Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spanska uppgifter: Real Madrid efter Zlatan

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött, scrolla ned

ENGLAND

englandDaily Mail tar rygg på Mourinho som slängt bössan över axeln. ”Exklusivt: José på mullvadsjakt”. Kanske har Man United-tränaren inte för avsikt att likvidera någon, men ”Mourinho har inlett en undersökning om hur Uniteds startelva läckte”. Det skedde inför Chelseamatchen i lördags och det skedde även inför matchen mot West Ham nyligen. Portugisen är inte glad.

Daily Mirror gör honom säkert inte gladare. Enligt tidningen har domare Mike Dean tagit med bråket med Chelseas hjälptränare i slutet av matchen, i sin domarrapport. Därmed riskerar Mourinho ytterligare en gång bestraffning från det engelska fotbollsförbundet. Till silly season-facket levererar Mirror, ”Exklusivt: Dortmund har identifierat tre talanger till att värva till Bundesliga”. Det handlar om Bobby Duncan (Liverpool), Calum Hudson-Odoi (Chelsea) och Phil Foden (Man City).

ANNONS

The Sun ger i alla fall Mourinho lite stöd. ”Show him Mour respect”, lutar sig mot ett citat från Maurizio Sarri. ”Mourinho har varit en vinnare här så jag tycker vi måste respektera honom och alla som vunnit titlar för klubben”, säger Chelseas tränare, vilket ses som ”Sarris smäll mot José-hatande fans”. Mourinho fick höra ett och annat från en del fans på gamla hemmaarenan Stamford Bridge. Med en exklusivstämpel uppger sedan tidningen att United hoppas värva Nikola Milenkovic i Fiorentina. Det skulle innebära ny konkurrens för Viktor Nilsson Lindelöf. United uppges villigt att betala 30 miljoner pund, Fiorentina villa tio milj pund till.

Daily Telegraph ser andra som är i trubbel efter matchen på Stamford Bridge. ”Eden Hazard har ont i ryggen och är ett frågetecken till Europa League”, mot Bate Borisov på torsdag.

ANNONS

The Times uppger att ”Chelsea väntas undvika bestraffning” efter lördagen match och komma undan med en varning. Detsamma gäller Man United. Men tidningen gardera sig med att domarrapporten kan påverka utvecklingen i annan riktning. Dagens största fotbollsrubrik är däremot ”Pickford visar varför han är Englands nummer 1”. Han räddade en straff när Everton vann (2-0 mot Crystal Palace).

BBC Sport-experten Garth Crooks har som vanligt tagit ut sin Omgångens elva. Där finns inte utrymme för några svenskar.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport döper om gårdagskvällens Milanoderby till ”IcarDerby”. Interstjärnan slog till med pannan strax innan slutsignal (1-0 mot Milan). ”Att vinna så här i den 93:e minuten gör det ännu mer njutbart”, sade Icardi till Sky Sports Italia efter slutsignalen. Han får matchens högsta betyg, 7,5/10. Det lägsta får Milans målvakt Donnarumma efter en misslyckad utrusning på segermålet, 4,5. På tal om betyg. Bologna hade två svenskar med (2-2 mot Torino). Helander spelade hela matchen och fick nöja sig med 5,5, Mattias Svanberg kom efter paus och spelade till en 6:a.

ANNONS

italienCorriere dello Sport leker med orden i ”Icardi al bacio”, där ”bacio” betyder kyss. Och han kysser sin familj på bilden, men där ”al bacio” också betyder ”fantastisk”. Från ligasvepet märks också ”Venturas mardröm – släpper in fem”. Förbundskaptenen som fick lämna landslaget med buller och bång efter playoffiaskot mot Sverige, är tillbaka. Premiärmatchen med jumbon Chievo blev långtifrån någon succé (1-5 mot Atalanta). När det gäller tränarposten i Real Madrid viker inte Corriere dello Sport en tum, ”Real väntar på Conte”. Tidningen har under snart en veckas tid placerat italienaren i den spanska storklubben.

Tuttosport slår på stora trumman. ”Exklusivt: Marcelo vill till Juve”. Tidningen fortsätter med, ”Brasilianaren har redan förmedlat sin önskan till Real: i januari vill han göra CR7 sällskap i Turin. Köpet kommer att finansieras av en försäljning av Alex Sandro till Premier League”.

ANNONS

 

SPANIEN

Cadena Cope lät en ryktesbomb brisera under natten. ”Real Madrid intresserad av att värva Zlatan Ibrahimovic i januari”. Radiokanalens profilstarka journalist Manolo Lama kom med uppgiften i programmet Tiempo de Juego. ”Real Madrid letar på grund av bristen på mål efter en anfallare att värva i vinterfönstret och huvudkandidaten är Zlatan Ibrahimovic”, skriver radiokanalen. Den senast tiden har Zlatan även ryktats till Milan och Manchester United.

Marca håller anfallsbekymmer på avstånd och ägnar sig åt mer närliggande problem. ”Solari är alternativet” till nuvarande tränare Julen Lopetegui, vars dagar som Real Madridtränare kan vara räknade. Att Solari ”kan klubben är nyckel” till att han toppar listan. Roberto Martínez (Belgien) och Antonio Conte (ex-Chelsea) ses som alternativ. Tanken är i så fall att Solari tar över säsongen ut varvid en ny utvärdering görs.

ANNONS

AS menar att ”Real Madrid håller fast vid Conte”. Tidningen skriver att ett nytt samtal med italienarens agent skedde i lördags, efter förlusten mot Levante.

Cadena Ser-journalisten Antón Meana menar att ”Omklädningsrummet ser Lopetegui som under deras nivå”, och påstås så ha gjort från dag ett.

spanienSport döper i skadeglädje om Real Madrids tränare till ”Julen den korte”. Den katalanska tidningen drar alltid upp en Madridkris till huvudnyhet. Enligt Sport är ”Antonio Conte, Laurent Blanc och Solari ersättarna klubben förhandlar med”. Om Barcelona skriver tidningen att ”Coutinho kliver fram” nu när Messi är borta de närmaste veckorna.

Mundo Deportivo följer upp klubbikonens skada med ”Messis återkomst kommer inte at påskyndas”. MD poängterar att den svåraste veckan för Barça är den som just startar så det är lika bra att låta Messi få läka i lugn och ro de planerade tre veckorna.

ANNONS

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe ser Marseille som ”Redo att lyfta”. I går blev de en tung seger borta (1-0 mot Nice), närmast väntar Lazio (Europa League) och PSG. Ingen svensk finns med i Omgångens lag.

RMC Sport verkar se Marseilletränaren Rudi Garcia plocka fram piska och morot. Efter en del hårda ord om Nemana Radonjic tidigare, tog Garcia i rejält efter matchen mot Nice. ”Jag tror Radonjic måste ha slagit världsrekordet för sprungna kilometer och acceleration i en fotbollsmatch i hela historien”, innan piskade plockades fram igen, ”Han var fantastisk även om hans offensiv tappar lite i skärpa”.

Le Parisien framför budskapet att ”Matadoren måste resa sig”. Medan Neymar och Mbappé glänser har Cavani haft svårt. Mot sin förra klubb Napoli i Champions League i veckan erbjuds ett utmärkt tillfälle för uruguayanen visa vad han går för, menar Le Parisien.

ANNONS

RTL presenterar en större opinionsundersökning tillsammans med Odoxa om PSG. Av den framgår bland annat att Neymar inte har en suck mot Kyllian Mbappé. Den unge fransmannen vinner kategorin populärast spelare i PSG överlägset, med 61 procent mot Neymars nio procent och Cavanis sju. 55 procent av fransmännen har en negativ bild av PSG, bara 43 procent en positiv bild. Men det är en fortsatt uppgång från 39 procent 2017 och 34 procent 2016.

 

TYSKLAND

Nürnberg Nachrichten känner oro. ”På nytt inre ligamentet: Klubben fruktar för Ishak”. Nürnbergs svenske anfallare skadade sig i lördags och fick bytas ut. Förhoppningen var att Ishak skulle vara i träning under söndagen men så blev det inte. ”Klubben uppger att han känner smärta i vänster knä – på nytt inre ligament”, skriver Nürnberg Nachrichten och påminner om skadan i knäet i februari som höll svensken borta från spel i åtta veckor. Ishaks knä kommer att undersökas under måndagen.

ANNONS

tysklandKicker kallar Paco Alcácer för ”Den nya kobran” för att ”Han hugger blixtsnabbt”. Jürgen Wengmann var på 80-talet den ursprungliga ”Kobran” i Dortmund. Alcácer prisas bland annat för sin inställning med en målande beskrivning av sportchefen Michael Zorc, ”Han är en lagspelare med fötterna på jorden, ingen wannabe-stjärna som rider mot solnedgången på sitt ego”. I dagens tidning skriver Kicker vidare att Bayern München kastar lystna blickar på Nabil Fekir. Lyonspelaren ska ha scoutats tidigare i månaden. Ingen svensk finns med i Omgångens elva.

TZ använder ironin som svar på Bayernledningens missnöje med den negativa pressen. Rubrik: ”TZ:s kommentar på Bayerns helg är…”. Text: ”super, super, super, super, super…” några hundra gånger.

ÖVRIGT

Star Tribune (USA), Minnesotatidning, konstaterar missmodigt att ”Zlatan Ibrahimovic gjorde mål när LA Galaxy slog Minnesota United med 3-1 inför rekordpublik”. 52 242 åskådare dök upp när Ibra Show drog förbi. ”Det var en fantastisk stämning, men de höll alla på oss. Vart vi än åker får vi stödet”, sa svensken med ett leende. Zlatan svarade för ett mål (se klipp) och en målpassning, och utsågs till matchens lirare. Seger mot Houston nästa vecka och slutspelsplatsen är säkrad. Eller som Zlatan själv uttryckte det efter matchen i natt, ”Nästa vecka ännu en uppgift och ännu ett uppdrag slutfört” (se klipp ovan). Seattle Times noterar att en annan svensk slog till med pannan i natt. (se klipp nedan) Gustav Svensson gjorde sitt tredje mål för säsongen för Seattle Sounders (3-2 mot Houston Dynamos).

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) har ett par noterbara blågula betyg. Jacob Rinne (ex-ÖSK) var matchens lirare med 5/6 när Ålborg fick oavgjort (2-2 mot AGF). Vejles Melker Hallberg (ex-KFF) ligger i tidningen betygsbotten med 2,1 i snitt. Endast en spelare i Superligan har lägre snitt.

Publicerad 2018-10-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto