Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Klart: Inter säljer till Real Madrid: "Vi var tvungna"

Real Madrid värvar Mateo Kovacic. Enligt Roberto Mancini handlar det om en ren tvångsförsäljning, för annars hade Inter brutit mot Uefas regler om "Financial Fair Play".
- Vi hade inget val, säger han.

Den kroatiske mittfältaren beräknas kosta drygt 330 miljoner kronor, och skälet till övergången var detsamma som när Xherdan Shaqiri flyttade till Stoke tidigare i somras. Med tanke på vilka förstärkningar Inter redan gjort - inte minst i form av Geoffrey Kondogbia, Stevan Jovetic och Martin Montoya - hade lönekontot annars övertrasserats på ett sådant sätt att det riskerat strida mot bestämmelserna om en sund konkurrens inom fotbollen.

- Det finns regler och vi måste följa dem precis som alla andra. Det här har med FFP att göra och jag tror inte att någon här ville släppa Kovacic, men till sist blev det så i alla fall, säger Mancini efter Inters träningsmatch mot AEK Aten på söndagen.

- Alla är besvikna. Presidenten, jag själv, styrelsen och spelarna. Men det här innebär inte att vi inte tänker jobba för att bygga ett starkt lag även utan Mateo. Vi får se vad som händer de kommande veckorna, fortsätter han.

Publicerad 2015-08-17 kl 00:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons