Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

TV: Tumult utanför Camp Nou - grupperingar och polis har drabbat samman

La Liga

Tumult uppstod utanför Camp Nou i samband med El Clásico.
Olika grupperingar ska ha drabbat samman med polisen, rapporterar Marca. 
- Det är stökigare än vanligt, säger C Mores reporter Frida Nordstrand, som är på plats i Barcelona. 

Foto: C More.

Se en del av tumultet i spelaren ovan.

Barcelona kryssade under onsdagen mot Real Madrid i ett El Clásico på Camp Nou, men än dock hamnade fokus på frågor utanför planen. Matchen var nämligen redan på förhand politiskt laddad med anledning av att den blev uppskjuten från i slutet av oktober till i kväll på grund av ett spänt läge i Barcelona och Katalonien. Detta efter att nio katalanska separatistledare fått långa fängelsestraff, vilket lett till oroligheter i regionen. 

Inför och under matchen pågick protestaktioner från Democrátic Tsunami, en gruppering som kämpar för Kataloniens självständighet. De protesterade inför matchen utanför arenan och likaså inför avspark med en banderoll med budskapet: "Spanien, sitt och prata frihet", precis som under andra halvan av matchen genom att bollar kastades in på planen, vilket gjorde att spelet avbröts tillfälligt. 

Annons

Nu rapporterar spanska tidningen Marca att det även, i samband med matchen, har uppstått tumult utanför Camp Nou. En av Barcelonas ultrasgrupper ska ha drabbat samman med Democrátic Tsunami och bland annat ska flaskor ha kastats, samtidigt som någon ska ha tänt på en container.

En polisstyrka ska därefter ha ingripit i tumultet för att skingra grupperna. Då uppstod i stället också konfrontationer mellan grupperingarna och polisen. 

C Mores reporter Frida Nordstrand sa, efter matchen, så här om stöket utanför arenan: 

- Man har fått spärra av en stor del av utgångarna från arenan eftersom att det är väldigt stökigt. Det har varit konfrontationer mellan polis (och demonstranter). Det ska vara en del bränder utanför arenan, så man har slussat all publik åt ett håll, men man föser ut människor från arenan. Det här är en arena som går väldigt snabbt att tömma annars, men det är väldigt problematiskt utanför den ena sidan av arenan. Det är stökigare än vanligt.

Annons
Publicerad 2019-12-18 kl 22:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto