Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uefa bekräftar - på väg att straffa Super League-klubbar

Super League

Barcelona, Juventus och Real Madrid har ännu inte hoppat av Super League.
Nu bekräftar Uefa att klubbarna snart kommer få sina straff.
Enligt Cadena COPE kan klubbarna stängas av från spel i Champions League. 

Foto: Bildbyrån.

Det var i slutet av april som tolv storklubbar gick ut med att de kommit överens om att bilda en superliga vid namn, "the Super League". Det resulterade i massiv kritik och att Uefa hotade med att klubbarna skulle bli utslängda från alla tävlingar i Europa, precis som att spelarna, som tillhör klubbarna i superligan, inte skulle få representera sina landslag i mästerskap. Flera storklubbar valde därmed att lämna projketet, som nu är lagt på is. 

Uefa meddelade sedan att de nio klubbar som först var med i superligan, men sedan drog sig ur straffas för sitt utbrytarförsök med att de blir av med fem procent av det de tjänar på att vara med i en internationell turnering nästa säsong och att varje klubb ska betala 15 miljoner euro, runt 150 miljoner kronor, till gräsrotsfotbollen.

ANNONS

Uefa gav även vidare besked om att Barcelona, Juventus och Real Madrid, som ännu inte hoppat av Super League, kan komma att straffas framöver, då man inlett en formell disciplinär utredning av klubbarna.

Nu bekräftar Uefa att nästa steg har tagits i processen gällande att straffa Barcelona, Juventus och Real Madrid. Uefa skriver, på sin hemsida, att organisationen har utrett klubbarna och att förfaranden har inletts gentemot dem. Uefa meddelar att man kommer att meddela straff framöver. 

Ännu är det oklart hur klubbarna kommer att straffas för sitt engagemang i Super League, men enligt Cadena COPE avser Uefa att stänga av klubbarna från spel i Champions League, samt dela ut stora bötesbelopp. 

FAKTA

Så såg det initiala formatet ut för Super League

✓ Super League ska spelas mitt i veckorna, precis som Champions League och Europa League

✓ Tolv klubbar är "grundare" och det rör sig om Milan, Juventus, Inter (Italien), Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona (Spanien), Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham (England).

✓ Ligan ska bestå av 20 lag. De 15 "grundarna" (enligt pressmeddelandet förväntas ytterligare tre klubbar ansluta till den gruppen innan första säsongen) plus fem klubbar som årligen kvalar sig in kopplat till hur de presterat säsongen innan.

✓ Superligans första matcher är tänkta att spelas i augusti och lagen ska först delas upp i två grupper bestående av tio lag. I gruppspelet ska lagen möta varandra både hemma och borta, och de tre bästa lagen i vardera grupp går vidare till kvartsfinal. Fyrorna och femmorna gör upp i ett play off (dubbelmöte) om de två sista kvartsfinalplatserna. Kvartsfinalerna och semifinalerna kommer vara dubbelmöten. Finalen, som ska spelas i maj, blir ett enkelmöte på neutral mark.

✓ Klubbarna har som plan att skapa en liknande superliga på damsidan.

Publicerad 2021-05-25 kl 22:07
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto