Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jakobsson backar Asllani: "Klart man stöttar så mycket man kan"

Sverige (herr)

BÅSTAD. Kosovare Asllani sågar miljön i Real Madrid.
Landslagskompisen Sofia Jakobsson backar nu sin vän.
- Det är såklart man stöttar så mycket man kan, säger forwarden. 

Foto: Bildbyrån.

Landslagsstjärnan Kosovare Asllani, som nyligen lämnade Real Madrid, riktade under torsdagen skarp kritik mot miljön i den spanska storklubben. Hon sa bland annat att hon nästintill blivit tvingad till att spela skadad senaste året. 

Landslagskompisen Sofia Jakobsson, som också tillhörde Real Madrid mellan 2019 och 2021, ger nu sin syn på situationen i klubben.

- Jag har hållit mig ganska skadefri, så jag har inte varit inne i det, men jag har sett vad som hänt runt omkring. Nu var det väl framför allt det här året, och Kosovare har varit skadad en del, medan jag inte varit det i Real Madrid. De har också haft en ny tränare, medan jag inte hade samma tränare, då de bytt. Jag kan absolut hålla med och jag har sett vad som pågått under min tid också, även om jag inte varit drabbat, då jag hållit mig skadefri, säger hon.

ANNONS

Jakobsson fortsätter:

- Man tycker att det är en oprofessionell miljö, där man kanske hade högre förväntningar och hoppades på att de skulle ta hand om sina spelare, och ha en vilja om att de ska kunna vara skadefria och prestera på sin absoluta topp, samt vara hundra procent inför matcher och inte vara halvskadade och spela eller bli tvingade att spela. Jag hade framför allt sett att man tar hand om spelare, så de kan fullfölja en hel säsong utan avbräck hela tiden. 

Hur stöttar man i en sådan situation?
- Nu var inte jag där det här året, och "Kosse" har kanske varit mer skadebenägen än när jag var där. Då spelade hon i princip varenda match och gjorde en fantastisk säsong, men det är såklart man stöttar så mycket man kan vid sidan av. Jag vill såklart att hon ska vara skadefri, lycklig och spela fotboll - och inte vara vid sidan av och rehaba. Hon är en så pass viktig spelare för både klubb- och landslag.

ANNONS
Publicerad 2022-06-23 kl 18:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto