17-åringens succé - fjärde målet på sju matcher

Sundsvall tog en tung bortaseger mot Örgryte (0-2).
Inbytte 17-åringen Johan Bengtsson stängde matchen med sitt fjärde mål för säsongen.

Inledningsvis var det gästande Sundsvall som tog tag i taktpinnen, sett till målchanser, och skapade en del lägen. Bland annat hade anfallaren Pontus Engblom en fin möjlighet att chippa in 0-1, men avslutet var för svagt.

- Jag fick med mig bollen lite snabbt och sen försökte jag vicka den över, men det var lite för dåligt. Den ska sitta, men jag gör det i andra istället, sa Engblom till Discovery+ i paus.

Men matchen skulle inte förbli mållös. I den 73:e minuten bröt sig Linus Hallenius loss centralt och halvliggandes tryckte in 0-1.

Bara tre minuter senare kom Örgrytes Marcus Haglind Sangre upp offensivt och bröt in från vänster. Försvararen avslutade tungt, men bollen smet strax utanför Davor Blazevic högra stolpe.

I den 87:e minuten stängde inbytte 17-åringen Johan Bengtsson för Sundsvall. Yttern fick bollen till höger i straffområdet och tryckte in segermålet.

I och med sgern tar Sundsvall över serieledningen i superettan från Värnamo. Dock med en match mer spelad då Jonas Therns gäng möter Akropolis på måndag.