Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya uppgifter om Ronaldos monsterkontrakt: Får 780 miljoner kronor i grundlön

Silly season

Cristiano Ronaldo kan tjäna 2,2 miljarder per säsong i Al-Nassr.
Men vad får storstjärnan i grundlön?
Enligt CBS landar den på 780 miljoner kronor per spelår.

2:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: TT.

Se Ronaldos mål mot Ghana i VM i spelaren ovan.

På fredagen presenterades slutligen Cristiano Ronaldo, 37, av saudiska huvudstadsklubben Al-Nassr. Kontraktet sträcker sig till sommaren 2025.

- Jag är glad över att få en ny erfarenhet i en annan liga och ett annat land. Al Nassrs vision är mycket inspirerande. Jag är väldigt glad över att ansluta till mina lagkamrater och hjälpa laget att nå mer framgång, sa storstjärnan till klubbens hemsida.

Det har skrivits åtskilligt om monsterkontraktet. För några veckor sedan uppgav Marca att avtalet är värt 200 miljoner euro (nästan 2,2 miljarder kronor) per säsong med reklamintäkter inräknat, vilket gör honom till den bäst betalde idrottaren i hela världen.

Annons

De spanska tidningarna Marca och AS har också rapporterat att kontraktet inbegriper enfortsättning till 2030 som ambassadör för Saudiarabiens VM-ansökan tillsammans med Egypten och Grekland.

Nu rapporterar CBS Sports om vad Ronaldo kommer att tjäna i lön som fotbollsspelare exklusive reklamintäkter.  Enligt tv-kanalen uppger att storstjärnans lönekuvert kommer att uppgå till 780 miljoner kronor per år. Däremot är fotbollslön bara en del i ett paket och CBS uppger, precis som Marca gjort tidigare, att Ronaldo kan tjäna en bra bit över två miljarder med reklamintäkter. Tv-kanalen uppger även att portugisen kommer att få en roll i Saudiarabiens ansökan om VM 2030.

"Vi är mer än stolta att välkomna Cristiano Ronaldo till sitt nya hem Al-Nassr, vilket signalerar det senaste kapitlet i vår klubb och ligas historia. Alla är glada över att se världens genom tiderna största fotbollsspelare i Saudiarabien", skriver Al-Nassrs ordförande Mussali Al-Muammar på Twitter.

Annons

Inte nog med pengarna.

Enligt CBS kommer Ronaldo få enorm makt och stort inflytande i Al-Nassr. En källa uppger skämtsamt för tv-kanalen att den saudiska ligatvåan nu kommer att bli ”Cristiano FC”, och om Ronaldo vill ha en ny huvudtränare ja, då kommer det att bli så.

Enligt CBS har Al-Nassr under en tid lagt stort fokus på logistiken kring Ronaldos flytt och enligt uppgifterna kommer storstjärnan och familjen bo ett välbärgat område, Al Muhammadiyah, nära Al-Nassr träningsanläggning.

Publicerad 2022-12-31 kl 08:34
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto