Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ängelholm räddade: "Vi har kommit överens med kommunen"

Superettan

Ängelholm var på väg mot konkurs. Då räddas man av kommunen - som ger dem pengar.
-Vi har kommit överens, säger ordförande Mats Karlsson till eurosport.se.

Superettan-klubben Ängelholms FF gör ett succéår på planen. Laget slog under måndagen Åtvidaberg och gick därmed upp som serieledare. Men utanför planen är tongångarna mer dystra. Klubben brottas med stora skulder och under tisdagsförmiddagen medgav ÄFF:s nya ordförande att konkursen är nära.

– Det är bara en tidsfråga innan vi går omkull, därför måste vi sätta ner foten och göra någonting, säger Mats Karlsson.

– Vår situation är ohållbar, det här går i en riktning - konkurs

Klubben ska nu få pengar av kommunen för att lösa situationen. Helsingborgs IF fick 2003 låna mångmiljonbelopp, kring 20 miljoner kronor, av kommunen för att klara sig ur en svår ekonomisk knipa.

Annons

- Vi har kommit överens med kommunen. De utser en förvaltare som ska identifiera behovet och sedan gör vi en lösning á la HIF, säger klubbens ordförande Mats Karlsson till Eurosport.se.

Ängelholm leder just nu superettan och kan nästa år spela i fotbollsallsvenskan, men frågan är om det finns ekonomi för en ordentlig satsning.

- Det är sådana uttalanden man inte kan göra i dag. Först ska vi försöka kriga till oss en plats och sedan får vi se. Men att säga i dag att vi ska göra en satsning och köpa spelare vore oerhört korkat, säger Mats Karlsson.

Publicerad 2011-09-20 kl 15:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto