Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Olof Lundh på plats i Qatar: "Alldeles för få svar"

QATAR

Det har gått ett år sedan VM i Qatar.
Fortfarande råder många oklarheter kring nationens värdskap.
- Det är alldeles för få svar, säger Fotbollskanalens krönikör, som är på plats i Doha.

6:12
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: TT/TV4.

Se inslaget med Olof Lundh i spelaren ovan.

För ett år sedan spelades VM i Qatar. Mästerskapet var kritiserat på många sätt och vis. Rapporter gjorde gällande att tusentals migrantarbetare dog på grund av usla arbetsförhållanden, även om inte alla jobbade med landets arenor.

Fifa lovade kompensation till migrantarbetare och ett hjälpcenter efter påtryckningar. Men Fifas pengar var brödsmulor jämfört med prispengarna i mästerskapet och något hjälpcenter såg ingen röken av.

Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh är på plats i Doha, Qatar, ett år efter VM.

- Fifa skänkte när VM, som var ett av de lönsammaste någonsin, en liten slant, men ville att andra skulle skänka pengar. Men man avsatte inte så mycket pengar som många hade hoppats på. Man ville ha 4,5 miljarder, vilket landslagen fick dela på i prispengar, men så blev det inte. Fifa lovade även ett hjälpcenter, ett migrationscenter, för arbetare som är kvar här och det har inte heller blivit av, säger Lundh i Efter Fem.

Annons

Han fortsätter.

- Även om lagarna formellt sett blivit bättre säger migrantarbetare att de fortfarande har svårt att få ut sina pengar till fullo. Just med dödsfallen vet man inte varför så många dött, men alla inser att det är mer än tre, som Fifa hävdar. Det är många oklarheter och alldeles för få svar.

För närvarande pågår Asiatiska mästerskapet i Qatar. 

Se hela inslaget i spelaren ovan.

Publicerad 2024-01-21 kl 18:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto