TV: Isaks "La Real" föll tungt mot Barça - Messi avgjorde sent efter VAR-granskning

La Liga

Real Sociedad höll 0-0 mot Barcelona – fram tills tio minuter återstod.
Då klev Lionel Messi fram och gav hemmalaget segern från straffpunkten.

Första halvleken bjöd inte på några riktigt vassa målchanser. Alexander Isak fick ett läge efter knappa halvtimmen spelad, men svensken fick inte till nicken från nära håll. Barcelona förde spelet – och fick också matchens klart bästa målchans strax innan pausvilan.

Frenkie de Jong serverade Lionel Messi, i höjd med straffpunkten, varpå argentinaren försökte placera avslutet nere vid Alex Remiros högra hörn. Men skottet gick strax utanför Real Sociedads-målvaktens bur.

Mållöst i paus.

Ivan Rakitic fick 20 minuter in på den andra halvleken ett bra läge att spräcka nollan - men Remiro lyckades tippa ut bollen till hörna. Drygt tio minuter senare fick Nacho Monreal till ett hyfsat avslut som gick strax utanför Marc-Andre Ter Stegens vänstra stolpe.

Med tio minuter kvar av spela kom så matchens första mål. Barcelona tilldelades straff, efter en situation som inträffade fem minuter senare från det att straffen slogs. Efter VAR-granskning beslutade domaren att bollen tog på Mikel Oyarzabals hand och Barça fick alltså straff. Fram klev Messi och skickade kallt in 1-0.

Fler mål än Messis blev det inte, utan Barcelona höll undan, tog tre poäng och gick därmed upp i serieledning. Serieledningen kan i morgon återtas av Real Madrid som då gästar Real Betis.

Alexander Isak, som blev utbytt med sex minuter kvar av ordinarie speltid, och hans Real Sociedad är fortsatt kvar på sjätteplatsen i tabellen – två poäng bakom Getafe som i nuläget har den sista Champions League-platsen.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Rakitic, Sergio, De Jong, Braithwaite, Griezmann, Messi

Real Sociedad: Remiro - Llorente, Portu, Merino, Guevara, Gorosabel, Isak, Monreal, Ødegaard, Barrenetxea, Le Normand

Mötet mellan Barcelona och Real Sociedad sänds på C More Fotboll och cmore.se. Sändningsstart 18.00.