Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Schmeichels uttalande - kritiseras av Solbakken: "Pinsamt"

QATAR

Peter Schmeichel uttryckte att VM i Qatar ”bara handlar om fotboll”.
Nu kritiseras uttalandet av Norges förbundskapten Ståle Solbakken.
- Han missar så mycket när han uttalar sig så, säger han till VG.

Foto: Bildbyrån

4:06
Schmeichel konfrontativ efter frågor om Qatar: "För mig handlar det om fotboll"
29:25
Stor intervju med Qatars VM-chef: "Du skapar falska tankar i folks huvuden"

I början av veckan träffade Fotbollskanalen Peter Schmeichel i Qatar. Målvaktslegendaren var där i samband med att det är ett år kvar till VM hålls i landet. När Schmeichel fick en fråga om debatten kring migrantarbetare i Qatar, ville han inte beröra ämnet.

- Det ska handla om fotboll. Det finns många, många, många olika nivåer i den här debatten som aldrig tas upp, men när det handlar om fotboll, så tas det alltid upp. Jag tycker att vi borde hålla oss borta från det. Det finns massa olika arrangemang över hela världen, som inte blir berörda. Jag satt nyligen i en intervju med Politiken (dansk tidning), där jag berättade att den danska regeringen bett mig att sitta med i ett danskt sällskap för samtal med de här länderna. Det är då okej. Jag blir helt förvirrad av att vi kan göra det, men inte åka dit och spela fotboll. För mig handlar det om fotboll, svarade han istället.

Annons

Uttalandet har sedan väckt reaktioner. Norges förbundskapten Ståle Solbakken har valt att delge sin åsikt kring Schmeichels syn på situationen.

- Schmeichel missar så mycket med att det ”bara är fotboll”. Nej, det är inte bara fotboll. Det missar Schmeichel ”big time”, säger han till tidningen.

Samtidigt berättar Solbakken även hur han ser på att stora namn, som Schmeichel eller David Beckham, arbetar som ambassadörer för mästerskapet.

- Det är pinsamt. Det är som gjort för att få ett slag tillbaka. Att det blir lite löjligt. Det är en stor angelägenhet för politik, näringsliv och regeringar över hela världen, säger han.

Norge kom trea i sin VM-kvalgrupp och missade därmed chansen att spela i mästerskapet. Danmark däremot vann sin grupp och är kvalificerade för VM.

Publicerad 2021-11-24 kl 16:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto