Messi sköt Barcelona till cupsemi - vände mot Espanyol

La Liga

Barcelona är vidare till semifinal i spanska cupen.
Det efter att man vänt ett underläge från den första matchen till en tvåmålsseger på Camp Nou i kväll, mycket tack vare storstjärnan Lionel Messi.

När lagen möttes för en dryg vecka sedan i det första mötet vann Espanyol med 1-0. Det gjorde att Barcelona hade pressen på sig inför kvällens returmöte på Camp Nou.

Men det började bra för Barcelona - redan i den nionde minuten slog Luis Suarez till och satte 1-0 med huvudet på ett fint inlägg.

I den 25:e minuten fyllde sedan Messi på mitt sitt 2-0-mål, ett mål som gjorde att Barcelona hamnade i förarsätet för ett avancemang.

Resten av matchen blev mållös, trots att båda lagen, men framför allt Barça, hade chanser att sätta ytterligare mål. Bland annat hade Messi en nick i stolpen i slutminuterna.

I Barcelona fick dessutom Philippe Coutinho, prestigeförvärvet från Liverpool, göra sin debut för sitt nya lag, då han bytte av Andrés Iniesta i den 68:e minuten.

De fyra lag som nu tagit sig till semifinal i spanska cupen är, utöver Barcelona, Sevilla, Valencia och Leganes. De sistnämnda stod i går för en jätteskräll då man vände underläge från första mötet till seger borta på Santiago Bernabeu.

Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Iniesta, Rakitic, Vidal, Messi, Suárez.

Espanyol: Pau López, Navarro, Naldo, Hermoso, Aarón; Javi Fuego, David López, Víctor Sánchez, Granero, Darder; Gerard Moreno.