2 till den 57:e minuten. Till slut vann Heerenveen med 4-2.

Samuel Armenteros, Heracles 31/4
Armenteros spelade hela matchen för Heracles mot Heerenveen (förlust 2-4) och hade ett riktigt bra läge strax före paus men Kristoffer Nordfeldt gjorde en fin räddning på avslutet.

Emir Bajrami, Twente, 20/4
Återigen fick Bajrami tillbringa 90 minuter på avbytarbänken. Denna gång mot Ajax (förlust 1-2).

Rasmus Bengtsson, Twente, 13/0
Skadekänning stoppade Bengtsson från medverkan i matchen mot Ajax. Var helt utanför matchtruppen.

Alexander Gerndt, Utrecht, 22/6
På nytt på tapeten i veckan efter att hans landslagsavstängning upphävts, trots att hans kvinnomisshandelsdom fortfarande är giltig i allra högsta grad. Mot Breda i helgen (förlust 1-3) fick han börja matchen på avbytarbänken men hoppade in i den 71:a minuten utan att göra några större avtryck i matchbilden under den tid han var kvar på planen.

Johan Mårtensson, Utrecht, 25/1
Tillbaka i startelvan när Utrecht förlorade mot Breda. Byttes ut i den 79:e minuten och då hann han dessutom med att bli varnad i den 56:e minuten.

Marcus Nilsson, Utrecht, 12/0
En meniskskada stoppar Nilsson från spel och i värsta fall är säsongen över för hans del.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0
Sista matchen för säsongen för Fortuna Sittard och Trstena var utanför matchtruppen även då. Kommer att lämna klubben i sommar för att hitta en klubb där han kan få större förtroende.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht, 1/0
Anderlecht spelar i mästerskapsgruppen, där det vinnande laget går rakt in i Champions Leagues gruppspel. Anderlecht krossade Genk på bortaplan med 4-0 och har greppet i denna mästerskapsgrupp. Molins var tillbaka i matchtruppen men satt hela matchen på avbytarbänken.

Behrang Safari, Anderlecht, 21/0
Nyckelbensskadan var inte så allvarlig som först befarat och Safari var tillbaka i matchen mot Genk. Han byttes dock ut i den 76:e minuten.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 7/0
Avsliten hälsena och säsongen är över för försvararen.

Michael Almebäck, Club Brügge, 26/0
Tillbaka i startelvan men utbytt efter en timmes spel när Brügge förlorade med 1-2 mot Gent. Brügge har ändå greppet om andraplatsen i mästerskapsgruppen. Andraplatsen innebär kval till Champions League.

Patrick Amoah, White Star Woluvé 6/5
Sista omgången i belgiska andraligan och Amoah var tillbaka i startelvan och satte en fin slutpunkt för säsongen med två mål när White Star vann med 3-2 mot KV Oostende. Amoah byttes ut i den 85:e minuten och fick ta emot den 600-hövdade publikens jubel när han gick av planen. White Star slutar i och med segern på sjätteplats i ligan, där bara ettan, Charleroi, flyttas upp i den högsta ligan.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn 26/0
Bänkad från start mot Tottenham i helgen och kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Marcus Olsson, Blackburn 10/0
Har tagit över broder Martins plats i startelvan hos Blackburn. 90 nya minuter blev det mot Tottenham. 6/10 i betyg av Skysports och omdömet: "Arbetade hårt".

Sebastian Larsson, Sunderland 31/7
Säsongen över för Larsson som har opererats för ljumskbråck. Räknar dock med att kunna vara tillbaka fullt ut lagom till EM.

Jonas Olsson, West Bromwich 31/2
Det blev några stökiga slutminuter för Olsson när laget spelade 0-0 i derbyt mot Aston Villa. Olsson hade först chansen att med bara några få minuter kvar göra 1-0 till sitt lag men hans nick gick hårfint över ribban. Bara minuten senare strulade han till det i eget försvar men hann reda upp det hela och täcka bort avslutet. 7/10 satte Skysports i betyg och ansåg att Olsson gjort några fina skott-blockeringar.

Alexander Kacaniklic, Fulham 3/0, (tidigare utlånad till Watford 12/1)
Fulham förlorade med 0-4 mot Everton på bortaplan. Kacaniklic satt hela matchen på avbytarbänken. Det ryktas från England om att han får chansen från start mot Liverpool i veckan i stället.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 9/0, 3 hållna nollor (utlånad från Tottenham 0/0, 0 hållna nollor)
Jansson såg ut att hålla nollan på nytt när Shamrock mötte Derry City på hemmaplan. Men med tolv minuter kvar av matchen sprack nollan, då David McDaid utjämnade till 1-1.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 17/0
Tränar igen efter knäoperationen. Något mer spel denna säsong lär det dock inte bli.

Mikael Lustig, Celtic 3/0
Säsongens sista Old Firm spelades utan Lustig i Celtics matchtrupp.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna, 21/0
Tillbaka i startelvan mot Bologna i onsdags (oavgjort 1-1) och spelade hela matchen. I helgen blev det avbytarbänken från start när Bologna vann med 3-2 mot Genoa. Hoppade in i den 71:a minuten.

Andreas Granqvist, Genoa, 25/1
Granqvist fanns med från start och spelade 90 minuter både mot Milan i onsdags (förlust 0-1) och mot Bologna i helgen (förlust 2-3). Stabila insatser utan att glänsa av Granqvist, som absolut är en kandidat i en EM-startelva. Granqvist har i och med matchen mot Bologna passerat 2000 minuter i speltid i Serie A denna säsong.

David Stevic, Genoa 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för spel med A-laget.

Albin Ekdal, Cagliari 26/1
Cagliari vann med 3-0 mot Catania i tisdags. Ekdal fanns med på planen under hela matchen. I helgen blev det 0-0 mot Chievo men Ekdal lurade bort den spelare som markerade honom och spelade fram Segundo Ibarbo i straffområdet men denne fick inte till något riktigt avslut och bollen gick utanför. Stabil insats av svensken som nu verkligen spelat till sig en ordinarie plats i Serie A.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Jobbar sig tillbaka efter den skada han haft men närmar sig en comeback för varje dag. Dock utanför matchtruppen mot Catania och Chievo.

Tibor Cica, Cesena 0/0
Får vänta ett tag till på spel för Cesena.

Carlos Garcia, Juventus 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för A-truppen.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 29/26
Milan vann med 1-0 mot Genoa i onsdags. Zlatan hade sin vana trogen ett par bra målchanser men fick lämna planen mållös. I helgen vann Milan med 4-1 mot Siena. "Ibra" var då tillbaka i målprotokollet med två nya fullträffar.

Agon Mehmeti, Palermo 1/0
Var utanför matchtruppen både i onsdags mot Parma och i helgen mot Catania.

Joel Ekstrand, Udinese, 11/0
Udinese spelade i onsdags mot Inter och förlorade med 1-3. Ekstrand på bänken under hela matchen. Helt utanför matchtruppen i helgen mot Lazio (seger 2-0).

David Löfquist, Gubbio 6/1 (utlånad från Parma 0/0)
På avbytarbänken från start mot serietvåan Pescara (förlust 0-2). Fick hoppa in sista sju minuterna.

Linus Hallenius, Padova, 12/3 (utlånad från Genoa)
Skadekänning håller Hallenius utanför Padovas matchtrupp för tillfället och fanns inte med när Padova spelade 2-2 mot Grosseto.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 13/0
0-0 mot Augsburg och Wendt började matchen på avbytarbänken. Han fick hoppa in i 84:e minuten och hann inte göra något större avtryck.

Marcus Berg, Hamburg SV, 12/1
Utanför matchtruppen när Hamburg spelade 0-0 mot Mainz.

Mikael Ishak, FC Köln, 11/0
Ishak fanns med i matchtruppen men på avbytarbänken när Köln förlorade med 1-4 mot Freiburg. Han fick hoppa in med sju minuter kvar.

Per Nilsson, Nürnberg, 4/0
Spelade från start och under hela matchen när Nürnberg vann med 3-2 borta mot Hoffenheim.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 32/10
Tionde målet för säsongen för Rosenberg när han tog Werder Bremen tillbaka in i matchen när han nickade in 1-1 strax före halvtid mot Wolfsburg. Han hade redan efter en halvtimmes spel en jättechans att ge Bremen ledningen men skottet gick till höger om målet. I den 69:e minuten hade han också en väldigt fin chans till sitt elfte mål för säsongen men mer än målet strax före halvtid blev det inte när Bremen förlorade med 1-3 mot Wolfsburg.

Denni Avdic, Werder Bremen II, 11/0, Werder Bremen, 0/0
Avdic var förpassad till B-laget i tredjeligan i helgen och spelade från start mot Darmstadt (förlust 0-4). Han byttes ut i den 69:e minuten.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 11/0
På avbytarbänken under hela matchen mot Werder Bremen (seger 3-1).

Matias Concha, Bochum 1/0, Bochum II 1/0

Skadekänning håller Concha utanför Bochums lag för tillfället.

Freddy Borg, Hansa Rostock 14/5
Hansa Rostock gjorde fyra mål mot Union Berlin. Det räckte trots allt inte till seger, då huvudstadslaget gjorde fem mål. Borg på avbytarbänken från start men byttes in med kvarten kvar. Redan då var ställningen 5-4 till Berlin.

Esad Razic, Oberhausen 9/0
Ingen Razic synlig i matchtruppen när Oberhausen förlorade med 1-2 mot Jahn Regensburg.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 29/0
Lyon var spelledigt i ligan för att spela final i Coupe de France. Lyon vann med 1-0. Källström spelade hela matchen och blev varnad i den 75:e minuten.

Dusan Djuric, Valenciennes 4/0
90 minuter på avbytarbänken blev det också mot Nice för Djuric.

Petter Hansson, Monaco, 16/0
Utanför matchtruppen när Monaco förlorade med 0-1 mot Clermont.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 7/0
Utanför matchtruppen mot Sociedad i helgen (förlust 0-3) och inte heller fanns han med mot Getafe på tisdagseftermiddagen. Han har dessutom aviserat att han tänker lämna klubben efter säsongen. Både Hammarby och Assyriska hoppas på att han återvänder hem till Sverige.

Henok Goitom, Almeria, 30/6
Almeria besegrade Deporitvo La Coruna på hemmaplan med 2-0. Goitom utanför matchtruppen.

Eldin Cakovic, Burgos 4/1
Cakovic gjorde säsongens första mål när han gjorde 1-0 i den 35:e minuten i matchen mot Guijuelo som slutade 1-1. Han hann också med att bli varnad innan matchen var över.

PORTUGAL

Nicklas Bärkroth, Uniao Leiria 8/0 (utlånad från Benfica)
Helt absurd match för Bärkroth, då hans lag bara kom till spel med åtta spelare, då övriga spelarstrejkade. Det blev förlust med 0-4 mot Feirense efter att ha legat under med "bara" 0-1 i halvtid. Bärkroth spelade hela matchen.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos, 23/2
Olympiakos har redan säkrat ligatiteln spelade cupmatch mot Atromitros i helgen och vann med 2-1 efter förlängning. Mellberg spelade samtliga 120 minuter.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos 9/0
Oense med klubben och vill skriva på för en ny klubb. Panathinakios ska avsluta säsongen med att spela ett kval till Champions League.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 10/0
Svensson var tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när Bursaspor förlorade med 0-2 borta mot Eskisehirspor i slutspelsserien om Europa League. Tidigare AIK-spelaren Teteh Bangura spelade också från start och under hela matchen.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 25/2
På avbytarbänken från start mot Buraspor i matchen som laget vann med 2-0. Fick hoppa in sista fem minuterna.

Johan Elmander, Galatasaray, 33/12

En timmes spel blev det för Elmander när Galatasaray vann med klara 4-2 borta mot Trabzonspor i mästerskapsserien.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 35/7
Fanns inte med mot Sivasspor, då han var avstängd.

Emir Kujovic, Kayserispor, 18/8
Utanför matchtruppen både mot Gaziantepspor förra söndagen (seger 2-1) och mot Genclerbirligi (förlust 0-3) i fredags i fortsättningsserien Spor Toto Cup.

CYPERN

Fredrik Risp, Ethinkos Achna, 6/0
Ethinkos Achna förlorade med 1-2 borta mot Olympiakos Nicosia i nedflyttningsgruppen när serien vände. Risp spelade hela matchen för Ethinkos.

Nino Osmanagic, Doxa Katokopias 29/0
Doxa har spelat klart för säsongen och kom tvåa i uppflyttningsgruppen och spelar därmed i högsta cypriotiska ligan nästa säsong.

Michael Adzic, Doxa Katokopias 4/0

MALTA

André Grabowski, Floriana 21/6
Satt hela matchen på avbytarbänken när Floriana mötte Balzan på bortaplan och vann med 2-0.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 16/1
I fredags var Lukanovic bänkad från start mot Concordia Chiajna men fick hoppa in i den 64:e minuten. Det blev förlust med 0-2. På tisdagseftermiddagen mötte Vointa Sibiu Chealul och förlorade med 1-2. Lukanovic på bänken från nytt men ihopp i den 60:e minuten denna gång.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, 8/0
Wernbloom spelade från start och under hela matchen när CSKA Moskva vann med 2-1 mot Spartak Moskva.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 26/4
Young Boys förlorade med 1-2 mot Servette. Farnerud spelade samtliga 90 minuter.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor
Gustafsson alltjämt bergfast på avbytarbänken hos Salzburg.

Rasmus Lindgren, Salzburg 18/1
Lindgren gjorde Gustafsson sällskap på avbytarbänken när laget vann med 1-0 mot Mattersburg. Han fick hoppa in på en minuts stopptid.

USA

Markus Holgersson, New York Red Bulls 8/0
Holgersson spelade hela matchen när New York Red Bulls vann med 1-0 mot New England Revolution. New Yorks mål gjordes av Thierry Henry.

Adam Johansson, Seattle Sounders 2/0
Var äntligen tillbaka i matchtruppen efter skadeproblem och spelade hela matchen när Seattle vann med 2-1 borta mot Chicago Fire.

Björn Runström, New England Revolution 2/0
Fick hoppa in kvarten kvar i bortamatchen mot New York Red Bulls. Gjorde inget större avtryck i matchbilden.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Erkan Saglik, Emirates 0/0
Saglik får vänta ett tag till på sin debut. Inget spel i torsdags mot Al Shabab.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al Hilal, 8/5
Fanns med från start i returen mot Al Ittihad i mästerskapscupen. Matchen slutade 1-1 och "Chippen" byttes ut i den 84:e minuten. Resultatet gjorde att Al Hilal avancerade vidare till nästa omgång.

Publicerad 2012-05-03 kl 16:34