TV: Chockförlust för Barcelona - missade chans till serieledning

Men det misslyckades laget med efter förlust med 2-1 mot Granada.

0:57
Koeman får rött kort av domaren
1:19
Molina ger Granada ledningen

Under torsdagen ställdes Barcelona hemma mot Granada i La Liga – och vid seger skulle hemmalaget gå upp i serieledning i La Liga.

Men det skulle bli lättare sagt än gjort.

Barcelona tog visserligen ledningen i mitten av första halvlek då Lionel Messi väggspelade sig fram med Antoine Griezmann och från en position till vänster i straffområdet kunde argentinaren placera in 1-0.

I andra halvlek skulle dock Granada vända på steken.

Först sprintade Darwin Machis ifrån Barcelonas försvar och fri med Marc-André ter Stegen kunde Machis placera in 1-1.

Och med drygt tio minuter kvar fullbordades vändningen då Jorge Molina med en vacker nick kunde skarva in 2-1 till Granada.

I matchen åkte Barcelona också på en smäll då lagets huvudtränare Ronald Koeman fick ett direkt rött kort. Han är därmed avstängd då Barcelona möter Valencia i nästa ligaomgång.

- Han måste ha sagt något riktigt grovt för att få direkt rött kort, sa C Mores expert Marcelo Fernandez Figueroa i sändningen.

Förlusten innebär att Barcelona nu är två poäng bakom serieledande Atlético Madrid i La Liga.

Efter matchen ställde kommentator Christopher Kviborg en fråga som expert Fernandez Figueroa fick svara på:

- Barcelona åker på en sensationell förlust, tar jag i?

- Nej, man är lite ställd hur den här ligan vacklar fram och tillbaka de senaste veckorna. Det finns inga dåliga lag och det går inte att göra som Barcelona att bara ställa ut skorna som man gör i andra halvlek.

Lagens startelvor:

Barcelona: Ter Stegen - Mingueza, Pique, Umtiti, Alba - Roberto, Busquets, De Jong, Moriba - Messi, Griezmann

Granada: Aaron - Foulquier, Nehuen, German, Suarez, Yan Eteki, Soldado, Machis, Diaz, Quini, Herrera