Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ängelholm greppar sista halmstrået: "Men tiden rinner ut"

Foto: SCANPIX.

Ängelholms FF ser ut att gå i konkurs.

I går kom beskedet att Ängelholms FF går i konkurs.
Men ÄFF har valt att vänta med sin konkursansökan. Klubben greppar det sista halmstrået
- Men tiden rinner ut för oss, säger styrelseledamoten Mikael Modig till Fotbollskanalen.

Under torsdagen meddelade Ängelholm att de tänkta miljonerna som skulle rädda föreningen från en konkurs hade uteblivit. Klubben hade klart med majoriteten av pengarna som man behövde få in, men i sista stund föll det och man valde då att meddela spelarna och de anställda att inga löner skulle kunna betalas ut.

- Det är tragiskt. Jag kan inte använda något annat ord. Det är fruktansvärt. Det är synd att det ska bli så här för en väldigt fin förening med en fantastisk ungdomsverksamhet, sa styrelseledamoten Mikael Modig till Fotbollskanalen.

Men riktigt så definitivt är det dock fortfarande inte. Under fredagen, dagen före julafton, hade fortfarande ingen konkursansökan registrerats hos Helsingborgs tingsrätt. Helsingborgs Dagblad skriver att klubben valt att inte själva lämna in någon ansökan, allt för att hålla hoppet vid liv över julhelgen.

Mikael Modig betonar att läget inte blivit bättre och att han är ”ganska säker” på att någon annan, till exempel någon anställd eller någon leverantör, lämnat in en ansökan men att den inte hunnit bli registrerad.

- Vi hade gärna gjort det (lämnat in en konkursansökan), men i vår värld: finns det fortfarande en liten strimma hopp så kommer vi att greppa den så länge det går. Men vi har informerat fackförbund och Spelarföreningen att det inte finns några pengar. Men vi kommer att ta ett nytt beslut på tisdag.

Så utgångsläget är fortsatt konkurs?
- Utgångsläget är att det inte finns några pengar och då brukar det oftast bli konkurs. I går morse var allting löst, sedan försvann alltihop. Vi greppar minsta halmstrå som finns. Det har kommit in lite extrapengar men inte tillräckligt för att ”släppa spärren” på de som redan finns. Jag har ett par hundra tusen kvar och skulle jag mot förmodan få det är vi med i matchen igen. Men tiden rinner ut för oss. Jag har fått in 150, nästan 200 000 i dag så jag har en bit kvar.

Det är fortsatt tre miljoner kronor som krävs för att klubben skulle kunna överleva på lång sikt.

- Att börja en ny förening med att betala in lönerna i december och sedan gå i konkurs i februari igen, den taktiken håller inte längre. Personen som skulle lämna in den första miljonen som skulle betala lönerna, han vill inte bara bränna upp dem. Då har vi kommit fram till att tre miljoner måste vara garanterat. Då kan vi trycka på knappen.

Publicerad 2016-12-23 kl 17:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons