Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Asllani sågar Real Madrid: "Farlig miljö"

Primera División Femenina

BÅSTAD. Kosovare Asllani har lämnat Real Madrid.
Nu riktar hon skarp kritik mot den spanska storklubben.
- Jag har bland annat nästan blivit tvingad till att spela skadad, säger hon.

Foto: Bildbyrån

Svenska landslagsstjärnan Kosovare Asllani lämnade nyligen Real Madrid. Under landslagets förläger i Båstad bekräftar stjärnan att hon är klar för en ny klubb, samtidigt som hon riktar stenhård kritik mot den spanska storklubben. 

Asllani menar att hon nästintill blivit tvingad att spela skadad och att det medicinska teamet blivit överkört i den spanska storklubben

Stjärnspelaren menar därmed att det är en farlig miljö i klubben.

- Det är väldigt många olika faktorer. Det är svårt att gå in på detalj, men för egen del handlar väldigt mycket om att jag tycker att det är en kultur i den klubben, som är ohälsosam för spelare att vara i, som jag själv varit i, där jag bland annat nästan blivit tvingad till att spela skadad och inte fått hjälp. Ledarteamet har inte lyssnat på det medicinska teamet, och i slutändan var det ett beslut, som jag var tvungen att ta för att ha en längre karriär. Det har blivit en väldigt ohälsosam och farlig miljö för spelare att vara i.

Annons

Hon fortsätter:

- Jag tycker att jag gjort väldigt mycket för klubben från första början och sedan har jag sett att klubben inte behandlat spelare bra under alla år. Det har varit väldigt många. Jag tror det är viktigt för mig att prata, då ingen annan gjort det. Jag har försökt få till förändringar, men i slutändan är miljön, som skapats där, att man vägrar lyssna på det medicinska teamet och spelarna.

Asllani anser vidare att den negativa miljön i Real Madrid lett till att hon varit skadad. 

- Det är ingen tillfällighet att jag var skadad där borta och fick bakslag, då man hela tiden blir pushad till att spela skadad eller sjuk. Det är ingen hälsosam miljö. 

- Jag bryr mig otroligt mycket om klubben, men jag känner att den är i fel händer.

På frågan om Asllani försökt lyfta ämnet i klubben är svaret:

Annons

- Det har pågått under alla tre år jag varit där och med facit i hand skulle jag kanske lämnat redan förra sommaren, men jag gav det en sista chans. Man vill få till en förändring, då det är en storklubb och man vill hjälpa den till framgång. Jag har varit en stor del av klubbens historia och gjort mycket för den, men tyvärr är det en miljö som inte är hälsosam, och det är inte bara jag. Det är otroligt många spelare i klubben som fått gå igenom väldigt mycket, som jag inte tycker är okej och är rätt i en toppklubb. 

Vad tror du krävs för att förändra miljön till det bättre?
- Otroligt mycket. Först och främst att man har rätt personer och rätt anställda på rätt positioner i klubben, och ledare som bryr sig om sina spelare och deras hälsa, och arbetar som ett lag på alla plan. Det medicinska teamet har varit otroligt nedkört, och sedan kommer man till landslaget, där det är totalt tvärtom. De frågar om man mår bra eller ska ta det lugnt. Det är en sådan skillnad. Det är professionellt här. 

Annons

Däremot ångrar Asllani inte att hon flyttade till Real Madrid.

- Jag ångrar inte att jag gick dit. Jag ångrar inte mitt beslut, då jag kände att det var rätt och rätt steg, men för mig handlar det också om att, som spelare som spelat på toppnivå under x antal års tid, att även lyssna och göra grejer bättre för att skapa en professionell miljö. Jag säger detta för att jag vill att det ska vara en professionell miljö och det vet de också om. Jag hoppas att det blir så för spelarna som är kvar där.

32-åringen tror även att problemen, som finns i Real Madrid,  finns i andra klubbar.

- Jag tror inte att det är den enda klubben, där tränare kör över det medicinska teamet. Jag tror det är en miljö som skapas av att man bara vill ha resultat och ser spelare som produkter. Det spelar ingen roll om någon skadar sig, det är bara att byta ut den i sådana fall. Sedan är man själv den enda som förlorar på det. Jag har inte varit i en miljö, där jag blivit pushad så mycket till att spela skadad, som där. Det är därför jag varit det (skadad) under större delen av säsongen, säger hon.

Annons

Hur har det varit att hålla det här inom dig?
- Jag tror att det är otroligt viktigt att prata om det för att få till en förändring.

Asllani har under senaste tiden varit skadefri och har under den här veckan tränat fullt ut med landslaget i Båstad inför EM-genrepet på tisdag mot Brasilien på Friends Arena. Den 3 juli reser landslaget till England för spel i EM. 

Publicerad 2022-06-23 kl 16:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto