Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

EM-konkurrenterna åkte på storförluster: "Drar inte för stora slutsatser"

Sverige (dam)

BÅSTAD. Sveriges EM-konkurrenter Nederländerna och Schweiz förlorade med stora siffror.
Men det svenska lägret drar inte allt för stora slutsatser.
- Det är träningsmatcher, säger Sofia Jakobsson.  

4:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Magnus Wikman i spelaren ovan.

När Sverige inleder EM den nionde juli ställs man mot Nederländerna. Ett motstånd som väntas bli det tuffaste i gruppen. Men när Nederländerna genrepade mot England visade man inte på några direkta hot.  

Mark Parsons gäng inledde starkt och tog ledningen för att sedan fallera totalt – England vann till slut med 5-1. Dessutom ställdes Schweiz mot Tyskland och förlorade med 0-7. Men trots storförlusterna vill de svenska spelarna inte dra för stora slutsatser.  

- Det är träningsmatcher och det är många spelare som byts in och ut, så man får inte dra för stora slutsatser av resultaten. Vi fokuserar på vår match och ska förbereda oss och vara så bra som möjligt inför vår match mot Holland. Sedan är det klart att vi kommer fokusera mer mot Holland-matchen ju närmare vi kommer, men nu är allt fokus på Brasilien-matchen, och sedan tänker vi vidare efter det, säger Sofia Jakobsson.  

ANNONS

- Jag såg inte första matchen, bara resultatet, samtidigt som jag såg delar av Holland-matchen. Man har lite olika upplägg kring hur man vill spela och lägger upp det, så jag tror inte man kan dra så stora slutsatser av det, säger Amanda Ilestedt.  

Är det inte betryggande när konkurrenterna gör sämre resultat?
- Det är inget vi tänker på. Vi fokuserar på vårt. 

Det schweiziska matchandet hade kunnat ifrågasättas då man väljer att genrepa mot två stornationer. Först Tyskland, där man som tidigare konstaterat har förlorat, och sedan mot England. Jakobsson menar att matchandet kan bero på vilken typ av motstånd man söker.  

- Det är upp till varje förbund att ta de besluten, vad de vill möta för motstånd inför mästerskap. Om de vill möta ett motstånd som ses som bättre än dem på rankingen, eller möta ett lag, som man får anfalla lite mer. Det beror lite på vad man söker efter. 

ANNONS

Vad tycker du varit bäst för er del?
 - Jag är inte förbundskapten, så jag är otroligt glad över motstånden vi får och det ska bli otroligt att möta Brasilien. 

Assisterande förbundskapten Magnus Wikman tyckte att Nederländerna trots förlusten såg starka ut.  

- Jag tyckte de såg starka ut i 60 minuter. Jag tyckte de var bättre än England första 60, gör ett första mål som är ett misslyckat inlägg som man får säga. Nederländerna borde gjort ett mål till, sen missar de straff sen kontrar England till 2-1. Därefter är England klart bättre, säger han.  

Publicerad 2022-06-25 kl 19:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto