Trots dubbla straffmissar - Barcelona klarade sig undan fiasko

Copa del Rey

Barcelona brände två straffar mot tredjeligalaget UE Cornella.
Då krävdes det förlängning för att giganten skulle ta sig vidare i cupen.

Real Madrid åkte under onsdagen ut mot tredjeligalaget CD Alcoyano i Copa del Rey. Den regerande spanska mästaren föll chockartat nog efter förlängning. Få trodde nog att en liknande skräll skulle upprepa sig i cupen, men redan i kväll, torsdag, hade Barcelona oväntat svårt att få hål på tredjeligalaget UE Cornella på bortaplan i Copa del Rey.

Barcelona styrde matchen och fick även en fin möjlighet att ta ledningen, då laget blev tilldelat en straffspark i den 38:e minuten. Miralem Pjanic klev då fram till straffpunkten, men fick se Ramón Juan Ramírez rädda avslutet. Därmed var det 0-0 i paus.

Barcelona jagade i andra halvan av matchen ett segermål, men lyckades inte skapa särskilt mycket. Detta fram till i den 79:e minuten då Barcelona blev tilldelat straff igen. Clément Lenglet fick en spark i ansiktet i straffområdet, och därmed fick Ousmane Dembele chansen från straffpunkten. Dembele slog dock bollen rakt på Ramírez i Cornella-målet, och därmed blev cupmötet en rysare som gick till förlängning.

Då fick till slut Barcelona och Dembele utdelning. Två minuter in i förlängningen fick fransmannen revansch för sin straffmiss och satte 1-0. Barcelona kontrollerade sedan förlängningen och vann till slut med 2-0 efter mål av Martin Braithwaite i den 121:a minuten. Barcelona är därmed nu vidare till nästa runda i turneringen.

UE Cornella: Ramirez - Estelles, Moreno, Martin, Presa - Guzman, Dorca, Marcet, Agus Medina - Ontiveros, Eloy.

Barcelona: Neto - Mingueza, Araujo, Lenglet, Firpo - Trincao, Pjanic, Moriba - Puig, Griezmann, Braithwaite.

Publicerad 2021-01-21 kl 23:34