Valentino Lai, Viborg, 12/0

Lai har sagt upp kontraktet med Viborg från och med nyår.

Mikael Rynell, Vejle 11/5

HOLLAND
Alkmaar fick ge sig med 1-2 på bortaplan mot NAC Breda. Elm hade dock kunnat ge Alkmaar ledningen redan i den 13:e minuten när han sköt ett hårt skott från långt håll men målramen hindrade bollen från att gå in. Elm var dock inblandad i

Alkmaars mål, som kom till på en hörna slagen av just Elm. Brett Holman fångade upp hörnan och tryckte in 1-1, vilket var ställningen i halvtid. Inget spelarbetyg hos goal.com.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 15/2

Wernbloom spelade hela matchen mot NAC Breda. I början av den andra halvleken var han nära att göra sitt tredje mål för säsongen genom ett fint avslut som dock räddades av Bredas målvakt Jelle ten Rouwelaar.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 15/0, 5 hållna nollor

Isaksson såg ut att vara på väg mot sin andra raka nolla och sin sjätte för säsongen när han fick kapitulera i den 73:e minuten i matchen mot Heerenveen. Men det gjorde inte så mycket eftersom PSV redan vid det läget hade ledningen med 5-0. 6,5/10 satte goal.com i betyg på den svenske landslagsburväktaren.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 17/10

Mål nio och tio för Toivonen kom i matchen mot Heerenveen. Och han gjorde sina båda mål inom loppet av sex minuter. Först i den 18:e minuten nickade han in ett inlägg från vänster till 1-0. I den 24:e avslutade han ett väggspel med Tim Matavz genom att sätta bollen lågt i ena hörnet av målet. Då hade dessutom Matavz själv hunnit med att göra 2-0 fyra minuter tidigare. Toivonen spelade hela matchen och fick näst högst betyg av alla spelare på planen av goal.com, närmare bestämt 7,5/10.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 17/8

John Guidetti, Feyenoord 12/11 (Utlånad från Manchester City 0/0)
Den fantastiska framgångssagan om John Guidetti fortsätter med oförminskad kraft. I helgens match mot Twente gjorde den 19-årige supertalangen ett äkta hattrick i den första halvleken. Feyenoord vann med 3-2 efter att Twente spelat upp sig i den andra halvleken och Guidetti blivit något mer osynlig. Men han hade redan gjort sitt i matchen så att säga. Med sju minuter kvar byttes Guidetti ut. Han fick höga betyget 8,5/10 av goal.com.

Petter Andersson, Groningen, 16/4
Groningen vann med 1-0 mot Utrecht och bara marginaler skiljde Andersson från sitt femte mål för säsongen. I stället fick han nöja sig med att spela fram David Texeira i den 60:e minuten till matchens enda mål. Bara en minut senare byttes Andersson ut. Inget betyg hos goal.com.

Emil Johansson, Groningen, 2/0

Skadeproblem stör Johansson för tillfället, vilket gjorde att han missade matchen mot Utrecht (seger 1-0).

Viktor Elm, Heerenveen, 16/0

Elm spelade hela matchen mot PSV men var oförmögen att förändra matchbilden nämnvärt, då Heerenveen föll med hela 1-5. Elm spelade hela matchen och tilldelades knappt godkända 5/10 i betyg av goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 16/2

För andra matchen i följd blev det en bänkplats från matchstart för Arementeros. Denna gång när Heracles mötte Vitesse och förlorade med 0-1. Armenteros var dock förste spelare att bytas in och fick beträda matchen i den 63:e minuten. Gjorde dock inget större väsen av sig under den knappa halvtimme han fick vara med och spela.

Emir Bajrami, Twente, 12/2

Utanför matchtruppen när Twente föll med 2-3 borta mot Feyenoord.

Rasmus Bengtsson, Twente, 3/0
Bengtsson fortsätter sitta bort sin karriär på avbytarbänken. 90 nya minuter på densamma mot Twente i helgen.

Alexander Gerndt, Utrecht, 9/1

Gerndt som i veckan åtalades för kvinnomisshandel var tillbaka i Utrechts matchtrupp mot Groningen. Utrecht verkar inte tycka att kvinnomisshandel är skäl nog att stänga av den svenske anfallaren som dessutom fick hoppa in i den 52:a minuten. Matchrosten lyste dock igenom och han gjorde inget större avtryck i matchbilden.

Johan Mårtensson, Utrecht, 14/1

Skadekänning gjorde att Mårtensson fick avstå spel mot Groningen i helgen.

Marcus Nilsson, Utrecht, 12/0
Nilsson var utanför Utrecht matchtrupp denna gång.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0

Trstena fanns inte med när Fortuna Sittard förlorade med 2-4 borta mot Zwolle.

BELGIEN
En korsbandsskada håller Molins borta från spel till efter nyår.

Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0

Behrang Safari, Anderlecht, 13/0
Landslagsförsvararen spelade hela matchen när Anderlecht vann med 3-2 mot Lokeren.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 0/0
Alltjämt borta på grund av skada.

Michael Almebäck, Club Brügge, 17/0

Club Brügge fick ge sig med 1-3 borta mot OH Leuven och tappade därmed viktiga poäng i toppstriden. Almebäck spelade hela matchen.

Marcus Andreasson, Lierse, 1/0
Spelet från start senast verkar ha varit en tillfällig comeback. Helt utanför matchtruppen när Lierse vann med 2-0 mot Kortrijk.

Patrick Amoah, Oud-Heverlee Leuven, 9/1
Utanför matchtruppen när OH vann med 3-1 mot Club Brügge.

ENGLAND
En skada i baksidan av låret stoppade Olsson i matchen mot West Bromwich (förlust 1-2).

Martin Olsson, Blackburn 11/0

Sebastian Larsson, Sunderland 13/5
Ännu en fenomenal insats av Larsson som blev Sunderlands stora matchhjälte när han i den sista matchminuten skruvade in en frispark som ledde till seger med 2-1 mot Blackburn. 7/10 i betyg hos Skysports som utdelade omdömet: "Fantastisk sen fullträff".

Jonas Olsson, West Bromwich 15/1
Olsson spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt när West Bromwich vann med 2-1 borta mot Blackburn. Skysports satte betyget 6/10. "Ingen nonsens-insats" tyckte mediabolaget.

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0
Utanför matchtruppen mot Bolton i helgen.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0, 0 hållna nollor

(tidigare utlånad till Chesterfield 2/0, 0 hållna nollor och utlånad till Darlington 6/0, 3 hållna nollor).

Tillbaka hos Newcastle efter utlåningen till Chesterfield.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0, 0 hållna nollor

Väntar alltjämt på sin chans hos "Spurs" eller att bli utlånad till en annan klubb.

Bojan Djordjic, Blackpool 0/0
Platsar inte hos Blackpool och har aviserat att han är sugen på en flytt tillbaka till allsvenskan.

SKOTTLAND
Majstorovic råkade ut för en otäck smäll i den 33:e minuten i matchen mot St Johnstone (seger 2-0) då han skadade okbenet och väntas bli borta en bit in på 2012. Det enda lilla positiva för Majstorovic är att han nu slipper spela på Julafton, då Celtic har sin nästa match. Tidigare AIK-anfallaren Mohamed Bangura började matchen på avbytarbänken men hoppade in med sju minuter kvar.

Daniel Majstorovic, Celtic, 14/0

Mikael Lustig, Celtic 0/0
Tillgänglig för sitt nya lag från 1 januari 2012.

Billy Berntsson, Kilmarnock, 0/0
Ännu ingen svensk flagga synlig i Kilmarnocks matchtrupp. I helgen mötte laget Dundee United i en match som slutade 1-1.

ITALIEN
Antonsson satt hela matchen på avbytarbänken mot Genoa (förlust 1-2)

Mikael Antonsson, Bologna, 6/0

Andreas Granqvist, Genoa, 9/0
Granqvist fanns med från start och spelade hela matchen i tisdags mot Inter (förlust 0-1). I helgen spelade Granqvist hela matchen när Genoa vann med 2-1 mot Bologna. I den elfte minuten höll han på att ställa till det rejält när Gaston Ramirez gjorde Granqvist till ett rundningsmärke men sedan sköt tätt utanför målvakten Sebastien Freys ena stolpe. 7/10 i betyg av goal.com.

David Stevic, Genoa 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut för Genoa.

Albin Ekdal, Cagliari 7/0
Utanför matchtruppen när Cagliari förlorade med 0-2 borta mot Chievo.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0

Eriksson får vänta på debuten hos Cagliari.

Tibor Cica, Cesena 0/0

Får vänta ett tag till på sin debut.

Carlos Garcia, Juventus 0/0

Ännu inte riktigt aktuell för spel i A-laget.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 12/10

För andra matchen i följd fick Milan ett helt felaktigt dömd straffspark med sig. Denna gång, mot Siena, var det dock inte Zlatan som filmade till sig den, utan Kevin Prince Boateng. Zlatan exekuterade dock straffsparken på ett säkert sätt i den 63:e minuten och fastställde då också slutresultatet till 2-0.
Goal.com satte 7,5/10 i betyg - bäst av alla spelare på planen. Omdömet sattes till: "Svensken visade återigen bra split-vision och bjöd supportrarna vid ett par tillfällen på ren och skär briljans. Han gavs dock inga riktigt klara chanser men skapade desto fler för sina lagkamrater".

Agon Mehmeti, Palermo 0/0
Är spelklar för Sicilien-klubben från och med 1 januari 2012.

David Löfquist, Parma 0/0
Är spelklar för Parma från och med 1 januari 2012.

Joel Ekstrand, Udinese, 6/0
Utanför matchtruppen mot Lazio (oavgjort 2-2).

Linus Hallenius, Padova, 4/0 (utlånad från Genoa)

I onsdags slutförde Padova en tidigare avbruten match mot Torino genom att återuppta den i den 76:e minuten och ledning med 1-0. Hallenius satt kvar på avbytarbänken till matchslutet och kunde se på när Padova höll ledningen matchtiden ut. I lördags var det dock dags för en ny match över 90 minuter för Padova och laget spelade 2-2 mot Nocerina hemma på Stadio Coumunale i Padova. Hallenius satt på avbytarbänken från start men hoppade in med sju minuter kvar utan förmåga att förändra matchbilden nämnvärt.

André Möllestam, Lumezzane, 1/0

Lumezzane förlorade med 1-2 borta mot Como. Möllestam fortsätter bli uttagen i matchtrupperna men mer än till att sitta hela matcherna på avbytarbänken blir det inte.

TYSKLAND
Wendt fick återigen sitta 90 minuter på avbytarbänken. Denna gång mot Mainz (seger 1-0).

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 3/0

Marcus Berg, Hamburg SV, 5/0
Tillbaka i Hamburgs matchtrupp men fick nöja sig med en plats på avbytarbänken från start. Berg byttes in i den 71:a minuten utan att sätta något större avtryck i matchbilden.

Per Nilsson, Nürnberg, 0/0
Nilsson får vänta ett tag till på säsongsdebuten för Nürnberg. Inte heller mot Bayer Leverkusen fanns han med i matchtruppen.

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0
Utanför matchtruppen hos Werder Bremen.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 16/4
Inget mål för varken Rosenberg eller Werder Bremen när laget föll med klara 0-5 borta mot Schalke 04. Mycket blek insats av svensken som tilldelades direkt usla betyget 3/10 av goal.com.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 8/0

Kvar på avbytarbänken när Wolfsburg förlorade med 0-1 mot Stuttgart.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 1/0, FSV Frankfurt II 10/0,

Brutit kontraktet med FSV Frankfurt och på väg hem till Sverige igen.

Matias Concha, Bochum 0/0
Skadeproblem hindrar alltjämt Concha från spel. Men redan i januari väntas han vara tillbaka.

Andreas Johansson, Bochum 9/0

Fick starta på avbytarbänken mot FSV Frankfurt och blev kvar på densamma matchtiden ut.

FRANKRIKE
Lyon vann med 2-1 hemma mot Evian TG. Källström spelade hela matchen och fick betyget 6/10 av goal.com. Franska ligan har klämt in ytterligare en omgång denna vecka innan julledighet fram till 14 januari väntar.

Kim Källström, Lyon, 16/0

Petter Hansson, Monaco, 12/0
Veteranförsvararen spelade från start och i hela matchen när jumbon Monaco nådde 2-2 borta mot seriesexan Le Havre. Kanske är en vändning på gång för Hanssons manskap.

SPANIEN

Efter ett långt skadeavbrott blev det äntligen comeback i ligan för Bakircioglu. Men något mer än ett inhopp på en dryg halvtimme blev det inte denna gång när Racing Santander spelade 0-0 mot Real Sociedad. Santander kvar som nästjumbo. Nu väntar juluppehåll till 8 januari 2012.

Henok Goitom, Almeria, 17/3

Plötsligt lossnade det rejält för Goitom. Spel från start för andra matchen i följd och dessutom två mål när Almeria vann med 3-0 mot Sabadell. Uppges dessutom finnas högt upp på AIK:s värvningslista till kommande säsong.
Segern tog Almeria upp på kvalplats till Primera Divisíon efter 18 av 42 spelade omgångar. Nu väntar juluppehåll till 8 januari 2012.

GREKLAND

Skadekänning hindrade Jonsson från spel när Panionios förlorade med 0-1 borta mot Xanthi. Nu väntar ett kort uppehåll i den grekiska ligan innan den kör igång igen 3 januari 2012.

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 2/0

Markus Jonsson, Panionios, 8/0

Olof Mellberg, Olympiakos, 8/1
Olympiakos vann i onsdags för andra gången på ett par dagar med 4-0, då laget mötte sent uppflyttade Levadiakos på bortaplan. Skadekänning höll dock alltjämt Mellberg borta ur matchtruppen. I helgen vann Olympiakos med 2-0 mot PAS Giannina. Mellberg alltjämt skadad. Nu väntar ett kort uppehåll i den grekiska ligan innan den kör igång igen 3 januari 2012.

TURKIET

Svensson spelade hela matchen mot Antalyaspor i mötet som slutade 0-0.

Gustav Svensson, Bursaspor, 5/0

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 11/0
Den skadesmäll han åkte på senast förhindrade spel mot Kayserispor (seger 1-0) i helgen.

Johan Elmander, Galatasaray, 14/6

Elmander spelade från start mot Orduspor men fick inte mycket uträttat och byttes ut i den 74:e minuten.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 4/0
Skadeproblemen stoppade Harbuzi från närvaro i matchtruppen både mot Trabzonspor i onsdags och mot Manisaspor i helgen.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 16/3

Spelade från start men byttes ut med drygt 20 minuter kvar när Istanbul BB spelade oavgjort, 1-1 mot Sivasspor.

Emir Kujovic, Kayserispor, 1/0
Utanför matchtruppen mot Eskisehirspor i helgen.

KROATIEN
Vinteruppehåll i den kroatiska ligan till helgen 18-19 februari 2012. Dinamo leder ligan efter 17 omgångar med sex poängs marginal ned till tvåan Hajduk Split.

Walid Atta, Dinamo Zagreb, 0/0

Luka Mijaljevic, Istra 6/1
Vinteruppehåll i den kroatiska ligan till helgen 18-19 februari 2012. Istra ligger på tolfte plats i tabellen, vilket faktiskt innebär nedflyttningsplats i den 16 lag starka ligan.

BULGARIEN

Efter 15 omgångar av 30 omgångar har den bulgariska ligan tagit vinteruppehåll. Levski parkerar på fjärde plats i tabellen.

RUMÄNIEN

Lukanovic fick på nytt chansen från start för Vointa Sibiu när laget föll med 0-1 mot klassiska Steaua Bukarest på bortaplan. Lukanovic byttes ut i den 75:e minuten. Vinteruppehåll väntar nu i den rumänska ligan.

Fredrik Risp, Levski Sofia, 3/0

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 7/0

SCHWEIZ
Vinteruppehåll i den schweiziska Superligan.

Dusan Djuric, FC Zürich 13/3

Vinteruppehåll i den schweiziska Superligan. Det ryktas om en hemflytt för Djuric redan efter nyår.

Alexander Farnerud, Young Boys 17/4

Benjamin Kibebe, Kriens 2/0
Vinteruppehåll i den schweiziska Challenge League.

ÖSTERRIKE
Alexander Walkes storspel i Salzburgs mål fortsätter, vilket också gör att Gustafsson är kvar på avbytarbänken. I helgen höll Walke dessutom nollan. Återstår dock att se om han kan hålla platsen när serien startar om eller om Gustafsson då är tillbaka mellan stolparna.

Rasmus Lindgren, Salzburg 9/0
Lindgren fick finna sig i att tillbringa hela matchen mot Austria Wien (seger 3-0) på avbytarbänken. Österrikiska ligan och Salzburg vilar nu till 11 februari 2012.

JAPAN

Japanska ligan är färdigspelad för säsongen.

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor

Fredrik Ljungberg, Shimizu S-Pulse 8/0

AZERBAJDZJAN
Pelu fortsätter att vara utanför Revans matchtrupp. Inte heller i bortamatchen mot Qarabag blev det något framträdande för Pelu.

John Pelu, FK Revan Baku, 9/2

IRAN
Tillbaka i matchtruppen och fick dessutom agera inhoppare under de sista tio minuterna när Mes Kerman föll med 0-1 borta mot Zob Ahan. Mes Kerman vilar nu till torsdag 5 januari.