Isaks Real Sociedad 90 minuter från cupfinal – Ødegaard avgjorde första mötet

Spanien

Alexander Isaks Real Sociedad är 90 minuter ifrån final i Copa Del Rey.
Detta efter 2-1 på hemmaplan i semifinalens första möte mot Mirandes.

Alexander Isak och hans Real Sociedad har stått för en fin säsong i spanska cupen, där de i kvartsfinalen stod för en mäktig insats och slog ut Real Madrid med 4-3 på Santiago Bernabeu, efter bland annat två mål från den svenske anfallaren. När det var dags för semifinal mot Mirandes fick Isak chansen från start när ”La Real” slog andradivisionslaget Mirandes och tog med sig 2-1 inför returen.

Real Sociedad tog ledningen efter mindre än tio minuter. Portu tog sin in framför en försvarare, som fällde yttern och gav "La Real" straff. Den tog Mikel Oyarzabal hand om och rullade kyligt in 1-0 för hemmalaget på Anoeta.

Andradivisionslaget skulle utnyttja ett misstag av Real Sociedads försvar en stund innan halvtid. Mirandes högg blixtsnabbt och fick fram bollen till Matheus Aiás Barrozo Rodrigues, som med visst besvär lyckades få in bollen bakom Álex Remiro.

Men Real Sociedad reagerade direkt och efter flera räddningar från nära håll av Mirandesmålvakten Jesús Reguillos Moya i samma anfall slog Martin Ødegaard in bollen för Real Sociedad för 2-1.

I den andra halvleken blev Alexander Isak utbytt, men det blev inga ytterligare mål åt något håll. Det gör att det är fördel Real Sociedad inför den 4 mars, när returen spelas på Estadio Municipal de Anduva. I den andra semifinalen har Athletic Bilbao med sig 1-0 från matchen på hemmaplan mot Granada.

Real Sociedad: Remiro - Zaldua, Aritz, Le Normand, Monreal - Zubeldia - Portu, Ødegaard, Merino, Oyarzabal - Isak

Mirandes: Limones - Gonzáles, Odei, Sergio, Kijera - Guridi, Malsa - Rey, Navarro, Merquelanz - Rodrigues