Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lundh synar vad som hände efter Qatar-VM i ny dokumentär: "Vi har en skyldighet"

QATAR

Vad hände efter att strålkastarljuset släcktes i Qatar?
Olof Lundh har rest tillbaka och i programmet "Arvet efter Qatar-VM" synar han vad som hände.
- Jag tycker att vi har ett ansvar, säger Lundh i Efter Fem. 

1:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: TT/TV4.

Se Efter Fem-inslaget med Olof Lundh om "Arvet efter Qatar-VM" i spelaren ovan.

Inför herrarnas fotbolls-VM i Qatar 2022 handlade många rubriker om döda migrantarbetare, brist på mänskliga rättigheter och sportswashing. Nu har det gått drygt ett år sen Argentina lyfte VM-bucklan. Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh har rest tillbaka till Qatar för att syna arvet efter VM, vilket skildras i specialprogrammet "Arvet efter Qatar-VM".

- Det går att peka på att Qatar gjort en del reformer och på pappret har man tagit bort Kafala-systemet. Men i verkligheten, när man pratar med migrantarbetare, så verkar det inte som det har blivit bättre för dem. De är också otroligt rädda för att prata, säger  Olof Lundh i Efter Fem. 

Annons

Han fortsätter:

- Det som är problemet är att strålkastarljuset har vänts bort, vilket gör att det kanske är ännu lättare för företag i Qatar att utnyttja de migrantarbetare som finns kvar.

Lundh förklarar varför han tycker att det var viktigt att återvända til Qatar:

- Jag är själv nyfiken, men jag tycker också att vi har ett ansvar. Så mycket det sades, skrevs, gjordes kring det. Det var politiker som tog enkla poänger och liknande. Sedan var det bara som att ridån gick ner när Lionel Messi drog med bucklan. Då tycker jag att vi ibland har en skyldighet att belysa någonting som vi belyst väldigt mycket och visa: Vad hände? Hur blev det?. Det verkar inte ha blivit för dem som blev kvar.

Specialprogrammet Arvet efter Qatar-VM finns att se på TV4 Play. 

Publicerad 2024-03-15 kl 11:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto