POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SCHWEIZ

Lagkamraterna överraskade över uppbrottet: "Vi kommer att sakna Kim"

Foto: Bildbyrån

Schweizisk media kommer med nya uppgifter kring Kim Källströms uppbrott med Grasshoppers. Svensken ska enligt Blick haft ett möte med tränaren Pierluigi Tami och med tårar i ögonen förklarat att situationen var ohållbar.

Det var under tisdagen som den överraskande nyheten om att Kim Källström skulle lämna Grasshoppers med omedelbar verkan kom. Klubben skrev att svensken baranågra dagar tidigare meddelat att han ville återvända till Sverige direkt på grund av personliga skäl och motivationssvårigheter.

Sedan dess har nya detaljer om uppbrottet framkommit. Under onsdagen skrev schweiziska Blick att Källström framfört skarp kritik till klubbledningen och hamnat i en konflikt med sportchefen Manuel Huber.

Bakgrunden är enligt tidningen att Källström vid övergången från Spartak Moskva sommaren 2015 ska ha blivit lovad en rejäl titelsatsning. Men framgångarna har uteblivit och just nu är Grasshoppers femma i den tio lag stora ligan. Lagkaptenen Källström uppges ha tröttnat på situationen och därför kritiserat klubbens ledning.

Nu publicerar Blick nya detaljer kring Källström. Enligt tidningen så är relationen med tränaren Pierluigi Tami fortsatt stark. Under ett möte i lördags ska Källström ha förklarat sitt beslut för Tami, som försökte övertala svensken att tänka om.

"Med tårar i ögonen sa han att han inte kunde fortsätta så här. Han skulle ha behövt avsluta sin karriär med en massa studenter, spelare som bara har Playstation i huvudet", skriver Blick.

Lagkamraterna i Grasshoppers förvånades över att se Källström lämna.

- Såklart är vi överraskade att Kim lämnar oss. Men vi måste acceptera det, sån är fotbollen.Vi kommer verkligen att sakna Kim, han var en av de viktigaste spelarna i ligan. Men det här är en chans för andra spelare, säger Alban Pnishi enligt Blick.

Målvakten Vaso Vasic:

- Kims beslut kom väldigt överraskande för oss alla. Vi vet alla vad vi förlorar med Kim. Han bidrog med mycket kvalité till vårt lag.

Djurgården menade under tisdagen att man kommer agera kring situationen.

- Absolut om det är så att han väljer att flytta hem till Sverige så ska vi göra vad vi kan för att han ska spela för Djurgården, sa sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen då.

Dif-målvakten Andreas Isaksson, nära vän med Källström, hoppas på en återkomst för mittfältaren.

- Det är inte helt omöjligt, sa "Isak" under onsdagen.

Publicerad 2017-02-02 kl 10:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå