Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ängelholms glädjebesked - elitlicensen beviljad för 2015

Foto: Scanpix

Richard Johnsson, Licensnämndens nuvarande ordförande, t.v. och Kenneth Tallinger, nu i Disciplinnämnden.

Ängelholms FF får sin elitlicens beviljad, uppger föreningen på sin hemsida.

- Vi är naturligtvis glada för beslutet som innebär att vi går igång för fullt med planeringen av 2015, säger Sten-Inge Fredin.

ÄFF har haft stora ekonomiska problem under hösten men 1 oktober skickade klubben in en försäkran till SvFF om att verksamheten för nästa säsong inte är i fara. Det måste alla lag i superettan, allsvenskan och damallsvenskan göra för att kunna få sin elitlicens beviljad. Men i det här fallet nöjde sig inte licensnämnden med utlåtandet från Ängelholms styrelse, utan begärde i förra veckan in mer underlag.

Det hela ledde till ett möte med förbundet, och nu skriver ÄFF på sin hemsida att elitlicensen beviljats.

-Vi är naturligtvis glada för beslutet som innebär att vi går igång för full med planeringen av 2015, säger klubbens ordförande Sten-Inge Fredin.

Även Åtvidaberg har ålagts att lämna in en redogörelse för hur ekonomin ska klaras av nästa år, men östgötarna har inte blivit klara med att ta fram det material som krävs ännu.

- Vi hoppas kunna presentera underlaget för licensnämnden under de kommande dagarna. Vi jobbar för fullt med det, säger ekonomikonsulten Håkan Dorm till fotbollskanalen.se.

Hur bedömer du möjligheterna att klara upp situationen?

- De är goda. Nu handlar det om att vi ska göra grundjobbet och få alla bitar på plats.

Tidigare har ni aviserat att spelarförsäljningar kan vara en lösning för Åtvidabergs del, krävs det att ni får in pengar innan SvFF beviljar elitlicensen?

- Nej, det är två olika saker. Materialet vi tar fram ska vara ett belägg för att vi räknar med att ha vår ekonomi i balans.

Publicerad 2014-11-18 kl 12:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons