Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ängelholm fullföljer säsongen - tabellen räknas inte om

Foto: Scanpix

Ängelholm fullföljer säsongen i superettan. På tisdagen meddelar Paul Myllenberg att klubben betalat ut löner till hela spelartruppen.
- Det känns väldigt bra att klara av det, säger han till fotbollskanalen.se.

Ännu en gång värjer sig ÄFF från det konkurshot som vilat över föreningen under större delen av hösten, ända sedan kommunen nekade att skjuta till ett extra driftsbidrag och gå i borgen för ett miljonlån.

När fotbollskanalen.se talar med klubbchefen Paul Myllenberg på tisdagen berättar han att lönerna för oktober just gått in på A-lagsspelarnas konton, vilket får ses som en god nyhet några timmar före derbyt mot Landskrona i superettan.

- Vi har jobbat aktivt med att få in nya pengar och det har varit en svår process. Men vi har skickat ut hela beloppet, och dessutom klarat det på ordinarie utbetalningsdatum. Vi är inte sena denna månad. Våra spelare har fått beskedet också, säger Myllenberg till fotbollskanalen.se.

Har ni betalat skatter och sociala avgifter också?
- Det gör man 14 dagar efter löneutbetalningarna, men vi har ett avsatt utrymme för de pengarna också.

Vad innebär det mer konkret för er ekonomiska situation?
- Det innebär att vi överlever en månad till, rent krasst.

Då klarar ni att spela klart den här säsongen?
- Ja, vi har ju i sämsta fall en kvalmatch den 9 november, vilket vi gärna vill undvika. Men vi tar oss fram till det datumet, det vågar jag påstå.

Paul Myllenberg beskriver läget som att Ängelholms FF kommit ”ungefär halvvägs” i processen med att rädda klubben på längre sikt. Trots att nya pengar kommit in i verksamheten råder fortfarande en påtaglig likviditetsbrist, och sammantaget saknas fortfarande miljonbelopp för att trygga driften även över nästa säsong.

- Jag vill inte gå in på några exakta summor i det här skedet, men det stora problemet tidigare var ju att kassan blivit helt tom. Det återstår fortfarande ett rejält jobb innan vi verkligen vågar ropa hej, säger Myllenberg.

Men pratet om att räkna om superettans tabell kan vi släppa i alla fall?
- Det borde vi kunna göra, med reservation för att något oväntat dyker upp som jag inte haft kännedom om tidigare. Men vi har tagit ett rejält kliv framåt i alla fall.

Publicerad 2014-10-27 kl 14:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons