Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Möjligheterna att Zlatan går till Real: ”Det finns otroligt mycket rimlighet i intresset”

La Liga

Zlatan Ibrahimovic ryktas till Real Madrid av journalisten Manolo Lama på radiostationen Cadena Cope.
Här är Fotbollskanalens Spanien-bloggare Adam Pinthorps sin syn på ryktena och en potentiell sejour i den spanska huvudstaden för Ibrahimovic.

Foto: Bildbyrån

Hur trovärdigt är ryktet?
- Dels är Cadena Cope ganska trovärdiga, framförallt när det handlar om Madrid. Journalisten har också ett bra rykte. Zlatan har själv hintat om att resan i Europa inte är över. Jag tycker att det finns otroligt mycket rimlighet att Real är intresserade. Framförallt om det handlar om ett lån så Real inte måste köpa loss någon mitt under säsongen.

Behövs han i Real?
- Benzema inledde svinbra, men han har haft mycket stolpe ut nu. Sen gick Bale sönder och då finns det ingen naturlig målskytt. Det går inte att sätta den pressen på Mariano, de behöver konkurrens eftersom de inte plockade in någon riktig ersättare för Cristiano i somras.  Vad finns det som Real kan plocka in som ”garanterar” mål? PSG släpper inte Cavani och Bayern släpper inte Lewandowski. I brist på andra alternativ tror jag att det är än mer rimligt.

ANNONS

Han skulle bli den elfte spelaren som spelat i både Barcelona och Real Madrid. Är det något som spelar någon roll?
- Han ser det nog som att han spelar för ytterlige en toppklubb. Han bryr sig inte om Barcelona på det sättet, han har inget speciellt rykte där även om ingen kan ta ifrån honom det han vann med klubben. Men det är inte som att Henke Larsson hade gått från Celtic till Rangers.

Hur hade han stått sig i Real?
- Det är svårt att säga hur MLS står sig kontra Europa. Många av de som varit bra i Europa är väldigt bra i MLS. Men nivåskillnaden är ändå stor jämfört med Europa. Samtidigt är nivåskillnaden på spelarna som han spelar med i dag enorm jämfört med vad han skulle ha runt sig i Real. Han får lite mer serverat om han spelar med Isco och Asensio. Men hans målfacit och insatser visar att han är rätt fit efter skadan och att han är i bra form.

ANNONS

Hur sugen tror du Zlatan själv är?
- Jag tror att han kan se det som en grej. Han blir en spelare som spelat för sex av de femton största klubbarna. Även de tre största klubbarna som finns i världen just nu i Real, Barca och Manchester United.  Jag tror han tänker ”några månader där, varför inte?”.

Publicerad 2018-10-22 kl 16:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto