Barcelona till final efter straffdrama - Isak utbytt

Spanien

Det blir ingen final i spanska supercupen för Alexander Isak.
Under onsdagen föll hans Real Sociedad mot Barcelona efter straffar.

Alexander Isak spelade från start i semifinalen i den spanska supercupen under onsdagen då hans Real Sociedad mötte Barcelona.

Svensken var företagsam i offensiv väg, men utmärkte sig inte i poängprotokollet och i första halvlek fanns han på plan när Barcelona tog ledningen genom Frenkie de Jonh i den 39:e minuten, vilket också var ställningen i halvtid.

I den andra halvleken skulle dock Sociedad kvittera genom Mikel Oyarzabal sedan laget fått straff då en boll träffat de Jongs hand. Yttern var säkerheten själv och placerade in kvitteringen till 1-1, vilket också var ställningen efter både ordinarie tid och förlängning.

Matchen gick således till straffar där Barcelonas målvakt Marc-André ter Stegen blev stor hjälte då han räddade flera av Real Sociedads straffar.

Vid detta läge hade Alexander Isak redan blivit utbytt till förmån för Willian José.

I finalen ställs Barcelona antingen mot Real Madrid eller Athletic Bilbao. Vilket av lagen det blir avgörs i morgon.

Publicerad 2021-01-13 kl 23:42